Børnehavestart

04.06.2014 af: Tine Kategori: Tumling

 

Sofia havde første dag i børnehave onsdag i sidste uge. Hun har siden august 2013 gået i en integreret institution med 12 børn i vuggestuen og ca. 30 i børnehaven, men nu var det altså tid til at forlade de trygge rammer i vuggestuen for at blive en stor pige i børnehaven. Og i Odense foregår det altså den måned, man rammer 2,10 år. Jeg synes jo stadig hun er lille, men hun er også helt klar til børnehaven. Hun har ikke snakket om andet den sidste måned, og hun var så stolt den dag, hun kunne bære sin kuffert med tegninger og billeder op til børnehaven, og stille sine sko i den nye garderobe med flaget på.

Rent logistisk har det ikke haft nogen betydning at hun er flyttet stue, for når vi afleverer om morgenen og henter om eftermiddagen sidder alle børnene alligevel samlet i fællesarealerne. De tegner, spiller spil, læse bøger eller er uden for på legepladsen.

Skiftet fra vuggestue til børnehave har dog haft stor indflydelse på Sofias hverdag. Hun kan pludselig løbe “frit” omkring, og der er lidt mindre opsyn. Ikke at sige at der ikke er faste ramme, for det er der. Kl. 9 skæres der formiddagsfrugt (hvert barn medbringer 1 stk.), kl. 10.45 synges der sange, kl. 11.30 spises der madpakke og kl. 14.45 spises der eftermiddagsmad. Men i børnehaven er der flere frie arealer, og der er også nogle spændende toiletter, hvor man kan lege med vand og papir:-)

I Sofias hoved er hun nu tæt på at være voksen. Hun siger tit til Anton, at “nu er jeg voksen – for jeg går i børnehave”. Det er sjovt, som hun allerede har opfattet at hun nu har en anderledes hverdag end ham i og med at de ikke går på samme stue mere. Hun fortæller stolt om alle de børn, hun har leget med. Jeg har fået at vide af pædagogerne at hun bare suger alle indtryk til sig fra de store børn, og jeg kan også se at hendes leg har ændret sig lidt. Nu vil hun pludselig fægte med sværd, løbe stærkt osv. Så der er klart kommet nogle nye aktiviteter på repertoiret.

…….men det er også trættende at starte i børnehave. Hun er tit væk det sekund, vi forlader værelset efter godnatlæsning. Og for første gang nogensinde har jeg oplevet hende falde i søvn på sofaen, mens vi alle var lige omkring hende. Hun har ikke sovet middagslur i en måneds tid, og klarer sig faktisk fint uden. Men den vildere leg i børnehaven er trættende for en toårig tøs:-)

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

12 thoughts on “Børnehavestart

 1. Så spændende og en fin lille dame:-)
  Bøllen starter første om 1,5 uge, da vi har valgt at holde hende i vuggestuen pga flytningen. Men jeg tror, at hun er så parat, da hendes legekammerater startede i børnehave for 3 måneder siden(hun var et par måneder yngre, så hun blev i vuggestuen).

  • Kan godt forstå I valgte at vente lidt. Sidste år valgte vi selv at køre frem og tilbage til en anden kommune, for ikke at give Sofia for mange insitutionsskift.

   Held og lykke med bøllens børnehavestart:-)

 2. Åh, hvor er hun fin ♥ det lyder til at have været en god børnehave start, men jeg kan godt forestille mig at det er en hård omgang for sådan en bette én

  • Hun er helt smadret om aftenen. Ikke umulig eller noget, men bare mæt af dagens indtryk. Jeg tror virkelig hun nyder at lege med de store børn.

 3. Wow, er det ikke tidligt at starte i børnehave? Hvor er hun bare sej – og så FIN med øreringe og det hele, klar til at være ‘voksen’, hihi 🙂

  • Jeg tror det er meget normalt at starte i Sofias alder. I nogle kommuner ligger starten endda tidligere. Men jo, det er tidligt. Sofia er fx ikke renlig (endnu), så det giver da lidt udfordringer. Men det tager vi med.

 4. Hvor er hun skøn altså 🙂 Jeg har heller aldrig nogensinde oplevet at min søn er faldet i søvn på sofaen, så det vil jeg da se frem til sker når han rykker i børnehaven om et års tid 😉 Her er det når de er 2,8 år… Hvilket jeg også synes er tidligt! Har altid troet de skulle være 3 år før de skulle starte i så noget.. Men ja man lærer jo noget nyt hele tiden når man nu er blevet forældre 🙂

  • Jeg var målløs da det skete, så der er håb forude:-). Hun har enkelte dage endda selv bedt om at komme i seng.

   2,8 år er også tidligt. Men ja, intet kan efterhånden overraske mig som mor heller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier