Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Mad

LCHF risteboller

09.10.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

img_9692.jpg

img_9693.jpg

Der er ikke noget bedre end nybagte (hvede)boller! I sær ikke på denne årstid, hvor jeg flere gange om ugen mest af alt har lyst til at krølle mig sammen på sofaen med blødt bagværk og varm kakao.

Sidste søndag bagte jeg både bamseboller og gulerodsbrud. Og selvom min krop reagerer på dem med det samme, så kunne jeg ikke holde mig fra dem. Jeg hader at sådant bagværk får min mave til at spile sig op med det samme. Så… denne weekend har jeg prøvet de meget omtalte LCHF risteboller.

Bollerne er super nemme at lave. Der kræves ikke nogle ingredienser, som en LCHF’er ikke har i sit skab. Og så er de hurtige at lave. Der går kun 5 minutter fra tanken om en blød bolle begynder, til man kan sætte tænderne i en lun en af slagsen.

LCHF risteboller, 1 stk.

Ingredienser
1 spsk smør
1 æg
1 spsk sødmælk
2 spsk mandelmel
2 spsk sesamfrø
1/2 dl pofiber
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde
Smelt smørret i mikroovnen i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser direkte i samme skål og rør det hele godt sammen.

Form til en bollelignende form i bunden af skålen og bag i mikroovnen ved højeste effekt i 2-3 minutter. Prøv dig lidt frem, da ovne er forskellige, og du endeligt ikke vil risikere, at den får for meget.

Spis den med det samme, og rist den for at få den sprøde overflade.

LCHF med børn

26.09.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad

img_9570

Jeg har længe tænkt på at jeg ville skrive lidt om hvordan vi spiser hjemme hos os. Jeg har jo længe spist LCHF inspireret kost, og de to mest hyppige spørgsmål jeg får, er hvad børnene så spiser, og om det ikke tager lang tid at forberede/tilberede vores mad. Og de spørgsmål kom også i sidste uge, da jeg lagde ovenstående billede op med følgende kommentar: “Shepherd’s pie til hele familien. Med blomkålsmos til mig, og med kartoffelmos til resten af familien.” Spørgsmålet lød “om jeg aldrig bliver træt af at lave forskelligt mad?”.

Svaret er ganske enkelt. Det gør jeg ikke! Jeg ser det helt ærligt ikke som at vi får forskelligt mad. I dette tilfælde med Shepherd’s Pie, er kødsovsen den samme i begge fade. Og mens den simrede på komfuret, kogte jeg blomkål i en gryde, og kartofler i en anden. Jeg vil tro det tog mig max 5  minutter mere at lave begge dele end hvis jeg kun skulle have lavet kartoffelmos. Det er for mig ikke at lave 2 forskellige retter. Det er blot at tilrette maden lidt, så alle er tilfredse. Ligesom når jeg skære gnavegrønt. Så skærer jeg også altid både lidt agurk, tomat, peberfrugt og gulerod.

Hvordan får jeg så mit fedt? Denne blomkålsmos er rørt med smør og Philadelphia, og på den måde er fedtet indarbejdet i retten. Nogle gange er fedtet dog også en klat mayo, en klump god ost, en halv avocado, en håndfuld nødder eller måske en flødesauce. Det er meget forskelligt, og jeg tilpasser efter hvad der er lettest.

img_9607

Al snakken om at LCHF er tidskrævende, synes jeg faktisk ikke passer. Det tager mig ikke længere tid at lave mad end tidligere. I dag har vi fx fået fiskefrikadeller med broccolifritter og spicy mayo til. Ungerne fik dog også ovnkartofler og en lidt mildere variant af dyppelse. Sådan en tallerken kan nok findes i mange danske hjem – også selvom man ikke lever LCHF. Min er bare strippet for kartofler, og jeg tager i stedet ekstra af det grønne. På den måde laver jeg en helt almindelig hverdagsret om til LCHF. Sværere behøver det ikke være.

img_6795

Hvis familien ønsker pølser og kartoffelsalat, laver jeg bare en variant med blomkål til mig selv. Hvis de ønsker lasagne, tager jeg tit bare en lille portion kødsovs fra og laver min egen med skiver af squash, eller hvis jeg har god tid, laver jeg plader af Pofiber. Hvis den står på børnefamiliens klassiker: pasta med kødsovs, spiser jeg blot kødsovsen med squashghetti

Derfor har jeg nok heller ikke oplevet at være kørt død i LCHF. For jeg laver virkeligt det samme til hele familien. Og det tager ikke længere tid at koge en gryde pasta end at svitse noget spidskål. Det kan gøres imens vandet koger.

Ofte spiser børnene dog også “min mad”. Sofia spiste broccolifritter her til aften. Anton elsker hokkaidofritter og de er begge vilde med den lækre cremede suppe. Det er derfor endnu mere tydeligt at maden er familiemad, og ikke bare LCHF til børn.

Hokkaido fritter med parmesan

20.09.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Nu er hokkaidogræskarrene endelig begyndt at komme frem i butikkerne! Jeg elsker hokkaido, og fortærer dem gerne flere gange om ugen hen over efteråret. De giver en sindssyg god smag i suppe, men egner dig også perfekt til at lave fritter af.

Bagt græskar får en meget intens smag, så der må gerne komme smæk på smagen. Jeg er især vild med hvidløg, timian eller rosmarin, og disse med parmesan. Men det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Tror også de ville være gode med lidt chili på.
Fritterne bliver dejligt sprøde uden på, og bløde inden i. Jeg er vild med den kombination, og selvom min mand ikke er den store fan af hokkaido, så åd han faktisk løs. Varianten med parmesan var klart hans favorit. Fritterne blev på en eller anden måde også lidt mere sprøde, da parmesanen nærmest virker som panering.

Hokkaido-fritter, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
1 hokkaidogræskar

2 stk. revet hvidløg

1 håndfuld revet parmesan

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde – sådan laver du hokkaido fritter
Skræl græskarret. Skær det over på midten og skrab det fri for kerner. Skær skiver i ca. 1 cm’s tykkelse. Læg dem i en pose og vend i olivenolie, revet hvidløg eller parmesan. Giv dem en omgang groft salt og peber, og bag dem 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader. Vend dem af og til, men pas på med ikke at ødelægge dem.

LCHF Snickers

14.09.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

lchf_snickers_lowcarbhighfat_thespacebetween

Jeg er egentlig på streng kostplan i forbindelse med mit bootcamp forløb hos Karina B. Men jeg har altså svært ved at holde mig fra de søde sager. Jeg er simpelthen så sliksulten om aftenen, at jeg nærmest ripper skabene for ungernes slik! Så nu må jeg igen i gang med at lave nogle sunde(re) alternativer til lakridspiberne. Lakrids er helt klart min store last. Men jeg kan også godt li’ chokolade. Mælkechokolade siger mig ikke så meget. Men god mørk chokolade elsker jeg. Og så elsker jeg nødder. Så det er blevet til en omgang LCHF snickers.

Man skal dog ikke bare guffe løs af de små lækkerheder. For der er masser af kalorier i dem. Men 1 stykke en gang i mellem skader ikke;-)

Disse LCHF snickers ser ikke ud til at være med mørk chokolade. Men det er de altså. Det må være lyset der snyder lidt. Den mørke chokolade køber jeg oftest i Rema eller Netto, da de har gode varianter med højt kakaoindhold. Nogle varianter kan godt være ret bitre, så det er bare med at finde ens favorit inden man køber sig fattig i det.

LCHF snickers er ufatteligt lette at lave. Hak. Bland sammen. Overtræk med chokolade. Vupti dupti. Ingredienserne kan fås de fleste steder. Sukrin Gold er nok det mest besværlige. Men så brug kokossukker. Det kan fås i de fleste supermarkeder nu. Det samme gælder kokosolien. Jeg bruger begge varianter fra Urtekram, og købet det faktisk i Søstrene Grene. Her koster det nærmest ingenting. Det samme gælder peanutbutteren. Det er også Urtekram fra Søstrene Grene.

LCHF Snickers, ca. 15 stk.

Ingredienser
1 dl saltede peanuts
1 dl usaltede nødder (jeg brugte cashew nødder)
200 g crunchy peanutbutter uden tilsat sukker
25 g smør
2 tsk. Sukrin Gold (eller kokossukker)
1 knsp. vaniljepulver
200 g mørk chokolade 70-85 %
1 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde – sådan laver du LCHF snickers
Start med at hakke nødderne groft. Smelt peanutbutter i en kasserolle, tilsæt smør, de hakkede nødder, Sukrin Gold og vanilje, og bland det godt sammen.

Beklæd en sandkageform med husholdningsfilm, kom blandingen i formen (eller put den i små muffinsforme, som jeg gjorde) og sæt den på frost i cirka 2 timer, eller til den er fast nok til at skære i.

Skær den frosne masse i ønskede stykker. Smelt chokoladen i vandbad sammen med kokosolien. Dyp forsigtigt stykkerne i den smeltede chokolade ved hjælp af to gafler. Læg dem efterhånden på et fad med bagepapir, og lad dem afkøle i køleskabet inden servering.

Opbevar dem i køleskabet, eller i fryseren. Jeg havde mine i fryseren, og det var nærmest som at spise en lille snickers is hver gang. Ikke dårligt!

LCHF ‘kartoffelsalat’: Cremet blomkålssalat

08.08.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

image

I weekenden fejrede vi Sofias 5 års fødselsdag med boller, kage og pølser på grillen. Til pølserne havde jeg lavet en cremet blomkålssalat med alle mulige sprøde grøntsager. Radiser, asparges og forårsløg. Alt sammen vendt i en dejlig dressing. Ja, det er vel det nærmeste man kommer en kartoffelsalat når man gerne vil undgå kartofler;-)

Jeg lavede blomkålssalaten 5 timer i forvejen, og det tog den overhovedet ikke skade af. Og jeg har faktisk spist rester de sidste 2 dage. Selv i dag smagte den godt!

Blomkålssalat

Ingredienser, 6-8 personer 

1 let kogt blomkål i små buketter
2 bundt radiser
4 forårsløg
1 bundt asparges
6 spsk creme fraiche 18%
2 spsk mayonnaise
2 tsk dijon sennep
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde

Rør dressing af cremefraiche, mayonnaise, sennep, salt og peber. Tilsæt blomkål i samt fintsnittede radiser, forårsløg og asparges. Anret det hele i en skål og pynt eventuelt med friske krydderurter.

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier