Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Mad

Blomkål i flødesauce

29.03.2015 af: Tine Kategori: Mad

Det er lang tid siden, jeg har delt en opskrift med jer. Jeg tager egentlig rigeligt af billeder af min aftensmad, men jeg glemmer bare at dele dem her på bloggen. Jeg er noget mere aktiv på Instagram tinethespacebetween, men det er jo også så let lige at uploade noget, når man har to ledige minutter.

Vi havde et efterhånden lidt trist blomkålshoved liggende i grøntsagsskuffen, og jeg var på udkig efter en lækker opskrift. Men så kom jeg i tanke om de traditionelle flødekartofler. Nok fordi vi skulle have kalveculotte – her ville jeg i gamle dage lave flødekartofler til. Men denne gang blev det altså flødeblomkål. Jeg brugte, hvad jeg havde i køleskabet. Saucen blev lavet af en rest Philadelphia ost og en fløde. Det smagte sindssygt godt. Jeg har før skrevet om at blomkål ændrer smag, når det bliver bagt i ovnen, og det gælder altså også når de svømme i flødesauce:-). Ungerne var faktisk også vilde med det, så det var en succes.

Opskriften er lidt på slum, da jeg som sagt tømte køleskabet. Men det var nogenlunde sådan:

Blomkål i flødesauce

Ingredienser
1 blomkål i små buketter
½ bakke Philadelphia
250 ml fløde
1 håndfuld ost
Salt/peber

Fremgangsmåde
Pisk Philadelphia og fløde sammen med salt og peber. Hæld over blomkålen og top med osten. Sæt fadet i en 185 grader varm oven i ca. 45 minutter.

Bønnepasta

19.02.2015 af: Tine Kategori: Mad, Vægttab

 

Bønnepasta

I får lige endnu et madindlæg – denne gang på en dag, hvor jeg har været hjemme med dårlig mave. Jeg vil ikke indvie jer i detaljerne, men puha det er ikke sjovt når maven bare kører rundt, og man ikke kan få noget ned! Det er sikkert en af ungerne, der har taget noget med hjem, men de er heldigvis ikke blevet ramt (endnu).

Bønnepastaen købte jeg i Rema1000 for et par uger siden. Jeg har set den flere gange, og nogle af jer, har jeg også anbefalet den i de indlæg, hvor jeg har snakket om erstatninger for pasta. Jeg fik tre varianter med hjem. Jeg ved faktisk ikke om der findes flere. Den ene er lavet på sorte bønner, den anden på sojabønner og den tredje på edamamebønner. Jeg har indtil videre kun smagt den sidste, men kan i høj grad anbefale den. Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, det bare var grøn pasta. Pasta smager jo ikke af så meget, så for mig er det et konsistensspørgsmål. Og bønnepastaen har nærmest samme konsistent som almindelig pasta. Det er måske en anelser mere blødt i det, men ikke smattet på nogen måde. Poserne kostede 20 kr./stk., men det var desværre kun en spotvare. Jeg glæder mig til den dag, der kommer mere af sådan noget i fast sortiment. Især i discountbutikkerne, hvor jeg primært handler til daglig.

Den anden dag lavede jeg limekylling, og vi fik bønnepasta til. Opskrift kommer en af dagene.

HUSK AT DU KAN VINDE NUTRILETT PRODUKTER HER

Sundere romkugler

14.02.2015 af: Tine Kategori: Inspiration, Mad, Vægttab

Jeg elsker romkugler! Kunne jeg frit vælge hos en bager, ville romkugler være mit førstevalg. Jeg er egentlig ikke så meget til al anden kage, men romkugler har en helt speciel plads i mit hjerte;-). I Ringe, hvor jeg arbejder, er den lokale bager leveringsdygtig i en familieromkugle, og den vil jeg forkæle mig selv med en eller anden dag. Altså jeg vil ikke spise den hele selv, for 1 kg romkugle er nok mere end min mave kan tåle. Men ind til den dag kommer, så prøver jeg at finde på lidt sundere alternativer.

Den anden dag faldt jeg over en opskrift på Instagram. Kan desværre ikke huske brugeren, da jeg bare tog et screen dump. Og de blev så afprøvet i weekenden. Lad mig slå fast med det samme. Det er ikke det samme som bagerens romkugle. Jeg kan bedst lide at mine romkugler er helt bløde og uden alt for mange klumper, og sådan blev mine desværre ikke. Om det er fordi min foodprocessor ikke kan finddele det nok, ved jeg ikke, men der er mange elementer i opskriften, og jeg tror det er umuligt at få en helt blød romkuglemasse.

De smager dog godt nok, og hvis man kan li’ de små industri-romkugler, som man kan købe på supermarkedets hylder, så er disse et sundere alternativ. Jeg ved at de indeholder tørret frugt og dermed frugtsukker, men det er efter min mening stadig bedre end almindelig sukker. Man skal jo ikke være helt sukkerforskrækket og også tillade sig selv lidt søde sager en gang i mellem;-)

Romkugler, 15 stk.

Ingredienser
100 g kokosmel
40 g mandler
40 g hasselnødder
100 g rosiner
60 g svesker
60 g tørrede abrikoser
30 g usødet kakao
2 spsk. instant kaffe
1 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
2 spsk. neutral olie
1 banan
½ tsk. romessens
Saft fra ½-1 appelsin

Fremgangsmåde
Kør det hele sammen i en foodprocessor. Tilsæt appelsinsaften som det sidste og juster konsistensen med den. Tril til små kugler og vend i ønsket krymmel.

LCHF boller i karry

12.02.2015 af: Tine Kategori: Inspiration, Mad, Vægttab

Manden havde fri sidste mandag, og påtog sig den opgave at lave madplan samt handle til resten af ugen. Han havde taget udgangspunkt i Janes bog Mæt og Slank med LCHF, for han vil virkelig gerne støtte mig i at tabe de sidste kilo! Resultatet blev en uge fuld af lækre retter. Med masser af grønt, protein og ikke mindst fedt. Jeg har ikke levet high fat, men har nok mere haft et mere normalt fedtindtag. Dog har jeg på det sidste kunne mærke at jeg ikke er blevet rigtigt mæt. I sær morgenmaden driller mig. Jeg er sulten allerede kl. 10, og så er der dæleme langt til frokost kl. 12!! Og om aftenen er jeg også blevet ramt af den lille sult, og så er det bare rigtigt nemt at kigge skabene efter for snacks. Så nu ville vi lige prøve at skrue op for fedtindtaget for at se om det kunne hjælpe lidt på småspiseriet.

En af Janes virkelig gode opskrifter er boller i karry. Her er der fedt for alle pengene. Men meget få kulhydrater. Vi har faktisk ikke afprøvet den før nu, men alle mand blev enige om, at den smagte fantastisk. Sådan i overraskende fantastisk. Den var virkelig lækker. Dejligt cremet sovs med masser af smag. Som tilbehør fik vi grøntsagsris. Vi får tit blomkålsris, men denne gang var der også blandet broccoli i. Det kan også anbefales, for de bliver knapt så skarpe i smagen ved at blande de to kåltyper. Jeg gav det hele en tur i foodprocessoren, og ungerne opdagede ikke at det ikke var ris;-)

Opskriften er som sagt Janes, men jeg lavede et par modifikationer. Jane foreslå æbler i karrysovsen, men jeg havde en rest knoldselleri liggende, og tilføjede den i stedet for. Jeg synes æbler koger ud, og sellerien giver efter min mening en bedre smag og noget struktur i sovsen.

Boller i karry (LCHF style)

Aftensmad til 2 voksne og små børn i 2 dage

Ingredienser

Kødboller
800 g hakket svinekød
1 løg
2 æg
2 tsk. fiber HUSK
Salt/peber

Karrysovs
2 spsk. karry
1 løg
100 g knoldselleri
½ L fløde
½ bakke flødeost
4 dl kogevand fra kødbollerne

Fremgangsmåde

Kødboller
Rør kødet sammen med et finthakket løg og tilsæt de resterende ingredienser. Tril til kødboller og put i kogende vand i 5-8 minutter. Kødbollerne kommer op til overfladen når de er færdige.

Karrysovs
Svits karry af i lidt smør eller olie. Sauter finthakket løg og ditto knoldselleri i et par minutter. Fløde og kogevand kommes i, og koger lidt ind. Flødeosten røres i. Kødbollerne kommes i sovsen og varmes med et par minutter inden servering. Juster eventuelt sovsen med mere kogevand og smag til med salt, peber og karry.

Broccolifritter

01.02.2015 af: Tine Kategori: Mad, Vægttab

 

Manden og jeg har ellers været glade for at modtage en måltidskasse fra Aarstiderne, men vi har stoppet leveringen for en periode. Simpelthen fordi vi var trætte af at lave mad hver dag. Som travl børnefamilie, synes jeg det er en luksus at kunne lave dobbeltportioner, så man kan spise rester dagen efter. Det giver i hvert fald et frirum i min lille familie, at mor og far har tid til at lege eller hygge når vi kommer hjem fra arbejde og institution. Altså at vi ikke nødvendigvis skal i gang med at lave mad så snart vi træder ind af døren. Så nu prøver vi at droppe kassen for en periode og se hvordan det går.

Jeg lever stadig efter low carb og søger derfor alternativer til pasta, ris osv. Den anden dag prøvede vi broccolifritter. Og det kan varmt anbefales! Jeg skar et hoved i aflange stykker og vendte dem i lidt olie, salt og krydderi. Jeg gav dem ca 30 min i en varm ovn, ca 180 grader, vil jeg tro. Til allersidst gav jeg lidt grill for at få dem sprøde. Det passede med et hoved til to personer.

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier