Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Bolig

My Home, My House

24.02.2016 af: Tine Kategori: Bolig

Hus1 Hus2

DSC_0552-001 DSC_0570

For 3 år siden fik vi nøglerne til vores hus, og en måneds tid senere rykkede vi ind. Vi havde i en periode på 3 måneder boet til leje i noget gammel l*rt, fordi min mands hus blev solgt før vi kunne rykke ind i noget nyt. Jeg var højgravid med Anton, og endte faktisk med at føde 14 dage før vi overtog husnøglerne. Så det var et par hektiske måneder. Først en flytning som gravid i niende måned, derefter bo med en nyfødt i en midlertidig bolig, og derefter endnu en flytning med en 5-6 uger gammel baby på armen (+ en 1 1/2 årig selvfølgelig). Det var ikke noget at sige til, at jeg var ret presset i den periode!!

Heldigvis viste huset sig dog at være det helt rigtige for os – og ventetiden værd. Vi har følt os hjemme fra dag 1. Faktisk var det lidt af et tilfælde, at vi endte her. Vi havde i længere tid set på en masse huse i andre områder, og havde faktisk også budt på et par stykker. Ja faktisk havde vi netop budt på et hus, da vi fik muligheden for at se på dette hus. En tidligere kollega havde nemlig opsnappet at vi var på husjagt, og da hans forældre skulle ud af deres hus, synes han vi skulle se deres. Det var endnu ikke sat til salg via en ejendomsmægler, men de ville gerne ud af det, da hans far nogle måneder forinden var endt i kørestol pga. et hjerneblødning eller et hjertetilfælde.

Vi havde egentlig ikke lyst til at se huset, da vi jo netop havde budt på et andet hus, men vi endte med at give det en chance, når nu de havde været så søde at tænke på os. Min kollegas forældre var begge omkring de 70 år,  og havde selv bygget huset i 1970. Jeg havde derfor forventet en brunlig 70’er villa med grønt badeværelse og tæpper på gulvene. Men det var helt anderledes. Huset var blevet istandsat i løbet af de sidste år, og kun de to badeværelser var originale. Køkken, tag og nogle vinduer var blevet udskiftet inden for den seneste årrække. Så de dyre poster var klaret. Og der var fin plads til en familie på 4.

Vi var forelskede i huset. Men vi havde jo stadig budt på et andet hus. Det gik dog ikke værre eller bedre end at buddet på det andet hus blev afvist. Så nu kunne vi  koncentrere os om “vores” hus. I og med at huset ikke var endt hos en ejendomsmægler endnu, valgte vi at klare det hele i en privat handel. Den tidligere ejer havde dog haft et par ejendomsmæglere ude for at give en pris, og vi undersøgte selv markedet, og vi var heldigvis rimeligt enige om en pris.

Her 3 år senere har vi faktisk ikke lavet ret meget indendig. Vi har opdateret det ene badeværelse lidt, men ellers har vi bare malet. Køkkenet var som sagt istandsat, og selvom det ikke er, hvad jeg selv havde valgt, så er vi glade for det. Stuen er dejlig stor og lys, og her skiftede vi de sidste vinduer for lidt over 1 år siden. Soveværelset var oprindeligt to værelse, så vi har masser af plads at boltre os på;-)

Udvendig har vi opdateret en del. For- og baghave var ikke så børnevenlig, og derfor brugte vi i efteråret en del penge på at få lavet ny belægning osv. Nu mangler der kun en træterrasse i baghaven, og så er det vist bare at læne sig tilbage og nyde end arbejde (indtil vi finder på noget nyt!).

Nyt til overtøjet: Hay Beam knagerække

28.10.2015 af: Tine Kategori: Bolig, Nyt

Haybeam_knagerække_thespacebetween

Vi har opdateret vores entré med nye knagerækker. Vi havde ellers en Eames Hang It All som knagerække, men den har vi snart set på i 5 år, så vi trængte altså til noget nyt! Når nu vi var i gang med at lave lidt om, så gav min mand også hele rummet en gang maling (kender I det med at et projekt, fører en masse andet med sig?). Den ene væg fik en lækker betongrå nuance, og resten forblev hvidt. Til mit forsvar skal de siges at rummet ikke blev malet, da vi flyttede ind for 2½ år siden, så det trængte altså til det. Farven var efterhånden blevet lidt kedelig i det, og 2 små børn slider på vægge og paneler. Vi bruger gangen som primær indgang, så der er dagligt sand, sne eller mudder med ind;-)

Som I kan se har vi tapet med struktur. I den perfekte verden ville det også være skiftet, men da det ikke fejler noget, må det blive en anden gang.

Vi var egentlig lidt i tvivl om hvilken knagerække vi skulle købe. Men efter at have delt min frustration med min chef, så sendte hun et billede af deres Hay Beam knagerække. Og så var jeg faktisk ikke i tvivl. Jeg synes den er super flot med det pulverlakerede antracitgrå aluminium og de massive ask knager. Knagerne kan flyttes efter behov, og vi venter faktisk på et par ekstra, så vi kan hænge lidt flere jakker op. Knagerne er lidt til den store side, men stropperne kan godt komme ud over.

Vi har købt knagerækken i to forskellige længder. En 90 cm til de voksne og en 60 cm til ungerne. Jeg købte den hos Trend Bazaar, da den ligger tæt på mit arbejde og fordi vi har en rabatordning med dem, men den kan fås mange steder.

Begge frakkerne på billedet – altså mine, ikke ungernes – er for resten nye. Den stribe købte jeg i London, og den sorte overtog jeg fra en kollega i sidste uge. Hun havde bestilt en kæmpe mængde tøj fra Boozt, men ville sende jakken tilbage. Men den satte jeg mig på. Den var sat sindssygt meget ned, så jeg fik den for under 300 kr. Den er perfekt til hverdagsbrug, da den ikke er så modtagelig over for snavs fra ungerne.

Sjov med kastanjer

26.10.2015 af: Tine Kategori: Bolig, Børn, Snik snak

Kastanjer_kreativ_thespacebetween

Håber I har haft en god weekend? Jeg har haft en fantastisk en af slagsen. Den startede faktisk noget usædvanligt, da jeg havde taget løbetøjet med på arbejde i fredags. Kender I det med at man ingenting får lavet når først man sætter sig i sofaen fredag eftermiddag? Det ville jeg gerne undgå, da alt for mange af mine hverdagsaftener foregår sådan lige for tiden! Så jeg løb en tur så snart arbejdsdagen var omme. Det betød nye omgivelser, fantastisk efterårsvejr og lidt besvær med at finde rundt. Så jeg endte med at løbe 8,5 km. En helt perfekt måde at starte weekenden på! Så var der plads til rødvin og bøf, da først jeg kom hjem;-)

Som nok alle andre danske børnefamilier har vi de sidste par uger, været på kastanjejagt. Sofia er helt ekset med at finde det brune guld, så hun kan slet ikke stoppe. På det punkt ligner hun lidt mig. Jeg er også sådan en type, som elsker at lede efter ting. I min barndom var jeg altid den, som fandt flest ting på stranden. Jeg havde en evne og en tålmodighed til at finde sindssygt mange vættelys, forstenede dyr eller smukke sten.

Vi har efterhånden produceret en del ting med kastanjer. Nogle af dem pænere end andre. Men alle ting hænger fremme. Jeg synes det er så hyggeligt at få øje på dem når vi kommer hjem. Så kan vi snakke om vores tur i skoven, da vi hoppede efter grenene for at ryste kastanjerne ned eller om da vi havde snor over det hele, da vi skulle lave edderkopper.

Vi har stadig posevis af kastanjer liggende. Har I nogle sjove forslag til hvad vi kan bruge dem til?

Room tour: Soveværelse

30.08.2015 af: Tine Kategori: Bolig

Tænkte at det var tid til lidt mere luren i mit hjem. Jeg har før vist spisestue, køkken og gæstetoilet frem. Vi bor i et parcelhus fra 1970, og har ikke gjort det store ved nogle af rummene. Værelsesfordelingen er lidt spøjs, da vores soveværelse egentlig har været en del af stuen + et lille værelse. Det betyder at Sofia har værelse i det oprindelig soveværelse og at Anton har det andet lille værelse. Den opdeling betyder at vi har et stort soveværelse, Sofia har et stort værelse og at Anton har et lille værelse (8 m2). Men det fungerer ind til videre. Vores dobbeltseng kan ikke være i det mindste værelse, for ellers var det jo oplagt med tiden at flytte derind, så Anton kunne få noget større. Vi har dog også overvejet at lade ungerne dele det store værelse, og så bruge det andet til legeværelse. Et alternativ kunne dog også være at udnytte vores kælder, og indrette den til “børneafdeling”. Det vil de nok blive glade for som teenagere:-). Dog synes jeg det hele er meget forkælet, for jeg er selv vokset op på et lille værelse, og jeg havde umiddelbart igen problemer med det. Så vi beholder vores værelser som det er nu.

Soveværelset er som sagt ret stort, da det er slået sammen af stue og et lille værelse. Dog er der ikke andet end etlillw indbygget skab, så pladsen bruges på kommoder til alt vores tøj. Drømmen er at få en skabsvæg, men der er ikke noget oplagt sted at gøre det, da rummet indeholder 2 vinduer. Det betyder at vi også vil skulle ændre ved deres placering, og så er vi pludselig ude i en større ombygning. Så kan vi nok godt leve med at have vores tøj i IKEA kommoder:-)

En af de ting, jeg synes, der er sværest i soveværelset er belysning! Der skal være lyst nok til at man kan læse en bog eller se sig selv i spejlet, men det skal også være dæmpet nok til at man ikke bliver blændet hvis en af ungerne tænder lyset om natten. En af de ting, der har taget længst tid, er at finde de rette lamper til soveværelset. Over sengen har vi et par clamp lamper, og i loftet nyerhvervelsen fra Bekko.dk. Bekko har et kæmpe udvalg af en masse lækre lamper, bl.a. den meget populære fjerlampe fra Eos. Jeg var meget tæt på at vælge den, men ved at min mand ville slå mig ihjel;-). Han ville synes det var den største støvfanger ever! Og det kan han nok have ret i. Men derfor er den skidepæn alligevel. Jeg endte dog med en rigtig fin Maria pendel fra Desire, og synes den passer fint i rummet. Og så giver den god belysning.

Vores soveværelse inde er holdt i hvidt, og der er kun lidt farve på tilbehøret. Fx har vi farvede filtunderlag på Kartell natbordene, farvede billeder på væggen, en blå sangfugl fra Kay Bojesen og en pink Nomess kasse, som jeg bruger til parfume, neglelak osv. Jeg drømmer om et smukt sengetæppe, men igen er min praktiske mand meget i mod det. Han gider ikke slås med det hver morgen og aften, så jeg nøjes med noget smukt sengetøj. Dette HAY sæt er en bryllupsgave og det er virkelig lækkert, synes jeg.

 

Lidt nyt i soveværelset

30.03.2015 af: Tine Kategori: Bolig, Inspiration, Nyt

Jeg har længe haft et ønske om at opdatere vores soveværelse lidt, og i lørdags fik vi endelig gjort noget ved det. Vi har Kartell Combonibili sengeborde, og de giver ikke ret meget plads til en sengelampe på bordet. Det har været lidt trængt, når der også skal være plads til en bog, en flaske vand og en mobil;-). Så jeg ville gerne have sengelamper, som hang over hovedet på os. Jeg faldt over de seje cage lamper hos Artilleriet, og har haft dem liggende et par måneder. Jeg skulle nemlig finde en hylde, som de kunne hænge på. Og det viste sig at være noget af en opgave. Ikea plejer ellers at være leveringsdygtige, men de kunne ikke hjælpe mig denne gang. En dag faldt jeg dog tilfældigt over nogle fede hylder på Instagram brugeren kantbylykkebo. Hylder der blev hængt op i læderremme.

Påskeferien står på mange andre projekter i hjemmet. Garagen skal ryddes for ubrugte ting, haven skal befris for en træstub og et stenbed, og så skal der forhåbentlig samles legehus og sandkasse. Jeg nåede at bestille det i fredags, og håber det når frem inden påske. Vi skal selvfølgelig også hygge med familien og derfor tager vi også til påskefrokost hos mine forældre på Lolland.

Hvad skal I lave i påsken?

 

Side 1 af 712345Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier