Kategoriarkiv: Mad

Low carb kylling cashew

07.02.2017 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

img_1650.jpg

Vi har lavet en fast tradition om at vi hver torsdag aften laver madplanen og bestiller ind til den efterfølgende uge på nemlig.com. Det har vi faktisk gjort i et par måneder nu, og det har lettet vores hverdag utroligt meget.

Vi har altid været gode til at lave madplan og handle stort ind hver søndag. Men ofte glippede supermarkedsbesøget om søndagen, og så stod vi med de drænende besøg i Rema kl 16.45 på hverdage. Det er altså bare en dræber.

I forhold til madplanen var vi kørt lidt fast i de samme retter. Så 2017 startede med indkøb af en masse nye kogebøger. Jeg elsker at bladre kogebøger igennem, og bliver så inspireret af billeder og opskrifter. Nogle opskrifter bliver fulgt til punkt og prikke, mens andre blot giver mig en idé til at lave min egen version.

Kylling cashew er lavet lige efter opskriften, og er fundet i bogen Low Carb af Ditte Ingemann. Vi føjede blomkålsris til retten, og ungerne fik ris og sukkerærter til. Kylling cashew var en ny ret i vores repetoire, men den skal absolut gentages. Det smagte super godt, og var mega nemt at lave. På under 30 minutter har man snittet grønt, skåret kylling og lavet retten færdig.

Kylling cashew, 4 personer

Ingredienser 

500 g kylling

Lidt sesamolie til at stege i

1 broccoli i buketter

2 presset fed hvidløg

En tommel revet ingefær

5 snittede forårsløg

2 spsk soja

2 spsk fiskesauce

2 tsk kokossukker (eller rørsukker hvis low carb er ligemeget)

50 g ristede og saltede cashewnødder

Fremgangsmåde 

Skær kyllingen i små skiver og steg den i sesamolie i en wok. Hæld hvidløg og ingefær ved og rør godt rundt. Put broccoli i wokken. Lad svitse i et par minutter. Drys med forårsløg. Hæld soja, fiskesauce og kokossukker i wokken, og rør godt rundt. Server med grofthakkede cashewnødder.

Stegt flæsk med LCHF tilbehør

30.01.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, LCHF, Mad, Opskrifter

img_1667.jpg

Min mand blev MEGET glad da han så at ugen skulle starte med en omgang stegt flæsk. Ja, jeg vil nærmest kalde ham lykkelig! For stegt flæsk er sjældent på menuen hjemme hos os.

Stegt flæsk serveres jo normalt med kogte kartofler og en dejligt opbagt persillesovs. Og det havde jeg selvfølgelig også lavet. Men det blev også til stegt flæsk med LCHF tilbehør. Et tilbehør som bestod af lynstegt spidskål med chilisalt og blomkålspuré med persille og purløg.

Og lad mig sige det med det samme. Det smagte sindssygt godt! Blomkålspuréen var virkelig vellykket, og både min mand og Sofia åd løs. For mig var puréen et alternativ til persillesovsen, men den var mere end bare en ‘sovs’. Faktisk var den så god at jeg helt sikkert skal lave den til et stykke laks eller til en svinemørbrad.

Den stegte flæsk er tilberedt i ovnen. Skiverne blev lagt på en rist og fik 40 minutter ved 200 grader. De blev vendt af og til.

Spidskålen er stegt i smør i 2-4 minutter ved høj varme. Det er krydret med chilisalt.

Blomkålspuré

Ingredienser
1 blomkålshoved
50 g smør
1 håndfuld finthakket persille
1/2 bundt finthakket purløg

Fremgangsmåde 
Del blomkålshovedet i små buketter og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, og hæld buketterne i en blender (husk at det ikke må være alt for varmt!). Tilsæt 50 g smør og blend til en glat puré. Tilsæt persille og purløg, og rør det i med hånden.

Bootcamp: #sizehappyandhealthy2017

30.12.2016 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, Mad, Motion

sizehappy_sizehealthy_sizehappyandhealthy2017

 

1. juledag, da jeg var allermest fyldt op med brunkartofler, grønlangkål og frugtsalat, postede jeg ovenstående billede på @tinethespacebetween med følgende tekst:

“Efter 2 dage med dejlig julemad, er der snart ikke mere plads i kinderne. Men jeg tager lige nytåret med, inden løbeskoene og badevægten igen skal støves af. I 2017 er der allerede planlagt 2 stk. halvmarathon, så benene skal i gang igen, og der skal høvles lidt overskydende kilo af. Hvem skal være med på #sizehappyandhealthy2017?”

Jeg er ikke den største fan af nytårsfortsætter, men jeg tror på, det er vigtigt at have en plan. Så derfor er jeg allerede begyndt at udforme min plan for 2017. Min plan går ud på at nærmere mig min size healthy endnu mere, men samtidig at forblive size happy. Hvad idealvægten for size happy og size healthy er, ved jeg faktisk ikke. Jeg er ikke ude I at skulle tabe hverken 15 eller 20 kg., men jeg er til gengæld bevidst om at jeg har spist for godt i december måned. Der skal strammes ind for at passe bukserne ordentligt igen. Og måske skal der et par ekstra kilo af sidebenene.

En del af #sizehappyandhealthy2017, er nemlig at gennemføre de 2 stk. halvmarathon, som jeg har tilmeldt mig i 2017. Heldigvis ligger de begge i efteråret. Men jeg ved jo hvad et kræver at træne sig op til de 21 km., så det er bare med at komme i gang! Og her hjælper det altså at vægten ikke er alt for høj. Så der skal fokus på madindtag, og der skal fokus på hvor mange kalorier, der forbrændes.

Min løbetræning har været ikke eksisterende siden jeg løb halvmarathon i slutningen af august. Den træning skal jeg have gang i igen. Jeg savner at få røde kinder, have musik i ørerne, og løbe rundt i Odenses smukke skovområder. Det gav mig energi, og den energi savner jeg.

Så derfor har jeg påbegyndt #sizehappyandhealthy2017. Lad os bare kalde det min egen lille bootcamp for 2017. For det bliver mine mål for 2017. #sizehappyandhealthy2017 går ikke kun ud på at justere min vægt. Den går også ud på at gøre det, der gør mig og min krop glad. Røre mig noget mere, styrke min core og arme, og blive mere smidig. Jeg kan godt mærke at jeg nærmer mig de 35 år, og kroppen bliver mere og mere ubøjelig. Det duer ikke!

Derfor kommer der fuld fokus på glæde og sundhed i 2017. #sizehappyandhealthy2017. Vil I være med?

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

18.12.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

img_0914

Jeg er en suppe-pige! Jeg elsker suppe. Desværre laver vi det ikke så tit. Men i dag lavede vi en stor grydefuld grøntsagssuppe, og skal spise den to dage i træk. Dog er der ikke så meget til anden dagen, så opskriften rækker kun til én dag, hvis man er rigtig sulten. Vi strækker den bare lidt imorgen, da ungerne nok får pandekager i morgen :-).

Vi tilføjede lidt strimlet kogt kylling og rejer i suppen for at få lidt fylde, også toppede vi den med bacon og persille med chili og hvidløg.  Man kan også sagtens spise LCHF ostebrødene til, hvis man ønsker det.

Når jeg laver suppe bruger jeg oftest bare alle resterne i grøntsagsskuffen, men hvis man vil have den pæne orange farve frem, som denne suppe har, så skal man holde sig til rød peber og gulerødder. Dog tænker jeg også at fx græskar sagtens ville kunne bruges.

Der er chili i suppen, men den er ikke stærk på nogen måde. Den er derimod rigtig dejlig rund i smagen, da de søde peberfrugter og gulerødder omfavner det stærke fra chilien. Man kan dermed sagtens servere den for sine børn. Anton åd fx løs af den:-).

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer, 4 personer

Ingredienser
2 rød chili
4 fed hvidløg
3 løg
4 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 tsk. paprika
7,5 dl grøntsagsbouillon
½ dl tomatpuré
2 dl fløde
1 bakke Philadelphia flødeost
Smør eller kokosolie til stegning
Salt og peber
1 lille bakke kogt strimlet kylling
1 dåse rejer
1 bakke bacon i tern

Topping:

3 hakkede chilier, 6 hakkede fed hvidløg og en håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde
Snit løg, gulerødder, peberfrugter, hvidløg og chilier fint. Sauter løg, hvidløg og chili i smør eller kokosolie indtil løgene er gennemsigtige. Kom resten peberfrugt og gulerødder op i gryden, og lad dem sautere med i nogle minutter. Tilsæt krydderier, og lad dem stege lidt med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, fløde og flødeost, og kog i 15 minutter. Lad suppen køle lidt ned. Blend den med en stavblender og varm op igen inden servering.

Imens laves toppingen, som blot skal sauteres på en pande.

Servér suppen med en håndfuld kylling og rejer i bunden af skålen samt bacon på toppen. Drys med topping.

Juleknas uden tilsat sukker

18.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Jeg er ved at afprøve en masse opskrifter på juleknas uden tilsat sukker. Denne er en tilpasning af en Michelle Kristensens opskrifter på hendes website. Hun kalder dem MK Snickers og tilsætter også rosiner. Jeg er dog ikke fan af rosiner og har dermed erstattet dem med (flere) dadler.

Jeg er egentlig heller ikke fan af dadler, og var meget spændt på denne opskrift. Men lad mig slå fast med det samme, at det er meget svært – næsten umuligt – at smage dadlerne. Jeg er faktisk kæmpe fan af de fantastiske stykker knas, som man får ud af opskriften. De skal helt sikkert laves igen i december til julehyggen med familie og venner. De bliver min juleknas uden tilsat sukker.

De er ikke uden sukker, for der er jo frugtsukker i dadlerne. Og er der mon også sukker i den mørke chokolade? Men de er i hvert fald sundere end det meste andet juleslik, som jeg ellers ikke ville kunne holde fingrene fra.

Juleknas uden tilsat sukker

INGREDIENSER

Bund:

125 g mandler

4-6 friske dadler

“Karamel”:

8 friske dadler

1 spsk kokosolie

1 spsk kogende vand

1 drys vaniljepulver

Topping:
1 håndfuld saltede peanut

100 g mørk chokolade, min. 70%

Fremgangsmåde

Kør mandlerne til en fin konsistens i ca 1 min. i en minihakker eller lignende. Sæt mandlerne til side, og kør dadlerne til en ensartet masse. Tilsæt mandlerne igen, og kør dem sammen til en ensartet masse. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud i en firkant med 1 cm tykkelse. Det passer med en brødform.

Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse. Smør ‘karamellen’  ud over bunden og drys med hakkede peanuts, og smeltet chokolade.
Lad massen køle af, og skær den ud i passende stykker. Skal opbevares på køl. Kan sagtens fryses. Jeg har mine liggende i fryseren. Så kan jeg tage et stykke når jeg trænger;-)

Side 1 af 3012345102030Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier