Kategoriarkiv: LCHF

Stegt flæsk med LCHF tilbehør

30.01.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, LCHF, Mad, Opskrifter

img_1667.jpg

Min mand blev MEGET glad da han så at ugen skulle starte med en omgang stegt flæsk. Ja, jeg vil nærmest kalde ham lykkelig! For stegt flæsk er sjældent på menuen hjemme hos os.

Stegt flæsk serveres jo normalt med kogte kartofler og en dejligt opbagt persillesovs. Og det havde jeg selvfølgelig også lavet. Men det blev også til stegt flæsk med LCHF tilbehør. Et tilbehør som bestod af lynstegt spidskål med chilisalt og blomkålspuré med persille og purløg.

Og lad mig sige det med det samme. Det smagte sindssygt godt! Blomkålspuréen var virkelig vellykket, og både min mand og Sofia åd løs. For mig var puréen et alternativ til persillesovsen, men den var mere end bare en ‘sovs’. Faktisk var den så god at jeg helt sikkert skal lave den til et stykke laks eller til en svinemørbrad.

Den stegte flæsk er tilberedt i ovnen. Skiverne blev lagt på en rist og fik 40 minutter ved 200 grader. De blev vendt af og til.

Spidskålen er stegt i smør i 2-4 minutter ved høj varme. Det er krydret med chilisalt.

Blomkålspuré

Ingredienser
1 blomkålshoved
50 g smør
1 håndfuld finthakket persille
1/2 bundt finthakket purløg

Fremgangsmåde 
Del blomkålshovedet i små buketter og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, og hæld buketterne i en blender (husk at det ikke må være alt for varmt!). Tilsæt 50 g smør og blend til en glat puré. Tilsæt persille og purløg, og rør det i med hånden.

De mest populære LCHF opskrifter

22.01.2017 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

Jeg har travlt i den virkelige verden og har hverken haft tid eller overskud til at være aktiv online. I fredags kom jeg hjem fra en arbejdstur i Italien, og det besøg har krævet en del forberedelse. Mest fordi jeg skulle være væk fra kontoret i 3 dage, og derfor prøvede at arbejde forud inden turen gik til Bologna. Så der er blevet inddraget et par aftener hist og her for at lave en masse præsentationer til kunder, som jo desværre ikke bare venter fordi jeg tager udenlands. Men nu er jeg tilbage:-)

Det er noget tid siden, der har været opskrifter på bloggen. Jeg laver ellers mad hver dag, men jeg glemmer simpelthen at tage billeder – og så er opskrifter jo ikke så spændende at kigge på. Så derfor har jeg samlet nogle af de mest søgte og mest populære LCHF opskrifter her på bloggen. Det er stort set hverdagsmad det hele – dog med en syndig god kage i mellem :-). Men dem skal der jo også være plads til!

Bacon-/porretærte uden bund

baconporretærteudenbund_lchf_thespacebetween1

Lige siden Anne Larsen prædikede max 30% fedt for ca. 15 år siden har jeg lavet denne tærte uden bund. Nej, den er ikke det samme som en dejlig tærte med mørdejsbund, men den er faktisk ok med det rette fyld. Jeg ender tit med bacon og porrer, men tærter er jo fantastiske, hvis man skal have brugt sine rester.

Lakseruller med flødeost, avocado og sesam

Lakseruller_thespacebetween

Lakserullerne er lette at gå til på en travl hverdagsaften, men kan også sagtens bruges til en forret, når man har gæster. Her ville jeg nok toppe dem med en god ørredrogn, og måske lave en dressing til. Men ellers fungerer det altså fint som her – på en bund af salat og avocado.

Kylling marineret i peanutbutter, soja og hvidløg

Kylling_wok_thespacebetween_lchf

Jeg elsker wokmad. Det kan jo varieres i det uendelige. Her er kyllingen marineret i peanutbutter, soja og hvidløg, og får en nærmest sprød overflade. Grøntsagerne er som regel sæsonens favoritter, men jeg sørger altid for at have nogle forskellige farver med, så det er pænt at se på. Så glider det som regel bedre ned hos de mindste i husstanden:-)

Glaseret hamburgerryg med syrlig spidskålsalat

Hamburgerryg_spidskål_lchfNår jeg laver hamburgerryg bliver der altid spist ekstra meget. Det er altså bare en favorit i vores hjem. Den syrlige spidskålsalat gør jeg sig godt sammen med den søde glaserede hamburgerryg.

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

IMG_0914-e1482085853698

Jeg elsker suppe, og kunne spise det hver dag, hvis jeg fik lov. Min favorit er denne cremede suppe, hvor jeg varierer fyldet alt efter humør.

Sprøde ostebrød

Ostebrød_lchf_thespacebetween

For at få lidt ekstra mæthedsfornemmelse til suppen, laver jeg ofte de sprøde ostebrød. De er super nemme at lave, og kan også skæres op og bruges som pitabrød.

Cæsar salat

image-e1470157109940

Dette er nok min favorit LCHF opskrift. Den er fra Madbanditten, og er en af de første opskrifter, jeg afprøvede fra hende. Jeg har tilpasset den lidt til egne smagsløg, og det synes jeg kun den er blevet bedre af. Den skal spises sammen med den mest fantastiske dressing. Den må I endelig ikke lade være med at lave.

Pizza med bund af spidskål

LCHF_pizza_spidskål_thespacebetween

En af de mest populære LCHF opskrifter på pizza, er nok med bund af blomkål. Men jeg stødte på en med spidsål, og synes faktisk den er bedre. Der er knapt så meget kålsmag, og med det rette fyld glemmer man, at bunden ikke er en almindelig hvedebund.

Gateau marcel uden sukker og mel

Gateaumarcel_lchf_thespacebetweenGateau Marcel er den mest fantastiske chokoladelage. Og her er den i en LCHF version uden sukker og mel.

LCHF nuggets – kylling paneret i flæskesvær

Kyllingpaneretiflæskesvær_lchf_peanutbutterdip_thespacebetween

Vi spiser aldrig købe-nuggets hjemme hos os. Vi laver vores egne med knuste flæskesvær. Ungerne elsker både at lave dem og at spise dem.

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

18.12.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

img_0914

Jeg er en suppe-pige! Jeg elsker suppe. Desværre laver vi det ikke så tit. Men i dag lavede vi en stor grydefuld grøntsagssuppe, og skal spise den to dage i træk. Dog er der ikke så meget til anden dagen, så opskriften rækker kun til én dag, hvis man er rigtig sulten. Vi strækker den bare lidt imorgen, da ungerne nok får pandekager i morgen :-).

Vi tilføjede lidt strimlet kogt kylling og rejer i suppen for at få lidt fylde, også toppede vi den med bacon og persille med chili og hvidløg.  Man kan også sagtens spise LCHF ostebrødene til, hvis man ønsker det.

Når jeg laver suppe bruger jeg oftest bare alle resterne i grøntsagsskuffen, men hvis man vil have den pæne orange farve frem, som denne suppe har, så skal man holde sig til rød peber og gulerødder. Dog tænker jeg også at fx græskar sagtens ville kunne bruges.

Der er chili i suppen, men den er ikke stærk på nogen måde. Den er derimod rigtig dejlig rund i smagen, da de søde peberfrugter og gulerødder omfavner det stærke fra chilien. Man kan dermed sagtens servere den for sine børn. Anton åd fx løs af den:-).

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer, 4 personer

Ingredienser
2 rød chili
4 fed hvidløg
3 løg
4 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 tsk. paprika
7,5 dl grøntsagsbouillon
½ dl tomatpuré
2 dl fløde
1 bakke Philadelphia flødeost
Smør eller kokosolie til stegning
Salt og peber
1 lille bakke kogt strimlet kylling
1 dåse rejer
1 bakke bacon i tern

Topping:

3 hakkede chilier, 6 hakkede fed hvidløg og en håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde
Snit løg, gulerødder, peberfrugter, hvidløg og chilier fint. Sauter løg, hvidløg og chili i smør eller kokosolie indtil løgene er gennemsigtige. Kom resten peberfrugt og gulerødder op i gryden, og lad dem sautere med i nogle minutter. Tilsæt krydderier, og lad dem stege lidt med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, fløde og flødeost, og kog i 15 minutter. Lad suppen køle lidt ned. Blend den med en stavblender og varm op igen inden servering.

Imens laves toppingen, som blot skal sauteres på en pande.

Servér suppen med en håndfuld kylling og rejer i bunden af skålen samt bacon på toppen. Drys med topping.

Juleknas uden tilsat sukker

18.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Jeg er ved at afprøve en masse opskrifter på juleknas uden tilsat sukker. Denne er en tilpasning af en Michelle Kristensens opskrifter på hendes website. Hun kalder dem MK Snickers og tilsætter også rosiner. Jeg er dog ikke fan af rosiner og har dermed erstattet dem med (flere) dadler.

Jeg er egentlig heller ikke fan af dadler, og var meget spændt på denne opskrift. Men lad mig slå fast med det samme, at det er meget svært – næsten umuligt – at smage dadlerne. Jeg er faktisk kæmpe fan af de fantastiske stykker knas, som man får ud af opskriften. De skal helt sikkert laves igen i december til julehyggen med familie og venner. De bliver min juleknas uden tilsat sukker.

De er ikke uden sukker, for der er jo frugtsukker i dadlerne. Og er der mon også sukker i den mørke chokolade? Men de er i hvert fald sundere end det meste andet juleslik, som jeg ellers ikke ville kunne holde fingrene fra.

Juleknas uden tilsat sukker

INGREDIENSER

Bund:

125 g mandler

4-6 friske dadler

“Karamel”:

8 friske dadler

1 spsk kokosolie

1 spsk kogende vand

1 drys vaniljepulver

Topping:
1 håndfuld saltede peanut

100 g mørk chokolade, min. 70%

Fremgangsmåde

Kør mandlerne til en fin konsistens i ca 1 min. i en minihakker eller lignende. Sæt mandlerne til side, og kør dadlerne til en ensartet masse. Tilsæt mandlerne igen, og kør dem sammen til en ensartet masse. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud i en firkant med 1 cm tykkelse. Det passer med en brødform.

Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse. Smør ‘karamellen’  ud over bunden og drys med hakkede peanuts, og smeltet chokolade.
Lad massen køle af, og skær den ud i passende stykker. Skal opbevares på køl. Kan sagtens fryses. Jeg har mine liggende i fryseren. Så kan jeg tage et stykke når jeg trænger;-)

Endnu en LCHF pizza

14.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

img_0351

Jeg har efterhånden afprøvet min del af LCHF pizza opskrifter. Jeg har selvfølgelig lavet den klassiske LCHF pizza med blomkålsbund. Jeg har afprøvet en med bund af spidskål. Jeg har  bagt en med bund af æg og flødeost. Og nu har jeg afprøvet en LCHF pizza med ostebund.

Sidste nævnte er nok den, der bliver sprødest. Men den har også en meget markant smag. Det har blomkål og spidskål selvfølgelig også, men her forventer man det også. Den mest smagsneutrale er nok flødeost-varianten. Den har også den mest dej-agtige konsistens. En italiensk pizza bliver det dog aldrig, men det er en super god LCHF pizza. Opskriften smider man dog ikke bare sammen, da æggehvider og -blommer skal piskes hver for sig. Så det tager lidt tid, og man får svinet 2 skåle til.

Oste-pizzaen herunder er dog den mest nemme og hurtige at gå til. Så når resten af familien kører til pizzamanden, så laver du din egen bund imens. Det er virkelig ikke særligt kompliceret, og kræver intet stort udstyr a la foodprocessor eller lignende.

lchfpizza_lchf

LCHF pizza med ostebund

Ingredienser til 1 pizza på størrelse med en middagstallerken
2 æg
75 f revet ost (jeg brugte mozzarella og rød cheddar)
2 tsk Pofiber
1 tsk oregano
1 knivspids salt

Fremgangsmåde
Æg og ost blandes. Resten tilsættes og røres godt rundt. Blandingen bredes ud på en plade med bagepapir. Den “hæver” lidt, så lav den så flad som muligt – dog uden huller. Bag den ved 200 grader i 15-20 minutter indtil den er gylden. Tag ud, og fyld den med dine yndlingsting. Jeg har brugt pepperoni og frisk mozzarella. Bag yderligere 10 minutter til fyldet er færdigt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier