Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Graviditet

For 5 år siden…

06.08.2016 af: Tine Kategori: Børn, Graviditet, Snik snak

image

… var jeg gået 1 dag over tid med Sofia, og så sådan ud. Jeg var efterhånden ret utålmodig, og var blevet godt træt af det evindelige spørgsmål fra familie og venner ‘om jeg ikke snart havde tænkt mig at føde?’! Der var ikke noget, jeg hellere ville, men man er jo ikke selv herre over, hvornår det sker.

Jeg havde en let graviditet. Ingen gener, graviditetssukkersyge eller plukkeveer. I slutningen af graviditeten blev det dog vurderet at Sofia lå med numsen nedad, men efter en scanning viste det sig at være forkert. Hun lå som hun skulle, og blev vurderet til at følge alle kurver perfekt. Jeg tog 11-12 kg på, og var plaget af vand i fødder og hænder til sidst. Men jeg var jo også højgravid hen over sommeren, så det var vel næsten forventeligt.

Jeg endte med at føde 5 dage efter termin, og det var den vildeste oplevelse nogensinde! Tænk at den lille bitte pige havde ligget inde i min mave. Tænk at hun var en kombi af mig og min mand. Tænk at jeg kunne elske så meget.

Fødslen var lidt langtrukken, og strakte sig over 24 timer. Veerne begyndte sen eftermiddag og ved midnatstid tog vi på sygehuset. I løbet af natten gik de dog i sig selv, og jeg fik akupunktur for at smertestille. Sen eftermiddag næste dag besluttede jordemoderen at give mig vestimulerende sammen med en epidural. Og så gik det stærk. På under 1 time kom der en lille smuk pige på 3200 g og 49 cm ud.

Jeg havde det rigtigt fint efter fødslen og havde faktisk ikke de store problemer med at finde mig tilrette i min nye rolle. Amning og søvn var ret ligetil. Min mand havde lang barsel efter fødslen og vi hyggede virkelig. Det var noget af en luksus at have 8 uger sammen.

Tænk at min lille baby nu er 5 år. Min store smukke datter<3.

High Summer

27.05.2013 af: Tine Kategori: Graviditet, Inspiration

Da jeg var gravid blev jeg en del af Mamalicious‘ blogpanel, og jeg modtager derfor information fra dem, når de lancerer nye kollektioner. Denne gang er der fokus på søde sommerkjoler og toppe i deres sommerkollektion “High Summer”. Noget som jeg selv gjorde stor brug af da jeg var gravid – især med Sofia, hvor jeg jo var højgravid som sommeren. Der levde jeg i maxi kjoler og lette toppe. Maxi kjolerne var lette og luftige i varmen og samtidig kunne de dække elefantfødderne. Mine ankler forsvandt nærmest til sidst i graviditeten, og det var derfor fint at kunne skjule dem under en lang kjole.

De to maxikjoler hænger faktisk stadig i skabet, og jeg kom lige i tanke om at den lyse måske kan bruges til det bryllup, jeg skal til om en måneds tid?! Det er nemlig ikke en ventekjole, men bare en rummelig sag fra H&M. Kunne den ikke være fint til et sommerbryllup?

HUSK AT DELTAGE I KONKURRENCEN

One Week Ago

19.01.2013 af: Tine Kategori: Baby, Graviditet

Et par timer før afgang til fødegangen, 40+0 og med veer

Sidste lørdag på nogenlunde dette tidspunkt havde jeg de ondeste veer. Jeg måtte virkelig vride mig i sofaen for ikke at græde. Veerne var startet som murren i maven fredag aften, men lørdag morgen slog de rigtigt igennem. Heldigvis nåede vi at aflevere Sofia inden de rigtigt begyndte at gøre ondt ved middagstid.

Kl. 15 indfandt vi os på fødegangen og her var jeg allerede 4 cm åben. Der var ikke så lange pauser mellem veerne, så jeg kom i et kar med dejligt varmt vand. Det var virkelig dejligt bare at flyde i vandet, og det hjalp mig til at slappe lidt af. Efter ca. 1 time i vandet med massive veer, havde jeg åbnet mig endnu 4 cm, og fødslen var nu ret tæt på sin afslutning. Den næste halve times tid gik med at trække vejret dybt i ilt- og lattergasmasken, og koncentrere mig om at give plads i bækkenet. Derefter startede presseveerne og efter ca. 20 min med disse og en masse gisperi, blev Anton født i vandet.

Han kom op på mit bryst med det samme, og efter et par minutter kom vi op i en seng, hvor vi puttede og hyggede de næste par timer. Vi fik ringet rundt til familien, og vi fik endda spist lidt mad.

Herefter begyndte det dog at gå galt, for jeg fik sindssygt ondt i maven. Jeg havde godt hørt at efterveer, kunne være slemme som flergangsfødende, men mine var uudholdelige. Jeg måtte have morfin for at klare dem, men mit blodtryk faldt helt sindssygt. Mener det var noget med 68/37, hvilket er langt fra mit normale, som gennem hele graviditeten lå på ca. 118/86.

I 1 ½ time kæmpede læger og jordemødre med mit blodtryk, men til sidst måtte de opgive at stabilisere det, og besluttede sig for at jeg skulle i fuld narkose, så de kunne undersøge, hvad der gav mig mavesmerter. De mistænkte at der sad rester af moderkagen tilbage i livmoderen, men de var ikke sikre, da moderkagen var fin og hel, da den kom ud.

Operationen viste sig at være en rigtig belsutning, for de endte med at fjerne 1 L størknet blod, som forhinderede at min livmoder kunne trække sig sammen. Derfor fik jeg de stærke smerter i forbindelse med efterveerne. I alt endte jeg med at tabe 2 L blod, og jeg måtte derfor have er par portioner blod inden jeg kunne udskrives fra sygehuset. Her efterfølgende skal jeg tage jern og spise jernholdig kost for at stabilisere min blodprocent, som var helt nede.

Håber ikke historien var for grænseoverskridende at læse. Normalt deler jeg ikke så personlige ting, men nogle gange kan det jo være godt at dele lidt ud af private oplevelser:-). Især når det ender med noget så fantastisk som et lille nyt familiemedlem.

Mamalicious pre-spring kollektion

05.01.2013 af: Tine Kategori: Graviditet, Inspiration

Nu er min mave jo (forhåbentlig) snart væk, men jeg kan ikke helt lade være med at tjekke den kommende Mamalicious kollektion ud.  Jeg har været rigtig glad for deres tøj under begge mine graviditeter, fordi de laver  items til os gravide, som man se i det brede modebillede. Personligt synes jeg nemlig det er rigtigt vigtigt også at føle sig trendy og med på moden selvom man ikke lige passer ned i en almindelig størrelse. Jeg har fx gjort meget brug af mine snake jeans, og jeg kan da også se at farvede ben bliver det store hit i foråret. Så graviditet eller ej, så skal jeg altså ud og have et par farvede jeans. Hopper I med på den vogn?

Mamalicious’ kommende kollektion tager udgangspunkt i forårets lyse farver. Der er masser af pastelfarver, lette bluse og flotte kjole. Jeg er helt vild med den koralfarvede kjole, så den ville klart blive indkøbt, hvis jeg var gravid hen over foråret/sommeren. Det gode ved kjoler er nemlig, at de også kan bruges efter graviditeten, hvor mave og barm fylder lidt mere end normalt. Så I min optik er kjoler en rigtig god investering for gravide. Sammen med et par gode jeans, som man føler sig tilpas i. Mamalicious’ jeans er efter min mening lidt til den store side, så jeg vil anbefale at size en størrelse ned, hvis man overvejer at investere i et par.

Hvad synes I om kollektionen?

Den store dag: Veer

04.01.2013 af: Tine Kategori: Graviditet

Da jeg var til fødselsforberedelse for nogle uger siden, kom jeg i tanke om hvor mange spørgsmål jeg egentlig havde i mit hoved, da jeg nærmede mig fødslen sidste gang. Hvordan føltes en ve, hvordan skulle man håndtere dem derhjemme og hvornår var det egentlig tid til at tage på fødegangen? Synes faktisk det hele var lidt overvældende, fordi man jo ikke ved, hvad der venter en.

Så nu får I hele min historie op til turen til fødegangen.

Den dag, jeg rundede 40+4, var jeg ret ugidelig. Jeg sov det meste af dagen, og havde lidt kvalme. Dagene op til havde været fine, og jeg havde endda været til havefest dagen efter min termin. Men denne dag var ret anderledes – i hvert fald set i bakspejlet. For på selve dagen tænkte jeg ikke over at det kunne være begyndelsen på fødslen!

Sidst på eftermiddagen begyndte det at prime i mine hænder og fødder. Det føltes som om de begyndte at sove, og de blev også ret store, sikkert pga. vand. Dette skete mens jeg var i Bilka og Elgiganten med kæresten, så der var jo ikke andet for end at køre hjem og hvile. Vi endte med at spise en god bøf, fordi jordemoderen et par dage i forvejen havde sagt at det kunne være godt til at sætte fødslen igang. Det må være noget med proteinerne?!

Under maden havde jeg veer konstant, og de kom med ca. 7-8 minutters mellemrum. Tror de varede ca. 30-60 sekunder. Veerne føltes mest som mavepine eller mavekrampe. Altså en trækning ned over maven. Lidt lige som slemme menstruationssmerter. Hen under aftenen trak veerne dog om i lænden, og de blev også hyppigere og længere. Da vi kontaktede fødegangen ved midnatstid havde jeg veer hver 2-3 minut, og de varede ca. 1 minut. Veerne holdt jeg øje med via en app, contraction timer, og det var en super god hjælpe, da man så hurtigt kan fortælle fødegangen ens forløb.

Det meste af aftenen sad jeg på min pilatesbold. Her kunne jeg nemlig slappe bedst af, og læne mig ind over sofaen når veen kom. Og samtidig kunne jeg hoppe lidt op og ned, og rotere i mit underliv for at hjælpe med udvidelsen. Jeg kunne slet ikke holde ud at ligge på sofaen, så pilatesbolden bliver helt sikkert fundet frem igen til når lillebror melder sin ankomst.

Kæresten kunne ikke gøre meget andet end at få lidt hvile inden vi skulle afsted på fødegangen, men det var dejligt når han masserede min lænd. Eller bare lagde sine varme hænder på den. Faktisk har jeg fået fortalt at manden skal sørge for varmt vand og en klud (og så husk lige gummihandskerne, så han ikke brænder sig), som han kan putte på lænden, når veerne er værst. Den varme fornemmelse og skiftet mellem varmt og koldt, skulle virke smertelindrende. Eller i hvert fald tage noget af ens tanker væk fra smerterne.

Omkring midnat var mine veer så hyppige, og vi besluttede at tage på fødegangen. Og så begyndte hele fødselsforløbet ellers. Men den historie kræver vist sit eget indlæg!

Selvom veerne ikke var sjove, så glæder jeg mig til at opleve dem igen. For lige så ondt det gør mens det står på, lige så dejlige er pauserne mellem dem. Her var jeg i hvert fald helt smertefri. I hvert fald i optakten til fødslen.

Begge billeder er forresten fra selve dagen med veer. På det første billede er vi på vej ud af døren for at køre til fødegangen. Her har jeg haft veer i ca. 6 timer. Det sidste billede er fra om eftermiddagen – lige før veerne gik igang.

Side 1 af 612345Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier