Kategoriarkiv: Hverdagens momenter

Et par dage i Paris

20.10.2016 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter, Rejser, Snik snak

img_9807 img_9812 img_9819 img_9820 img_9851 img_9887 img_9913

Den sidste uges stilhed har skyldtes at jeg har været til messe i Paris. En fødevaremesse med arbejdet. En messe hvor nærmest alle fødevareleverandører møder op og viser deres varer. Messen er derfor uundgåelig når man arbejder med fødevarer, som jeg gør. Jeg sidder med salg og marketing i et handelshus, som importerer frosne varer som fx is, brød og seafood. Det sælger vi så videre til de danske supermarkeder enten under vores eget brand eller som private label.

For os handlede messen om at snakke med vores nuværende leverandører. Se hvad nyt, de havde at tilbyde. Finde nye leverandører. Og kigge på trends og tendenser. For findes selvfølgelig ikke kun i modeverdenen – men også inden for mad.

Vi tog af sted til Paris søndag morgen og var hjemme igen tirsdag sen aften. I den tid havde vi travet 20.000 skridt om dagen op og ned af de hårde messegulve. Messen er kæmpe stor, og der kører busser rundt til de 10 forskellige haller. Bare at komme fra den ene ende til den anden kunne godt tage 30 minutter – hvis man ikke kiggede på noget, vel at mærke! Vi fik derfor gået rigtigt meget. Så meget at min fødder stadig er helt smadrede. Jeg begik nemlig den dumme fejl at jeg aftenen før messen, da vi var ude at spise, tog et par stilletter på. Et par som jeg ellers går rigtigt godt i. Men som åbenbart lige skulle drille mig. Så jeg endte med at få 4 vabler. 1 på hver storetå og lilletå! Av! Det gør ikke ligefrem fødderne klar til to fuldpakkede messedage.

Paris bød ikke på så forfærdeligt mange andre oplevelser end messen. Den første aften var vi dog ude at spise på en tostjernet Michelin restaurant, L’Atelier de Joël Robuchon, og det var en kæmpe oplevelse. Vi fik sindssygt god mad og vin. Maden er typisk fransk, og var faktisk sådan lidt 1980’er inspireret. Men på den gode måde. Det viste sig at restaurantens sommelier fra dansk, så vi snakkede en del med Kevin i løbet af aftenen. Han valgte de bedste vine til vores mad. Så jeg endte faktisk med at blive lidt beruset. 1 glas champagne og 5 glas vin oven på en lang rejsedag uden mad, var mere end hvad jeg åbenbart kunne tåle 😉

Shopping og sightseeing blev meget minimalt. Jeg nåede lige lidt butikker i Les Halles, som også var vores metrostop. Og det betød at der kom 2 bluser med hjem i den lille håndbagagekuffert. Men mere var der heller ikke plads til!

Uge 1 som arbejdsløs

08.07.2016 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter

IMG_8184

Bum! Så gik den første uge som arbejdsløs. Eller man kalder det vel ledig?! No matter what, så er jeg i hvert fald uden job. Den første uge har jeg brugt på at sætte mig ind i dagpengesystemet. Det er ikke for de dovne, for der er godt nok meget der skal udfyldes og overholdes for at man får ret til dagpenge. Men det er fuldstændig lige meget! For jeg kan igen trække vejret helt ned i maven. Jeg er glad og jeg har overskud. Til min mand, mine børn, min familie og mine venner.

IMG_8063

På dag 1 som arbejdsløs skal man melde sig ledig hos Jobnet, og hos sin a-kasse. Her skal man også udfylde en ledighedserklæring, hvor man angiver hvorfor man er blevet ledig. Samtidig skal man booke sit første møde med en jobkonsulent. Dette møde skal finde sted inden 14 dage efter meldt ledighed.På dag 3 var det tid til at udfylde en masse skemaer som forberedelse på den samtale, jeg skal have med Jobnet ondag i næste uge. Jeg skulle lave en jobstrategi, en jobplan, og selvfølgelig angive hvilke stillinger, jeg agter at søge. Samtidig skal der udfyldes et CV. Man kan ikke bare uploade sit CV. Nej, det skal skam udfyldes punkt for punkt. Når det hele er færdigt, får man en liste med relevante jobs. Jeg ved ikke helt hvordan ambulanceredder og souschef i et supermarked passer ind, men jeg håber ikke det fortsætter sådan de næste to måneder.

IMG_8083

IMG_8120IMG_8132IMG_8135IMG_8151IMG_8168

Ud over jobsøgning har jeg brugt rigtigt meget tid med mine unger. De er vant til at have lange dage, og det er virkelig en usædvanlig luksus a aflevere dem efter kl. 8, og hente dem før kl. 14. Jeg nyder det, og det tror jeg også de gør. Torsdag holdt vi fridag, og besøgte Kulturmaskinen i Odense, hvor der er en masse aktiviteter for børn. Vi var på legepladser, i skoven og spiste is i lange baner.

IMG_7987IMG_8070

Jeg har også været housewife. Jeg har gjort mere rent end normalt, jeg har bagt boller, lavet frikadeller og ryddet op i vores kælder. Gad vide om det ender med at jeg omsider får styr på huset?!

IMG_8067

For at holde lidt struktur og aktivitet på min nye hverdag, er jeg også begyndt at løbe regelmæssigt igen. Lysten og motivationen har været helt væk de sidste mange måneder, så jeg prøver at holde fast i at løbe en tur mandag, onsdag og fredag, så snart ungerne er afleveret. Faktisk tager jeg løbetøjet på fra morgenstunden og løber hjem fra børnehaven. Det har betydet at jeg nærmest allerede har fået flere kilometer i benene i denne uge end jeg gjorde hele juni måned:-). Men det er også nødvendigt for vægten er steget et par kilo, og det duer ikke når nu jeg gerne vil yderlige den anden vej.

Fejring af ledighed med champagneaften

03.07.2016 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter, Snik snak

image

image image image image

image

Weekenden er suset forbi med fuld hastighed, og jeg glæder mit over at jeg ikke skal på arbejde i morgen;-). Jeg har netop brugt 1½ (!) time på at udfylde alle de krævede ting på Jobnet og på min a-kasses hjemmeside. Ud over det obligatoriske CV og hvilke stillinger, man søger, så skal man også forklare ens jobsøgningsstrategi, skrive en jobplan og udfylde sin job-blog. Man kommer i hvert fald ikke sovende ind i dagpengesystemet. Men det er jo egentlig også okay!

Fredag var min første dag med ledighed, og jeg havde for lang tid siden booket både ansigtsbehandling og kropspeeling. Så efter at have afleveret ungerne og meldt mig ledig hos a-kasse og på Jobnet, brugte jeg er par timer med ren selvforkælelse. Ikke den mest økonomiske fornuftige beslutning, men jeg har heldigvis sparet op til min situation, da jeg jo selv har valgt at blive ledig.

Ungerne blev hentet lige efter middag, og så nåede jeg ellers en jobsamtale, inden jeg havde inviteret min mand ud af spise. Jeg besluttede at give den fuld gas, og vi endte til champagneaften hos Pasfall i Odense. Et arrangement, hvor man kun fik serveret champagne til den mest fantastiske 5 retters menu. Tjenerne var ikke nærrige med opskænkningen og jeg var allerede tipsy efter forretten. Så kan I jo selv gætte hvilket humør jeg var i efter alle 5 retter;-). Jeg tror faktisk aldrig min mand har set mig så fuld!

Konceptet champagneaften stak helt af for os, og vi endte som et par fulde teenagere i det odenseanske natteliv. Vi var ved at blive smidt ud af Heidis Bierbar fordi vi ikke ville lægge jakkerne i garderoben og vi gik byen rundt efter et pizzaslice (som om man er det mindste sulten efter 5 retters mad!) før vi tog en taxa hjem.

Vi fik kværnet vores slize inde jeg faldt om på sengen, men min mand var på toilettet. Sexy! Så meget for børnefri aften;-)

Påsken 2016

28.03.2016 af: Tine Kategori: Børn, Hverdagens momenter, Lykken er, Rejser, Snik snak

Jeg har n.y.d.t påsken i fulde drag. Vi tog på påskeferie allerede tidlig lørdag morgen i sidste uge, og så har vi ellers lavet alt lige fra badeland, til legeland, til shopping, til masser af god mad, til løbeture, til spil og til at lave så lidt som muligt. Det er ren luksus at have haft 10 dages ferie – sammen med min mand, mine unger og min lille familie.

Lørdag morgen pakkede vi bilen og vente snuden mod Nordtyskland. Sofia var desværre hentet hjem fra børnehaven fredag middag pga. opkast, så det var med noget nervøsitet at vi satte os ud i bilen. Der gik da også kun 50 km inden jeg måtte klemme mig ind på bagsædet mellem to autostole, og holde hende i hånden. Hun var noget bleg, og var hele tiden på nippet til at kaste op. Men hun fik heldigvis lidt søvn og lidt frisk luft på en rasteplads, og så var hun nogenlunde stabil til resten af turen.

Vi startede med et kort besøg i et outlet i Neumünster. Shit, der var mange lækre butikker! Jeg kunne have brugt en hel dag dér. Men Sofia var halvsløj, og Anton var en værre bandit, så det blev kun til et par timer. Jeg nåede kun at købe en løbejakke (nørd;-), og nogle sko til ungerne. Jeg kastede lange øjne efter både Michael Kors og Ralph Lauren butikken, men Anton var umulig at have med. Så det må blive til en voksentur en anden gang.


De næste 3 dage tilbragte vi i Weissenhäuser Strand, hvor vi badede og legede til den store guldmedalje. Vi var der for et par år siden, og det er virkelig et besøg værd. Efter min mening bedre (og billigere) end Lalandia.

Efter Weissenhäuser tog vi direkte til Lolland og hjem til mine forældre. Her nåede jeg både at løbe min længste tur til dato – 17 km, og at spise en masse god påskemad. Min farmor havde inviteret os på Bandholm Hotel til en påskeplatte og dagen efter var det den årlige familiepåskefrokost hos min fars kusine. Så mad fik vi masser af.

De sidste par dage har vi hygget i eget hus. Vi har ordnet lidt udendørs ting, og fået styr på huset indvendig. Antons værelse blev gennemsorteret og resten af huset fik også den store forårsrengøring. Det er dejligt befriende at rydde ud i alle tingene og få mere luft i skabe og skuffer.

Hvad er jeres påske gået med?

Dagens fødselsdagsbarn: Anton

12.01.2016 af: Tine Kategori: Børn, Hverdagens momenter, Lykken er, Tumling

3 års fødselsdag

Billeder er taget af Brian fra Blitz77

Min lille Anton-mand bliver 3 år i dag. Faktisk er det næsten præcis 3 år siden, han kom ud i verden. Han blev nemlig født kl. 17.01 efter den bedste fødsel… ja, i hver fald min bedste fødsel;-). Han kom til verden på Svendborg Sygehus (som desværre ser ud til at miste deres fødegang) på terminsdagen. Jeg vågnede simpelthen med veer lørdag den 12/1 2013, og endte med at føde i vand sidst på eftermiddagen. Forud for fødslen var det egentlig gået meget stille og roligt der hjemme, og jeg ankom da også først til hospitalet ca. 2 timer før jeg fødte. Da jeg kom til hospitalet var jeg næsten klar til at føde, og jeg blev puttet i fødekarret så snart de indledende undersøgelser var færdige. Min garvede jordemoder mente at det varme vand kunne lindre vesmerterne. Og det  havde hun ret i. Det var SÅ dejligt at skvulpe rundt i det varme vand. Jeg lukkede mig ind i min egen verden og Anton blev født uden andet end lidt lattergas til allersidst. Jordemoderen mente at jeg selv skulle tage i mod ham under vandet, men der satte jeg altså grænsen. Jeg skulle under ingen omstændigheder hive ham ud af mit eget underliv!!

Efter fødslen blev vi tørret, og fik den obligatoriske fødselsdagssandwich med rød saftevand. Vi fik ringet rundt til hele familien, og jeg følte mig helt frisk. Jeg var faktisk klar til at tage hjem med det samme. Jordemoderen ville dog gerne have mig ud at tisse. Det var også begyndt at murre lidt i min mave, så jeg glædede mig faktisk til at komme på toilettet. Da jeg rejste mig sortnede alt for mine øjne. Jeg var lige ved at besvime, og måtte lægge mig tilbage i sengen. Jeg tænkte at jeg bare lige skulle sunde mig lidt. Jordemoderen sagde at man godt kunne opleve smertelige efterveer efter ens anden fødsel, så jeg tænkte det bare var om at holde ud. Jeg fik det dog dårligere og dårligere, og det endte med at hele stuen var fyldt med jordemødre og læger. Mit blodtryk faldt dramatisk, og jeg kunne ikke kommunikere med dem. Jeg havde det som om, jeg var lukket inde i en glasklokke, og alle andre var ude på den anden side.

På trods af morfin var mit blodtryk stadig meget lavt, og efter over 1 times overvågning, besluttede man at køre mig til operation. En af lægerne havde en mistanke om at der kunne sidde en rest af moderkagen tilbage i maven. Operationen viste sig at være en rigtig god idé, for man fjernede 1 L størknet blod i mit underliv/mave. Ud over det mistede jeg en del blod, og jeg var fuldstændig drænet for energi de første mange uger. Jeg manglede simpelthen jern, og min blodprocent var meget lav.

Det var noget af at forløb at være igennem efter sådan en drømmefødsel, og det var megasvært for det første at undvære min lille baby så kort efter fødslen, men for det andet at skulle være mor til to, når jeg følte mig som et omvandrende lig de første mange uger. Sofia var jo kun knapt 1 ½ år, så der var drøn på. Samtidig overtog vi vores hus 14 dage efter Anton kom til verden, og boede på det fødselstidspunktet i en midlertidig lejebolig. Perioden er derfor ikke noget, jeg tænker tilbage på med glæde. Og jeg var da også nede i et hul et par måneder.

Anton er dog en glæde! En stor en af slagsen. Han er virkelig en kvik lille dreng, og jeg er sikker på at han nok skal charmere en masse piger, når han bliver større. Indtil videre nyder jeg dog at han stadig gerne vil kysse sin mor, og jeg kysser dagligt de bløde kunder og den runde mave.

Se lige et af de første billeder af ham, og se opsvulmede mig et par timer før, vi tog på fødegangen.

Side 1 af 111234510Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier