Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Thailand

Fantastisk hotel på Phuket: Indigo Pearl, Nai Yang

28.04.2016 af: Tine Kategori: Rejser, Thailand

Indigopearl_naiyang_thespacebetween1

Indigopearl_naiyang_thespacebetween22 billeder af familiepoolen

I sidste uge fik jeg en mail af en, som havde fundet mig via bloggen. Han var ved at booke en tur til Phuket på det hotel, som vi boede på, da vi var afsted i november sidste år. Og han ville lige høre om mine erfaringer med stedet. Det fik mig lige mindet om at jeg aldrig fik lavet flere indlæg om vores tur til Thailand. Jeg nåede at skrive om planlægning af turen, og om selve flyrejsen. Men så gik jeg i stå! Og det er faktisk ærgerligt for vores hotel var rigtigt godt.

Indigopearl_naiyang_thespacebetween8 Indigopearl_naiyang_thespacebetween7 Indigopearl_naiyang_thespacebetween6 Indigopearl_naiyang_thespacebetween4 Indigopearl_naiyang_thespacebetween3

Hotellet
Vi boede på Indigo Pearl i Nai Yang på den nordligst del af Phuket. Indigo Pearl er et luksuriøst resort, som både har plads til børnefamilien, men som også henvender sig til parret, som gerne vil stresse helt af. Hotelområdet har et utal af restauranter, spa og wellness, 3 poolområder heraf 1 familiepool med børnepool samt 2 voksenpools, legeplads, tennisbane, motionscenter, indendørs legeområde og alt muligt andet. Resortet er opdelt i forskellige områder, og man kan bo i alt fra værelser, til suiter, til bungalows og privat pool villaer. Vi boede i en kæmpe D-buk suite med 2 terrasser, friststående badekar og 2 dobbeltsenge. Den var perfekt til vores familie. Sengene stod i hvert sit område af suiten, opdelt med et forhæng/gardin. Børnene sov i den ene afdeling, og de voksne i den anden. Der var plads nok til en barneseng uden at det blev for crowded. Suiten lå i stueplan. Perfekt når man har klapvogne med, men ikke så charmerende, da man er lukket inde bag en hæk. Man har dermed ingen udsigt fra terrassen. Hvis man vil have udsigt skal man i stedet vælge en Pearl Bed Suite.

Indigopearl_naiyang_thespacebetween5Rolige Nau Yang Beach

Stranden
Lige uden for hotellet ligger Nai Yang Beach. Der er så dejligt. Klart den bedste strand, jeg har været på i Thailand. Den er som taget ud af en film. Lang, bred, finkornet og med turkisblåt vand. Den er lavvandet, og man kan finde de fineste sten, konkylier og skaller. På standen kan man dykke, sejle og alt muligt andet. Stranden er helt rolig. Der er 3 restauranter, et massagested og et par madboder. Der er ingen herreløse hunde, og ingen insisterende strandsælgere. Stranden er utroligt lavvandet, og mine unger på 2 og 4 år, kunne trygt lege i vandkanten. Nogle dage var der lidt bølger, men ellers var vandet meget stille.

Nai Yang ligger meget tæt på Phuket lufthavn. Det tager blot 10 minutter i bil. Det betyder at man på stranden både kan se og høre alle flyene. Det er ikke en gene, men der i mod en seværdighed i sig selv. Mine unger var helt betaget af alle flyene, og vi snakkede meget om hvad for et fly, vi min skulle med hjem:-)

Indigopearl_naiyang_thespacebetween9En af hotellets restauranter, hvor man skal “sejles” over

Mad, drikke og shopping

Restauranterne på hotellet har nærmest danske priser, så de kan ikke anbefales. Vi fik en gratis middag på een af restauranterne. Maden var god, men det er mere hyggeligt at spise på stranden /i strandområdet. Her ligger der en håndfuld virkelig gode restauranter. Jeg vil tro der ligger 10-15 restauranter i alt. Stranden ligger lige uden for hotelområdet, så det er virkelig nemt at komme til. Jeg kan især anbefale to restauranter, hvor man sidder med fødderne i sandet. Her kan man spise godt, få drinks, øl osv. for under 250-300 kr for 4 personer.
Nai Yang er ikke så stor, så man skal ikke forvente en masse butikker. Der er dog et supermarked lige uden for hotellet, en bunke små boder (pandekager, frisk juice, kødspyd osv.), og så er der neglebarer, massage osv. Men ingen tøj-/skobutikker. Et par gange om ugen er der marked 15 minutters gang fra hotellet. Her er der sko, tøj, mad, legetøj osv.

Alt i alt er både hotel og by god til dem, der ønsker en mere rolig ferie. Der er ingen vandrutsjebaner eller piratskibe på hotellet, men der er til gengæld masser af plads til afslapning både for børn og voksne. I byen er der meget få fulde englændere og uhøflige russere, og det gør at thaiernes servicegrad kommer helt til dens ret. De er så søde, og meget glade for børn. Nogle gange er man helt bange for om de mon tager ungerne med hjem;-)

Thailand med små børn – Flyrejsen

20.01.2016 af: Tine Kategori: Børn, Thailand, Tumling

 

Flyve med små børn

Sofia og Anton er ret berejste, hvis jeg selv skal sige det. De har i deres korte liv været en del steder – især med fly. Paris, London, Mallorca, Gran Canaria osv., men alligevel var jeg ret spændt på hvordan de ville klare flyveturen på +10 timer. Det er altså noget lidt andet end 3 timer til Mallorca.

Vi fløj med Thai Air, og havde et kort stop i Bangkok, da Thai kun flyver non-stop til Phuket i højsæsonen, dvs. fra medio december til ultimo marts. Med stop i Bangkok, endte hele vores tur med at vare ca. 20 timer fra vi kørte fra Odense til vi stod på vores hotel på Phuket. Det er en lang tur for både børn og voksne, men det gik okay.

Da vi fløj fra København til Bangkok, fløj vi kl. 14. Jeg kunne godt have ønsket mig et lidt senere fly, for ungerne nåede ikke at få så mange timers søvn. De falder normalt i søvn ved 19-20 tiden, men på et fly sker der jo mange spændende ting, så de holdt sig vågne noget længere. De var ret urolige til sidst, og jeg nåede da lige at tænke, at vi aldrig kom hjem igen. Jeg orkede simpelthen ikke endnu en lang flyvetur:-). Noget af tiden blev brugt på at se Jake & Piraterne og Prinsesse Sofia på de små skærme i sæderne foran, men på et tidspunkt gad de ikke sidde stille mere!

Deres rumsteren rundt betød at de kun nåede et par timers søvn, inden vi skulle skifte fly i Bangkok. Sofia faldt i søvn hen over 2 sæder, så jeg måtte sidde med Anton på skødet. Det var ikke vildt behageligt, så jeg nåede vist kun at lukke øjnene i 30 minutter. Så jeg var godt brugt, da vi skulle igennem immigrationen i Bangkok lufthavn. Det er simpelthen noget fanden har skabt. Det sidste man har lyst til efter en lang flyvetur er at vente yderligere 1-2 timer i en trængt lufthavn. Men det er et nødvendigt onde, hvis man skal  lukkes ind. Det blev selvfølgelig heller ikke bedre af at min mand ikke havde udfyldt papirerne korrekt. Så det måtte vi lige gøre mens 2 umulige børn farede rundt.

På den 1½ timers korte tur til Phuket nåede de ikke at falde i søvn. Her var de simpelthen så overtrætte at det halve kunne være nok. Anton faldt dog i søvn i mine arme, da vi ventede på bagagen i Phuket, og han sov fra både taxatur til hotellet, indtjekning og velkomst på værelset. Heldigvis stod der en barneseng, klar til ham, og han sov videre sammen med os andre, da vi var tjekket ind. Sofia holdt sig vågen indtil vi forklarede hende, at hun skulle sove lidt på hotellet, inden vi skulle i svømmepoolen. Vi ankom til hotellet ved 10 tiden om formiddagen, og vi sov vist 3-4 timer så snart, vi var ankommet. På den måde fik vi indhentet noget af søvnen, og kunne klare os indtil normal sengetid.

På grund af den ret urolige udtur, frygtede jeg hjemturen en del. Men den viste sig at være helt anderledes. Den var noget nær drømmescenariet. Her var flyvetiden nemlig skubbet et par timer, og det gjorde at ungerne var naturligt trætte. Vi kørte fra hotellet ved 18 tiden om aftenen, og ungerne klarede turen fra Phuket til Bangkok rigtigt fint. I afgangsgaten i Bangkok lufthavn, hvorfra vi skulle lette omkring midnatstid, faldt Anton i søvn på min skulder. Han blev sat i sædet, og sov de næste 9 timer. Sofia faldt i søvn, så snart hun blev sat i flysædet, og sov 10 timer.  Ingen af dem nåede derfor at være vågne særligt længe inden det var tid til at lande. Det betød at jeg også nåede at få lidt søvn. Det blev vel til 4-5 timer mens resten af min tid gik med alle de gode film, som Thai Air byder på.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om at flyve med små børn, og benytter mig stadig af snack-finten. Det kan altid aflede deres opmærksomhed, hvis man hiver lidt snacks frem. Vi benyttede os også meget af legetøj. Fx tegnesager, små bøger eller puslespil. Det kan dog kræve sin kvinde at holde styr på al legetøjet, men hellere det end urolige børn;-)

Læs om planlægningen af vores Thailand-tur her

Thailand med små børn – Planlægning af rejsen

14.01.2016 af: Tine Kategori: Rejser, Thailand

Thailand_naiyang_thespacebetween

Nu er det efterhånden 2 måneder siden vi er kommet hjem fra Thailand, men I skal ikke snydes for vores billeder og oplevelser. Jeg deler det op i flere indlæg, da jeg gerne vil fortælle om vores erfaringer med at rejse med en på knapt 3 år og en på lige over 4 år, men også vise nogle af vores billeder dernede fra. Men jeg vil også gerne tage jer med i vores planlægning af rejsen. For der er helt sikkert nogle ting, man skal tænke på, når man rejser med små børn.

Hvis vi starter med selve planlægningen af rejsen, så valgte vi at booke igennem Nyhavn Rejser. Vi havde selvfølgelig surfet charterselskabernes sider tynde (fx Spies som har mange hoteller i Thailand), men vi kunne ikke finde det helt rigtige sted. Vi gad ikke de meget turistede steder, men ville egentlig bare gerne slappe af (uden at der var alt for mange russere omkring os!).  Samtidig ville vi gerne have en lidt bedre flyoplevelse end med et lille charterfly, og så skal man typisk have fat på lidt andre bureauer eller booke selv. Det med at booke selv, kunne dog ikke betale sig rent økonomisk, da det viste sig at vi ikke kunne få lige så gode flypriser og hotelpriser selv. Bureauerne har ofte nogle specialaftaler, og kan få gode priser på fx fly. Jeg havde fat på 3-4 bureauer, som sammensætter ture til Thailand. De blev alle briefet på vores ønsker, og vendte faktisk alle sammen tilbage ret hurtigt. Jeg skrev således til dem:

Vi er en familie på 4, der ønsker at rejse 2 uger til Thailand primo november 2015. Børnene er 2 og 4 år.
Vi ønsker at slappe helt af, og derfor er vi ikke ude i den store rundtur.
Børnenes alder gør at vi helst vil tilbringe dagen på stranden eller ved poolen. Dog kunne det være interessant med en enkelt dag i en nationalpark, elefantridning, aber eller lign. Måske I har nogle forslag til ture med helt små børn?
Vi søger overnatning et sted, hvor der er børnevenlig strand helt tæt på, men hvor der også er (børne)pool. En lejlighed eller bungalow med connecting rooms er klart vores største ønsker. Gerne med en terrasse eller balkon, så de voksne kan nyde udsigten mens ungerne sover.
Der skal som minimum være morgenmad inkluderet, men er også interesseret i steder, som tilbyder autentisk helpension. Vi er selvfølgelig også friske på at “gå lidt ned af gaden” for at spise. Så længe det ikke bliver for turistet.
Vi er ikke til de kæmpe resorts, men søger mere nærheden og autenticiteten. 

Som I kan se var det vigtigt for os ikke at ende på en hektisk all inclusive hotel, men at bo et mere roligt sted. All Inclusive er fantastisk når man har børn, men i Thailand skal man næsten opleve de lokales mad. Samtidig spiser man så billigt på restauranterne, at det ikke kan betale sig. Det er da klart noget mere besværligt at gå på restaurant hver dag end bare at besøge en buffet, men det er altså det hele værd. Thaierne er super søde, og lader sig ikke mærke af at der sidde 2 urolige og sultne unger ved bordet.

Tilbagemeldingerne fra bureauerne var meget forskellige. Et af bureauerne havde sammensat 14 dage med diverse guidede ture, overnatning i telt og elefantridning. Et andet havde blot foreslået fly og hotel. Vi endte med at vælge det tilbud, som matchede vores ønsker bedst, og som havde en fornuftig pris ift. vores budget på 50.000 kr.

Når nu vi er ved prisen, så kan det sagtens gøres billigere. Især hvis man vælge at rejse i november måned, som vi gjorde. I november er der en fin varme på 30-35 grader (mange vælger at tage af sted i december hvor det er lidt køligere), men der kan også komme regn. Dog kun kortvarigt. Regnsæsonen plejer nemlig at slutte i slutningen af oktober, men derfor kan man stadig godt opleve nogle heftige byger. Vi havde et ordentlig tordenvejr den sidste aften, men ellers havde vi rigtigt fint vejr alle dage. Det var tilpas til ungerne. Kun enkelte dage blev det for varmt på stranden.

Nyhavn foreslog at selve flyturen var med Thai Air, og at vi boede alle 12 overnatninger på Indigo Pearl i Nai Yang. Nai Yang var faktisk et ukendt område for os, men vi valgte det pga. nærheden til Phuket lufthavn. Det ligger blot 15 minutters kørsel væk, og det betyder altså noget når man har fløjet i over 12 timer og har skiftet fly undervejs. Vi kunne også være endt på en lille ø, men når man rejser i november flyver Thai ikke direkte til Phuket, og det ville oveni 2 flyveture betyde 2-3 timers ekstra transport. Det valgte vi ikke at udsætte ungerne (og os selv for):-0

Der kommer mere om selve flyturen og hotellet i et andet indlæg.

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier