Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: LCHF

LCHF brød/boller: Eighties

06.08.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

image

image

Efter 2 år på LCHF inspireret kost savner jeg faktisk ikke brød og boller mere. Jeg synes der er masser af andre gode alternativer. Men jeg kan altså godt få trang til en nybagt bolle med smør. Her til morgen afprøvede jeg derfor de meget kulhydratfattige eighties.

Eighties er lavet af æg, mayo og Pofiber, og de tog ikke mange minutter at lave. De skal blot røres sammen, og så en tur i ovnen. Nogle tilbereder dem i mikroovnen eller på en pande, men jeg havde alligevel ovnen tændt til rundstykker til resten af familien.

Konsistensen på Eighties er ikke så æggeagtig, som det meste andet LCHF brød, og de smagte altså super godt med en skive flødehavarti oven på:-)

Opskrift på 6 stk Eighties

2 æg
40 g mayonaise
16 g Pofiber
2 tsk bagepulver
Et nip salt

Fremgangsmåde

Pisk æg og mayonaise sammen i en skål. Derefter blandes pofibre, bagepulver og salt i. Derefter er massen klar til at komme på bradepanden. Jeg satter 6 små ‘pandekager’ af med en sovseske, og gav dem 10-12 minutter i ovnen ved 200 grader.

LCHF Kyllinge-curry med blomkålsris

22.06.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Kyllingecurry_lchf_kokosmælk_thespacebetween

Jeg er en sucker for eksotiske retter. Og da jeg stadig lever efter nogle af LCHF principperne, måtte jeg også bare prøve denne “slankeopskrift” fra Femina. Den var super let at lave. Og den smagte virkelig godt. Både min mand og jeg måtte holde igen. Ellers havde vi spist alt for meget. Så godt smagte den.
Retten er ikke stærk. Mine unger kunne sagtens spise den. Faktisk var Sofia ret vild med det. Og hun spiste endda også noget af alt det grønne! Jeg plejer faktisk at lave gnavegrønt til dem, da de ofte ikke vil have det blandet i sovsen. Men da jeg prøver ikke at lave specielt mad til dem, så fik de altså det samme som os voksne denne gang.

Jeg lagde en ekstra klat rød karry på min tallerken, så retten fik lidt mere smag. Men det kan man jo selv justere som man vil.
Jeg serverede den med blomkålsris til. Ungerne fik dog almindelige ris.

Det næste ret, jeg skal afprøve er en falafel opskrift. Jeg elsker at stå i køkkenet. Jeg ville ønske, jeg havde mere tid til det. Falaflerne er nok en weekend-opgave. For på hverdage skal maden helst stå på bordet senest kl. 17-45. Ellers begynder de små banditter at blive ret umulige;-)

INGREDIENSER, 4 personer
350 g kyllingebryst uden skind
1 spsk. olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
15 g frisk ingefær
½ – 1 spsk. rød karrypasta
½ dl kokosmælk (ikke light)
3 dl hønsebouillon
200 g squash
200 g broccoli
1 rød peberfugt
3 stængler bleg-/bladselleri
saft af ½ limefrugt
6 dråber fiskesauce
salt
1 håndfuld frisk koriander

Opskrift – sådan laver du kyllinge-curry med blomkålsris

Skær kyllingekødet i små tern, og brun dem et par minutter i olien. Tag kødet op, og sæt det til side. Gem olien i gryden. Hak hvidløg fint, halvér løget, og skær det i tynde skiver på langs. Skræl ingefær, og hak den fint. Brun hvidløg, løg og ingefær i olieresten i 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, og svits yderligere et par minutter. Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon, og lad det simre for svag varme i 10 minutter. Skyl squash og broccoli. Skær squash, peberfrugt og selleri i små terninger, og broccoli i små buketter. Tilsæt kyllingekødet efter de 10 minutter, og lad det simre med, til det er næsten helt mørt. Tilsæt squash, peberfrugt, selleri og broccoli de sidste par minutter, så de når at blive møre, men bevarer sprødheden. Smag retten til med limesaft, fiskesauce og lidt salt.
Servér med blomkålsris, frisk koriander og en ekstra klat rød karry.

(LCHF) opskrifter med rabarber

17.05.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Rabarber_opskrifter_lchf_thespacebetween LCHF

Vores have bugner af rabarber i øjeblikket. Den anden dag plukkede vi tæt på 1 kg, og der er stadig mange tilbage. Og der bliver ved med at komme fine nye spirer. Vi plejer at kunne plukke rabarber hen over hele sommeren også, så vi har som regel nok i fryseren til de kolde måneder. Dog synes jeg at rabarber bliver en anelse slatne, når de fryses, og derfor prøver jeg at udnytte dem mens de er friske.

I søndags bagte jeg muffins med marcipan og hvid chokolade. Der er intet LCHF over den opskrift. Eller jo… fedt er der nok af, men de er også fyldt med sukker og mel:-). Vi skulle ud til nogle venner, og jeg havde lovet at stå for eftermiddagskagen. Og jeg havde altså udset mig en opskrift fra Erleperle med rabarber, revet marcipan og hvid chokolade. Og nøj, hvor var de gode!! Et helt perfekt samspil mellem de syrlige rabarber, den søde chokolade og den afrundede smag fra marcipanen.

I går lavede jeg et kyllingefad med karry, kokosmælk, rød karry og rabarber. Den røde karry blev dog serveret on the side, da jeg ikke ville lave det for stærkt til ungerne. Jeg lavede det også sidste år, og det kan virkelig anbefales. Man får en masse smagsindtryk på een gang, og så er det super let at lave. Anton åd løs, men Sofia nægtede at spise mere end et sølle stykke kylling.

Næste portion rabarber skal bruges til en LCHF kompot og en crumble, og så skal jeg kigge nærmere på disse spændende opskrifter med rabarber. Der er bl.a. en rabarbersorbet, som jeg sagtens tænker kan laves i en sukkerfattig udgave med Sukrin Melis.

Har I nogle gode opskrifter med rabarber?

10 lækre og lette LCHF opskrifter

19.04.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Jeg har samlet 10 opskrifter på nem LCHF mad. 10 opskrifter til frokost eller aftensmad, og en enkelt dessert. De er lette at lave. De er lige til at gå til, og man behøver ikke have specielle ingredienser i skabe og skuffer. Dog kræver en af opskrifterne at man har Pofiber, men det kan efterhånden købes de fleste steder.

1. Suppe med sprøde ostebrød

Jeg ved godt at mange kun spiser suppe i de kolde måneder, men personligt elsker jeg suppe, og kan spise det hele året rundt. Jeg er mest fan af de cremede supper, og helst dem, hvor der er lidt smag i. Enten chili, ingefær eller en anden markant smag. Dog er supperne ret milde, da børnene også skal kunne spise dem. Men man kan jo skrue op og ned for krydderierne efter behov.

Pitabrød

2. Pitabrød med fyld

Bag lidt ekstra af de gode ostebrød, og brug dem som pitabrød dagen efter. Kun fantasien sætter grænser for fyldet. Jeg elsker tunmousse med masser af grønt, eller måske bare saftig kylling med lidt bacon på toppen. Mine børn spiser ikke LCHF bagværk (med mindre det er kage eller lignende), så det får altid almindelige pitabrød, boller eller flütes.

3. Bacon-/porretærte uden bund

Hvem elsker ikke en tærte med mørdejsbund?! Bunden må man dog undvære i denne tærte, men der er stadig masser af smag. Jeg er fan af porrer og bacon, men den kan også anbefales med frisk tomat og feta.

4. Spidskålsalat med glaseret hamburgerryg

Mine unger og mand er vilde med hamburgerryg – især når den er søbet ind i sød glasering. Spidskålen er nok mest til de voksne, men den syrlige salat passer perfekt til den søde hamburgerryg. Hvis man vil have mere til, kan man jo sagtens lave fløde”kartofler” enten i form af blomkål eller med knoldselleri.

5. Blomkålsrisotto

Det lyder vanvittigt, men det er faktisk muligt at lave en god cremet risotto ud af blomkål. Jeg ville gå efter årstidens grøntsager og smide dem i risottoen. Fx champignoner og spinat, eller jordskokker og asparges.

6. Flødepasta

Der findes mange gode varianter af bønnepasta, eller pasta lavet af diverse linser. De kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder, og de smager faktisk udemærket. Jeg er i sær vild med en variant lavet af røde linser. De er fantastiske i konsistensen og minder meget om almindelig pasta. Alternativt kan man jo bruge squashghetti, og blande i flødesaucen.

LCHFpizza

7. Pizza – enten med bund af spidskål eller af blomkål

Man skal ikke forvente en sprød italiensk bund, men hvis man ikke vidste bedre, så kan man ikke smage at bunden er lavet af grøntsager. Dog kan jeg også anbefale denne variant, som er lavet af æg og flødeost. Den er nok mest dej-agtig. Måske man endda kan lave pizza ud af dejen fra ostebrødene længere oppe? Brødene popper godt nok lidt op, men når fyldet kommer på, er det jo ligemeget!

8. Kyllingenuggets

Børnene elsker disse. Både at spise dem og at lave dem. De smager godt i en salat, eller sammen med bønnefritter og en god mayo.

9. Cæsar salat

En god sprød salat med masser af saftig kylling og en smagfyld dressing. Dressing, kylling og bacon kan sagtens laves i forvejen, og salaten er dermed hurtig at bikse sammen de dage, hvor man ikke har så meget tid.

Gateaumarcel_lchf_thespacebetween

10. Gateau Marcel

En virkelig tung kage, som man ikke kan spise ret store stykker af. Den er fyldt med chokolade, æg og smør, og mætter nærmest som et helt måltid. Men den er syndig god, og kan sagtens spises over flere dage. Bag den til dine gæster, og spis resterne dagen efter;-)

VELBEKOMME

 

LCHF gratin med kylling og grønt

11.04.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Gratin_lchf

Kender I de dér små madlavningsvideoer, der popper op på Facebook? Jeg møder dem i hvert fald flere gange om dagen. Jeg bliver faktisk tit inspireret af dem, og denne ret er lavet med inspiration fra sådan en video. I videoen laves der “Baked Rice & Cheese Casserole”. Altså en slags lasagne blot med ris, skinke og grøntsager. Jeg elsker sådan nogle retter, hvor man bare kan smide det hele sammen, og det så passer sig selv. Derfor måtte jeg prøve og lave en variant uden ris – og med kylling, da det lige var det, jeg havde i fryseren.

Fadet var egentlig lavet til mig selv, men manden spiste rester dagen efter, og var overrasket over, hvor godt det smagte. Det er jo egentlig en ret simpel ret – som indbyder til at man bruge alle sine rester – så den er god at lave, når man skal tømme køleskabet. Mine unger er ikke så vilde med at alt bliver blandet sammen, så derfor blev dette fad ikke serveret for dem. De fik derimod kylling og grønt serveret hver for sig, og med ris on the side.

Jeg kalder det en gratin, og den bliver faktisk kun bedre af at blive varmet op dagen efter. Så har det sat sig på den helt rigtige og cremede måde. Man kan selvfølgelig også laves det uden kød, så det blot bliver vegetarisk tilbehør.

Gratin med kylling og grønt, 4 personer

Ingredienser
1 blomkål
4 kyllingefileter
2 æggeblommer
2 1/2 dl fløde
2 håndfulde revet mozzarella
2 gulerødder
1 løg
1 håndfuld persille (eller anden frisk krydderurt – kan dog også helt udelades)
Salt/peber

Fremgangsmåde
Kog eller steg kyllingefileterne, og riv dem i mundrette stykker med to gafler. Imens rives blomkål til “ris”, guleroden rives fint, og løget hakkes i små tern. Persille snittes fint.

I en skål blandes æggeblommer med fløde og 1 håndfuld revet ost. Smid den revne kylling, grøntsager og persille ned i ægge-/ostemassen, og krydr med salt og peber.

I et ovnfast fad lægges der nu en bund af blomkålsris. Oven på lægges grøntsagsblanding. Derefter igen et lag ris og til sidst det sidste grøntsagsblanding. Top med revet ost.

Bag det i ovnen i 30 min. ved 180 grader.

Side 3 af 161234510Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier