Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Børn

Anton 4 år

11.01.2017 af: Tine Kategori: Børn, Ikke kategoriseret

anton_4aar_thespacebetween

I morgen bliver min lille Anton-mand 4 år. Han glæder sig så meget til at fejre sin fødselsdag. Her til aften snakkede han ikke om andet, da jeg nussede ham på ryggen, inden han lagde sig til at sove.

Vi fejrer ham i morgen tidlig med nybagte boller og kakao, og så står den ellers på fejring i børnehaven om formiddagen. Han har beordret mig til at lave en chokolade-Ninjago-kage, så det er jeg i fuld gang med! Men det er altså noget af en opgave når der skal være 50 stykker kage. Børnehaven er nemlig overbelagt i øjeblikket, og der er 46 (!) børn. Vores børnehave er ikke delt op i stuer, så når man holder fødselsdag derovre, holder man det for alle børn. Pyh!

På lørdag kommer familien på besøg til den helt store fødselsdagsfejring. Og her står den jo nok også på kage. Det kommer vi nok ikke uden om :-). Men har I nogle gode forslag til, hvad jeg skal bage af kage til den pukkelryggede familie? Vi bliver 16-17 mennesker, så der skal alligevel noget kage til!

Anton er den mest kærlige lille fyr. Han elsker at give sin mor “mussere” på munden, og jeg nyder det i fulde drag. Sofia har aldrig været så kærlig på samme måde, så jeg suger det i mig. Anton elsker at ligge helt tæt, og vil gerne kramme og putte. Han er dog også noget af en tonser, og han sidder faktisk helst ikke stille (kun når jeg nusser ham på ryggen). Så på den måde er han en rigtig dreng. Han elsker at lege med biler, robotter og dinosauere, og hvis han får ro fra storesøster, kan han sidde og nørkle med de samme legoklodser i timevis.

Anton kom på sin terminsdag en kold januardag i 2013. En lørdag eftermiddag på Svendborg Sygehus. Efter en rigtig god fødsel, med med et noget hektisk efterspil. Han var jo absolut ikke planlagt. Altså… jeg vidste jo selvfølgelig at jeg skulle føde – men graviditeten kom som lidt af en overraskelse. Sofia var 8 måneder, og netop startet i vuggestue, da jeg stod med en positiv graviditetstest. Jeg var startet på job efter barsel 14 dage tidligere. Så jeg synes absolut ikke at timingen var perfekt. 

‘Fuck’ var da også det første ord, der røg ud af min mund, da der tonede to streger frem på tisse-pinden. Men jeg var jo selv skyld i det, så jeg overvejede ikke et sekund at graviditeten skulle afsluttes. Det var aldrig på tale. Jeg plejer derfor altid at sige, at Anton ikke var planlagt, men at han var meget ønsket <3

Årets julekort

22.12.2016 af: Tine Kategori: Børn, Snik snak

preview

De sidste mange år har det været en tradition at sende et personligt julekort ud til venner og familie. Manden og jeg startede allerede traditionen da vi “bare” var kærester. Før der kom børn til. Det er måske lidt navlepilleri at sende billeder ud af sig selv, men jeg synes det er så hyggeligt både at sende og at modtage. Traditionen med julekort varer stadig ved. Ikke et år har vi sprunget over. Hvert år får vi trykt et kort, som vi enten personligt afleverer til modtageren, eller som vi sender med snail mail. Ingen sms eller email. Det gælder ikke hos os:-)

Jeg synes det er så hyggeligt med julekort – og jeg gemmer dem også. Både egne kort, og de kort, som vi modtager fra venner og familie. Det er så sjovt at se hvad der sker med ungerne (eller de voksne) i løbet af det år, der er gået.

Vi tager altid selv billedet, som kommer på julekortet. Egentlig kunne jeg godt tænke mig at få en fotograf til det, men jeg er aldrig ude i god nok tid til at nå det. Derfor bliver det bare et billede hjemme fra stuen. Billedet er sjældent opstillet, for mine børn kan seriøst ikke sidde stille. De suser rundt, og kigger hvert sit sted hen når de bliver placeret ved siden af hinanden. Men jeg synes også der er noget charmerende over at billedet blot er et snap fra en impulsiv situation. Og sådan blev årets julekort også.

Vi var lige kommet hjem fra juletræsfest i gymnastikforeningen, og derfor havde de begge deres nissehuer på. De var helt høje oven på den kæmpe godtepose, de havde fået af julemanden. De fjollede rundt. Sofia ville give Anton et kys – men Anton prøvede at slippe uden om “pigekysset”. Det gav et ret fint billede. Dog med Sofia i undertrøje og Anton i Spiderman udklædning. Men det er typisk mine børn. Så billedet rammer egentlig meget godt!

Jeg er meget tilfreds med året julekort. Jeg synes faktisk det blev rigtigt fint – også selvom ungerne ikke kigger ind i kameraet. Men det tydelig søskendebånd er så meget mere værd end øjenkontakt i denne situation. Jeg synes der er et eller andet magisk ved øjeblikket mellem Anton og Sofia <3

Hvordan har I det med julekort? Laver I selv et til familie og venner?

Pseudotvillinger #6 – Hænderne fulde

03.11.2016 af: Tine Kategori: Børn

pseudotvilllinger

Jeg har tidligere øffet lidt over at være mor til to små børn (læs indlæggene 0,1,2,3, 4 og 5 her) . Til to med kun 17 måneders aldersforskel, vel at mærke. Pseudotvillinger, som man kalder det når der er mindre end halvandet år mellem søskende. Da jeg blev gravid med Anton, var jeg nærmest i frygt over at skulle være mor til to børn så tæt på hinanden. Og mit første ord, da jeg så den positive graviditetstest var da også “fuck” (læs hele historien om testen her). Anton var nemlig ikke planlagt, og jeg kunne ikke lige overskue endnu en graviditet. Den dag jeg tog testen stod jeg nemlig med en 8 måneder gammel pige på armen, og havde kun været tilbage på job i 14 dage efter endt barsel. Så graviditeten var ikke just drømmescenariet.

Og jeg har da også haft nogle hårde år, hvor der ikke har været det store overskud. Jeg endte desværre også med at måtte trække stikket, da Anton ikke var ret gammel. Dengang var det hele blevet lidt for meget, og jeg glemte at passe på mig selv. Jeg troede jeg skulle leve op til nogle idealer, og det pressede mig ud i en verden af tristhed. Men med god hjælp fra både familie og professionelle, kom jeg godt ud på den anden side.

I dag ser jeg noget lysere på min titel som mor til pseudotvillinger. Vi er ikke så presset af for lidt søvn mere, og det giver bare et helt andet overskud. I starten fik jeg nærmest ingen hvile. De fleste mødre kan sikkert skrive under på at hverdagen bliver en del mere aktivt når man får barn nummer 2. Nu er man på, på en helt anden måde, og man kan ikke længere bare tage en lur med barnet, da der jo også er en anden, der skal ses til. Man er vågen om natten flere gange. Der er flere, der skal puttes. og så videre. Og så videre. I mit tilfælde stod jeg ofte med Sofia på knapt 2 år, som stod op før kl. 5 om morgenen, og med Anton på 4-5 måneder, som endnu vågnede om natten for at få bryst. Så i lange perioder fik jeg ikke særligt meget søvn! Det pressede mig mega meget. Min mand gjorde selvfølgelig alt, hvad han kunne for at aflaste, men jeg gik alligevel rundt i en zombie-tilstand i lang tid.

Den periode med alt for lidt søvn er heldigvis ovre nu. Jeg synes stadig det er “hårdt” at være mor (og karrierekvinde med en aktiv fritid), men det er ikke længere fysisk hårdt – som jeg vil sige at manglende søvn er. Der er stadig masser af bekymringer, og mine to banditter giver mig rynker og grå hår hver eneste dag;-)

 

Skolevalg

03.10.2016 af: Tine Kategori: Børn

skolevalg_odense

Sofia skal i starte i skole til næste sommer, og det betyder at vi meget snart, skal indskrive hende på den skole, hun skal gå på. Vi skal tage et skolevalg! Ingen af os kender noget til den skole, hun hører til, da vi ikke er opvokset i området – og vi har kun boet i området i 3½ år. Så da vi vidste, hvor vi skulle bo i sin tid, valgte vi at skrive hende op på 2 lokale private skoler også. Simpelthen af den enkle grund, at vi ville have mulighed for at se, hvad skolerne stod for hver især. Klip til næsten 4 år senere. Nu står vi og skal vælge, og kender stadig ikke noget til skolerne.

Det er vores helt egen skyld, for vi kunne jo bare have opsøgt information. Men det fik vi ikke gjort, og nu er vi næsten på bagkant, da der er indskrivning til skole allerede om en måned. Den ene privatskole blev dog hurtigt valgt fra for et par uger siden. Den lå simpelthen ikke optimalt rent logistisk, da det ville kræve at vi kørte lidt i den “forkerte” retning ift. arbejde og Antons børnehave. Samtidig var vi ret sikre på at de to resterende skoler, nok skulle være noget for os. Men nu står vi med 2 skoler tilbage. Og hvilken skal vi vælge?

Den lokale skole har vi kun hørt godt om. Både fra venner og bekendte, som enten selv har gået på skolen, eller som har børn på skolen nu. Skolen har rykket sig meget de senere år, og har en god lokal forankring. Vi har hørt at de har en super god forårs-sfo, som er det tilbud, alle børn i Odense kommune følger før de skal starte i 0. klasse. Vi kender dog intet til det faglige niveau. Men det er også en stor skole med op til 3-4 klasser pr. årgang. Både min mand og jeg gik på små skoler med ca. 200 elever, så det er lidt af en anden verden for os at have med så stor en skole at gøre. Det er faktisk ret overvældende.

Det er nok også derfor vi følte os godt tilpas, da vi sidste weekend var til åbent hus på den private skole, som Sofia har været skrevet op til de sidste 4 år. Det er en lille skole med ca. 225 elever. Der er én klasse pr. årgang med max 23 elever i hver klasse. Der er en lille og overskuelig skolegård. Kun et vist antal klasseværelser, og et overskueligt antal lærere. Præcist som vores egen skolegang. Skolen har en masse fantastiske tilbud; musikskole, studieture, skolebus osv. Men heller ikke her kender vi noget til det faglige niveau. Skolen virker til at være meget kreativ, men jeg kan godt være bange for at det er på bekostning af det faglige niveau?!

Vi har endnu ikke været til åbent hus på den lokale skole, og føler os derfor rigtigt meget i tvivl. Hvordan dælen vælger man den rigtige skole? Hvad skal man lægge mærke til og spørge ind til? Hvordan tager man det rigtige skolevalg til ens barn?

ALLE Sofias venner fra børnehaven skal på den lokale skole. Og det gør mig selvfølgelig endnu mere i tvivl. For er det så bare mig, der er så forkælet at jeg kan vælge skole? Er den lokale skole i virkeligheden ikke bare god nok?

Hvad siger jeg til mit barn, hvis vi vælger ikke at sende hende på den lokale skole? For så skal hun jo væk fra alle hendes venner. Jeg ved at hun nok skal få venner i skolen, men hvordan forklarer man lige en 5 årig at hun ikke skal gå sammen med alle de andre fra børnehaven?

Åh, det er så sindssygt svært! Hvad var jeres tanker om skolestart?

Efterårsklare børn i termostøvler

18.09.2016 af: Tine Kategori: Børn

termostoevler_enfant_thespacebetween

Det virker jo totalt åndssvagt at indkøbe termostøvler til ungerne i dette fantastiske solskinsvejr. Men om lidt kommer efterårsvejret buldrende, og så plejer jeg at komme lidt på bagkant med især termostøvler. Flere år har vi faktisk oplevet at måtte det halve af byen rundt for at finde nogle i de rigtige størrelser.

Men i år har jeg allerede købt termostøvler. Jeg vil nemlig være sikker på at mine unger fik nogle, som passer til deres små ben og fødder. For ja, mine børn har begge dele. Og det kan altså godt se ret komisk ud med en kæmpe termostøvle på et lille bitte ben. Så det er bare med at finde nogle, som ikke er for høje i skaftet, som ikke vejer for meget, og som er lette at tage på.

Jeg synes tit termostøvler er så klodsede. De kommer nærmest gående med barnet. Det skulle jo helst være omvendt. Men i år sætter jeg min lidt til disse termostøvler fra Enfant. De vejer ikke særligt meget, og så er de forholdsvis smalle i skaftet. Dog ikke så små at Anton ikke selv kan tage dem af og på. I min verden nytter det ikke noget at købe fodtøj til børn, som de ikke selv kan tage på. Det er da ulideligt for barnet at skulle vente på en pædagog, hver gang skoene skal af eller på.

Termostøvlerne er købt i en lille lokal børnetøjsbiks, My Mini, i Dalum i Odense. De har så mange fine ting, og jeg måtte ærligt talt styre mig for ikke at bruge et helt års børnepenge på én dag. Sofia skal nemlig have nyt termotøj og Anton mangler regntøj.

Jeg er som mange andre også dybt forelsket i de fine termotøj fra Wheat, men jeg synes overhovedet ikke det er praktisk. Som i overhovedet ikke. De mørke farver kan måske gå an, men jeg synes det virker for fint i stoffet. Mine børn ville slide det i stykker på 10 minutter. De ruller sig i mudder, smider sig i vandpytterne og kravler under hver en sten. Og det skal de have lov til uden at jeg blinker det mindste eller ærgrer mig. Det ville jeg nok med et sæt termotøj til 500 kr. Så her tyer jeg altså tit til en billig variant. Det kan jeg skifte ud i løbet af sæsonen, hvis det bliver alt for slidt.

Faktisk har jeg gode erfaringer med termotøj fra Bilka eller Føtex, men regntøj er jeg lidt mere i tvivl om, for det skal helst holde ungerne tørre, mens det også er til at ånde i. Så det skal helst være af en vis kvalitet. Kan I anbefale noget?

Har I købt ind til efteråret?

Side 1 af 111234510Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier