Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Mad

Madplan #8

02.12.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Madplaner, Opskrifter

Madplan8_lchf_thespacebetween

Denne uges madplan er faktisk lidt svær at skrive! I skrivende stund har jeg nemlig levet af juice de sidste 24 timer. Så jeg er ved at være ret trængende efter noget mad. Juicekuren skal jeg nok skrive mere om senere, men det er egentlig blot en test for mit arbejde. Vi tester altid produkter internt inden de kommer på markedet, og denne gang er det altså en juicekur.

Men inden juicekur, nåede jeg lige at fylde depoterne godt op med god  mad. Mandag aften spiste vi nemlig den mest velsmagende mørbradgryde. Min mand var kæmpe fan selvom han skulede noget til den grønne mos;-). Jeg kan virkelig anbefale at afprøve den opskrift. I princippet kan man jo smide i af grønt, hvad man ønsker. Mine unger stejlede lidt over bønnerne, så dem vil jeg nok servere ved siden af næste gang.

Torsdag: Farsbrød og rodfrugter i tomatsauce

Fredag: Entrecote med grønt
Her hører der ikke den store opskrift til. Det gælder helt enkelt om at stege en god bøf og sautere noget grønt tilbehør til. Det er min form for fast food. Det tager ikke mere end 10-15 minutter at vaske og snitte grøntsager samt at stege en god bøf. Mit grønne tilbehør var løg, peberfrugt, asaparges og sugar snaps.

Lørdag: Flæskesteg med smørstegt kål

Søndag:  Mørbradgryde med grøn mos

Mandag: Lakseruller med flødeost, avocado og sesam

Tirsdag: Karrysuppe med kyllingespyd

Onsdag: Åben kyllinge”burger” med fritter af søde kartofler

Åben kyllinge”burger”¨+ fritter af sød kartoffel

01.12.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

Åben burger

I lørdags ville Sofia gerne have burger og pomfritter til aftensmad. Hun er begyndt at blive meget interesseret i, hvad vi skal have at spise. Og hun vil også meget gerne med ud og handle. Begge dele er ret hyggeligt, men sådan en tur til supermarkedet tager jo dobbelt så lang tid med en 4-årig som sidevogn. Hun fik dog lov til at finde alle tingene til vores lørdagsburger, og det blev ret godt. Jeg droppede burgerbollen og mine pomfritter blev skåret ud af en sød kartoffel. Jeg er nemlig gået all in på at få en flad mave. Både ift. træningsøvelser, men lige så meget at tænke over, hvilke fødevarer jeg smider indenbords. Mit år uden særligt meget stivelse har nemlig gjort mig meget bevidst om at jeg “svulmer op” af bestemte fødevarer. Så dem prøver jeg at undgå, og fylder mig i stedet med dem, som holder min mave flad.

Jeg har længe ville prøve sød kartoffel, og da Kvickly lokkede med en kæmpe en til kun 12 kr., så røg den i kurven. Den smager som navnet antyder af sød kartoffel. Lidt hen a la butternut eller græskar. Min mand var ikke vild med fritterne, men jeg synes det smagte godt. Ungerne fik helt almindeligt bølgepomfritter, så hvis de skal spise med, skal man måske øge kartoffelmængden.

Åben kyllinge”burger” med fritter af sød kartoffel, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
1 kæmpe sød kartoffel – jeg vil tro den vejede 300-400 g – tag hvad der passer
1 spsk. olie
Urtesalt
5-6 kyllingefileter
1 pakke sliced bacon
½ iceberg hoved
1 peberfrugt
2 avocadoer
1 pose revet cheddar
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skræk kartoflen, og skær den til den pomfritter. Jeg vendte dem i olie, og krydrede med urtesalt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Steg imens kylling på panden. Krydr med salt og peber. Steg bacon sprødt. Skær peberfrugten i lange skiver. Vask salaten og brug bladene som bund/bolle. Byg burgeren op som en almindelig burger, og slut af med avocado og revet cheddar.

Lowcarb mørbradgryde med grøn mos

30.11.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

Lowcarb mørbradgryde

En helt dugfrisk opskrift. Det har vi nemlig fået at spise her til aften. Efter 14 dage i Thailand med en masse eksotisk mad, trænger jeg til lidt god gammeldags dansk mad. Jeg har derfor fundet en lowcarb variant af mørbradgryde. Men masser af grønt og kød, og med grøn mos af broccoli og ærter til. Min mos blev lidt for tynd, da Anton allerede sad ved bordet og bad om mad. Jeg tog mig derfor ikke ordentlig tid til at dræne blomkålen. Men det smagte altså fantastisk alligevel. Faktisk sagde min mand “det smager sindssygt godt”.

Low carb mørbradgryde med grøn mos, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
500 g broccoli
150 g ærter
1 svinemørbrad
Olie til stegning
250 g champignoner
2 hakkede løg
2 gulerødder
200 g grønne bønner
150 g cocktailpølser
1 tsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
1 dl grønsagsbouillon
150 g flødeost
1 tsk. salt
½-1 dl græsk yoghurt
1 spsk. smør
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skyl broccolien og skær den i mindre stykker. Kog den i usaltet vand i 5 min. og lad ærterne koge med de sidste to min. Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, brun dem i olien og tag dem op. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene. Skær gulerødderne i skiver og lad dem svitse med et par min. Nip bønnerne og skær dem i mundrette stykker. Tilsæt mørbradstykker, bønner, cocktailpølser, paprika, tomatpuré, bouillon, flødeost og salt og lad din mørbradgryde simre i 10 min. Hæld vandet fra grønsagerne og lad dem dryppe godt af. Blend broccoli og ærter med yoghurt og smør, smag til med salt og peber.

Karrysuppe med squash & kyllingespyd

29.11.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Karrysuppe_squash_kyllingespyd_lchf_thespacebetween

På sådan en stormende søndag, passer denne suppeopskrift meget godt ind. Jeg spiste den dog i torsdags;-). Dér var ungerne og jeg nemlig alene hjemme, da manden var til pensionist-julefrokost på jobbet.

Denne weekend er blevet brugt på at gøre klar til jul. Jeg er ikke det mest kreative menneske, og har hentet en masse inspiration i Feminas julesektion. I går gik vi i gang med kalenderlyd og adventsdekorationen, men jeg løb tør for både ler og pynt. Så adventskransen er lige nu 4 klumper ler med et lys i hver;-)

Karrysuppe med squash & kyllingespyd, 2 voksne og 2 børn

Ingredienser
1 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 “tommel” frisk ingefær (eller 1 tsk. stødt )
Olivenolie
2 spsk. karry
1/2 L. bouillon (jeg brugte grøntsags)

500-600 g kylling
Salt og peber

Fremgangsmåde
Hak løg og gulerødder fint. Riv ingefær. Sauter det hele i varm olie i en tykbundet gryde.
Tilsæt 2 spsk. karry og lad karryen riste med, inden bouillonen tilsættes. Tilsæt kokosmælk, kog suppen op og lad den simre ved moderat varme ca. 20 min. Blend suppen, smag til med salt og peber.

Kyllingefileterne skæres i mundrette stykker og sættes på et spyd. De krydres med salt og peber, og grilles i ovnen i 10-15 minutter ved 225 grader.

Flæskesteg med smørstegt kål

27.11.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Flæskesteg_smørstegtkål_lchf_thespacebetween

Jeg skal holde juleaften for 14 mennesker, så jeg er begyndt at øve mig på flæskestegen. Jeg har prøvet det før, men sidste år holdt vi juleaften ude, så det er efterhånden noget tid siden. Juleaften skal man ikke træde alt for meget ved siden af traditionerne, men jeg kan nu godt lide at komme med lidt nyt. Derfor har jeg søgt efter inspiration til at lave en lækker flæskesteg, men med lidt alternativt tilbehør. Jeg gider ikke sukkerbrunede kartofler allerede nu. De må gerne vente til juleaften:-). Denne flæskesteg blev derfor med smørstegt kål. Både lidt hvidkål, men også frisk grønkål. Jeg elsker at butikkerne har vasket og hakket det for mig. Det kan næsten ikke være nemmere!

Flæskestegen kan være af mange forskellige udskæringer; ribbensteg, svinekam eller nakkekam. Vælg den, som du synes bedst om. Personligt er jeg mest til svinekam, men ribbenstegen har altså en del mere smag pga. fedtmarmoreringen.

Flæskesteg med smørstegt kål, 4 personer

Ingredienser
1 kg svinekam/ribbensteg
½-1 fintsnittet hvidkålshoved
1 pose frisk grønkål
Rigeligt med smør, ca. 50 g
2-3 spsk. salt
Peber

Fremgangsmåde
Sørg for at sværene er ridset helt ned til kødet. Læg flæskestegen med sværen nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker 1/3 af stegen. Steg den i 20 minutter ved 220 grader.
Tag flæskesteg ud, og krydr sværen med salt og peber. Læg den på en rist eller i en bradepande. Sørg for at den står helt lige. Brug stanniol til at holde den lige. Steg den færdig midt i ovnen i ca. 1 time. Hæld lidt vand over stegen efter 20 minutter, og gentag med jævne mellemrum.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter, inden den skæres. Hvis sværen ikke er sprød, gives der lidt grill til sidst. Men hold øje med sværene. De skulle nødigt blive sorte!
Mens stegen hviler sauteres kålen i smør. Start med hvidkålen, og smid grønkålen i når der slukkes for panden. Jeg kan godt lide at holde et par håndfulde tilbage, og smider dem først på ved servering. På den måde er det sprødt ved servering. Anret sammen med flæskestegen og krydr med masser af groft salt.

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier