Kategoriarkiv: Tumling

Thailand med små børn – Flyrejsen

20.01.2016 af: Tine Kategori: Børn, Thailand, Tumling

 

Flyve med små børn

Sofia og Anton er ret berejste, hvis jeg selv skal sige det. De har i deres korte liv været en del steder – især med fly. Paris, London, Mallorca, Gran Canaria osv., men alligevel var jeg ret spændt på hvordan de ville klare flyveturen på +10 timer. Det er altså noget lidt andet end 3 timer til Mallorca.

Vi fløj med Thai Air, og havde et kort stop i Bangkok, da Thai kun flyver non-stop til Phuket i højsæsonen, dvs. fra medio december til ultimo marts. Med stop i Bangkok, endte hele vores tur med at vare ca. 20 timer fra vi kørte fra Odense til vi stod på vores hotel på Phuket. Det er en lang tur for både børn og voksne, men det gik okay.

Da vi fløj fra København til Bangkok, fløj vi kl. 14. Jeg kunne godt have ønsket mig et lidt senere fly, for ungerne nåede ikke at få så mange timers søvn. De falder normalt i søvn ved 19-20 tiden, men på et fly sker der jo mange spændende ting, så de holdt sig vågne noget længere. De var ret urolige til sidst, og jeg nåede da lige at tænke, at vi aldrig kom hjem igen. Jeg orkede simpelthen ikke endnu en lang flyvetur:-). Noget af tiden blev brugt på at se Jake & Piraterne og Prinsesse Sofia på de små skærme i sæderne foran, men på et tidspunkt gad de ikke sidde stille mere!

Deres rumsteren rundt betød at de kun nåede et par timers søvn, inden vi skulle skifte fly i Bangkok. Sofia faldt i søvn hen over 2 sæder, så jeg måtte sidde med Anton på skødet. Det var ikke vildt behageligt, så jeg nåede vist kun at lukke øjnene i 30 minutter. Så jeg var godt brugt, da vi skulle igennem immigrationen i Bangkok lufthavn. Det er simpelthen noget fanden har skabt. Det sidste man har lyst til efter en lang flyvetur er at vente yderligere 1-2 timer i en trængt lufthavn. Men det er et nødvendigt onde, hvis man skal  lukkes ind. Det blev selvfølgelig heller ikke bedre af at min mand ikke havde udfyldt papirerne korrekt. Så det måtte vi lige gøre mens 2 umulige børn farede rundt.

På den 1½ timers korte tur til Phuket nåede de ikke at falde i søvn. Her var de simpelthen så overtrætte at det halve kunne være nok. Anton faldt dog i søvn i mine arme, da vi ventede på bagagen i Phuket, og han sov fra både taxatur til hotellet, indtjekning og velkomst på værelset. Heldigvis stod der en barneseng, klar til ham, og han sov videre sammen med os andre, da vi var tjekket ind. Sofia holdt sig vågen indtil vi forklarede hende, at hun skulle sove lidt på hotellet, inden vi skulle i svømmepoolen. Vi ankom til hotellet ved 10 tiden om formiddagen, og vi sov vist 3-4 timer så snart, vi var ankommet. På den måde fik vi indhentet noget af søvnen, og kunne klare os indtil normal sengetid.

På grund af den ret urolige udtur, frygtede jeg hjemturen en del. Men den viste sig at være helt anderledes. Den var noget nær drømmescenariet. Her var flyvetiden nemlig skubbet et par timer, og det gjorde at ungerne var naturligt trætte. Vi kørte fra hotellet ved 18 tiden om aftenen, og ungerne klarede turen fra Phuket til Bangkok rigtigt fint. I afgangsgaten i Bangkok lufthavn, hvorfra vi skulle lette omkring midnatstid, faldt Anton i søvn på min skulder. Han blev sat i sædet, og sov de næste 9 timer. Sofia faldt i søvn, så snart hun blev sat i flysædet, og sov 10 timer.  Ingen af dem nåede derfor at være vågne særligt længe inden det var tid til at lande. Det betød at jeg også nåede at få lidt søvn. Det blev vel til 4-5 timer mens resten af min tid gik med alle de gode film, som Thai Air byder på.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om at flyve med små børn, og benytter mig stadig af snack-finten. Det kan altid aflede deres opmærksomhed, hvis man hiver lidt snacks frem. Vi benyttede os også meget af legetøj. Fx tegnesager, små bøger eller puslespil. Det kan dog kræve sin kvinde at holde styr på al legetøjet, men hellere det end urolige børn;-)

Læs om planlægningen af vores Thailand-tur her

Dagens fødselsdagsbarn: Anton

12.01.2016 af: Tine Kategori: Børn, Hverdagens momenter, Lykken er, Tumling

3 års fødselsdag

Billeder er taget af Brian fra Blitz77

Min lille Anton-mand bliver 3 år i dag. Faktisk er det næsten præcis 3 år siden, han kom ud i verden. Han blev nemlig født kl. 17.01 efter den bedste fødsel… ja, i hver fald min bedste fødsel;-). Han kom til verden på Svendborg Sygehus (som desværre ser ud til at miste deres fødegang) på terminsdagen. Jeg vågnede simpelthen med veer lørdag den 12/1 2013, og endte med at føde i vand sidst på eftermiddagen. Forud for fødslen var det egentlig gået meget stille og roligt der hjemme, og jeg ankom da også først til hospitalet ca. 2 timer før jeg fødte. Da jeg kom til hospitalet var jeg næsten klar til at føde, og jeg blev puttet i fødekarret så snart de indledende undersøgelser var færdige. Min garvede jordemoder mente at det varme vand kunne lindre vesmerterne. Og det  havde hun ret i. Det var SÅ dejligt at skvulpe rundt i det varme vand. Jeg lukkede mig ind i min egen verden og Anton blev født uden andet end lidt lattergas til allersidst. Jordemoderen mente at jeg selv skulle tage i mod ham under vandet, men der satte jeg altså grænsen. Jeg skulle under ingen omstændigheder hive ham ud af mit eget underliv!!

Efter fødslen blev vi tørret, og fik den obligatoriske fødselsdagssandwich med rød saftevand. Vi fik ringet rundt til hele familien, og jeg følte mig helt frisk. Jeg var faktisk klar til at tage hjem med det samme. Jordemoderen ville dog gerne have mig ud at tisse. Det var også begyndt at murre lidt i min mave, så jeg glædede mig faktisk til at komme på toilettet. Da jeg rejste mig sortnede alt for mine øjne. Jeg var lige ved at besvime, og måtte lægge mig tilbage i sengen. Jeg tænkte at jeg bare lige skulle sunde mig lidt. Jordemoderen sagde at man godt kunne opleve smertelige efterveer efter ens anden fødsel, så jeg tænkte det bare var om at holde ud. Jeg fik det dog dårligere og dårligere, og det endte med at hele stuen var fyldt med jordemødre og læger. Mit blodtryk faldt dramatisk, og jeg kunne ikke kommunikere med dem. Jeg havde det som om, jeg var lukket inde i en glasklokke, og alle andre var ude på den anden side.

På trods af morfin var mit blodtryk stadig meget lavt, og efter over 1 times overvågning, besluttede man at køre mig til operation. En af lægerne havde en mistanke om at der kunne sidde en rest af moderkagen tilbage i maven. Operationen viste sig at være en rigtig god idé, for man fjernede 1 L størknet blod i mit underliv/mave. Ud over det mistede jeg en del blod, og jeg var fuldstændig drænet for energi de første mange uger. Jeg manglede simpelthen jern, og min blodprocent var meget lav.

Det var noget af at forløb at være igennem efter sådan en drømmefødsel, og det var megasvært for det første at undvære min lille baby så kort efter fødslen, men for det andet at skulle være mor til to, når jeg følte mig som et omvandrende lig de første mange uger. Sofia var jo kun knapt 1 ½ år, så der var drøn på. Samtidig overtog vi vores hus 14 dage efter Anton kom til verden, og boede på det fødselstidspunktet i en midlertidig lejebolig. Perioden er derfor ikke noget, jeg tænker tilbage på med glæde. Og jeg var da også nede i et hul et par måneder.

Anton er dog en glæde! En stor en af slagsen. Han er virkelig en kvik lille dreng, og jeg er sikker på at han nok skal charmere en masse piger, når han bliver større. Indtil videre nyder jeg dog at han stadig gerne vil kysse sin mor, og jeg kysser dagligt de bløde kunder og den runde mave.

Se lige et af de første billeder af ham, og se opsvulmede mig et par timer før, vi tog på fødegangen.

Kalendergaver fra eBay til pige (4-5 år)

23.10.2015 af: Tine Kategori: Børn, Inspiration, Nye køb, Tumling

Kalendergaver_pige_ebay_thespacebetween

Jeg er så småt gået i gang med kalendergaver til ungerne og tænkte at jeg ville dele mine fund med jer. Jeg elsker at det hele kan klares på nettet, og denne gang har jeg tyet til eBay. Noget af det er sikkert noget bras, men jeg synes faktisk det plejer at være rimelig kvalitet. Men med de priser kan man jo ikke forvente det helt store. Jeg prøver at jeg holde budgettet nede på kalendergaver, da jeg synes det bare skal være en lille ting. Dog må det gerne være noget brugbart, da jeg ikke gider finde alle kalendergaver bagerst i skabene i januar måned.

Sofia er helt vild med at skrive og tegne for tiden, så jeg har fundet nogle små søde notesbøger, penalhus, kuglepenne, blyantspidsere og stempelsæt. Er sikker på at det vil falde i god jord hos min lille tøs.

Ud over det er hun selvfølgelig vild med Frost, og derfor har jeg fundet lidt plastre og klistermærker. Plastre bruger vi hele tiden, og klistermærkerne kan hun bruge, når hun vil være kreativ. Læbe pomade er også et stort hit, og her fandt jeg nogle søde små dyr.

Sæbeboblepistolen, kalejdoskopet og bolden med lys var bare fordi jeg synes der skulle være lidt reelt legetøj også:-). Vi har efterhånden været igennem et stort antal sæbeboblepistoler, men igen af dem virker meget mere end 15 minutter. Forhåbentlig er denne bare lidt bedre.

Doc McSuffins er blandt favoritterne på Netflix, og her faldt jeg over en madkasse med indbygget drikkedunk. Den passer perfekt til børnehaven, hvor madkassen efterhånden er ret slidt. Som I kan se på listen neden for koster den over de 80 kr., som man helst skal holde sig under for at undgå told og importgebyr. Men denne kan man sagtens købe, da sælgeren er fra England. Told og importgebyr kommer først på hvis man handler uden for EU.

Nogle af tingene er også fra Østen, men hvis man bestiller nu, burde de være hjemme til sidst i november. Min erfaring er, at de kommer inden for 7-14 dage. Kun en sjælden gang tager det længere tid. Mine køb er altid dukket op, så det behøver man ikke frygte.

Dog har jeg for en sikkerheds skyld købt de resterende gaver i rigtige butikker. Her har jeg købt modellervoks, et håndklæde, et par leggins, en malebog og lignende.

Har I styr på  kalendergaverne?

Min plan er at lave et lignende indlæg til kalendergave til små drenge, samt en til voksne mænd. Er der andet, I kunne bruge til noget?

Blyantspidser til 6,50 kr.

Læbepomade til 4,74 kr./stk.

Plastre til 21,02 kr.

Bold med lys til 5,87 kr.

Notesbog til 4,74 kr./stk.

Stempelsæt med 6 stk. til 10,06 kr.

Doc McStuffins madkasse med drikkedunk til 85,23 kr.

Kuglepen til 4,74 kr.

Sæbeboblepistol til 23,32 kr.

Kalejdoskop til 59,06 kr.

Penalhus til 6,50 kr.

Tatoveringer til 10,02 kr.

Om børn & søvn: Ha ha, mor!

09.10.2015 af: Tine Kategori: Børn, Tumling

Børn

Jeg føler jeg er levende død for tiden! Sofia og Anton presser os til det yderste med putning og søvn. Heldigvis fik jeg et par dages uafbrudt søvn i London! Anton har i snart 2 måneder sovet i juniorseng, fordi han var begyndt at kravle over sin tremmeseng. Det har desværre betydet at han kommer ud af sit værelse 2o gange før han falder i søvn. Selvom vi samtidig tog middagsluren fra ham, så er han desværre ikke så træt at han bare kollapser. Nej, han bliver ved og ved og ved. Nogle gange er jeg så imponeret over at han kan holde sig vågen, for hans øjne triller rundt i hovedet på ham. Vi har selvfølgelig prøvet at blive på værelset sammen med ham, men det er heller ikke en løsning.

Sofia er heldigvis god til at falde i søvn, men hun påvirkes også lidt af Antons renden frem og tilbage. Hun har et par enkelte gange bedt om ro på gangen;-). Hun har dog i snart lang tid vågnet flere gange om natten for at komme ind til os. Vi følger hende selvfølgelig tilbage i seng, men nogle gange går hun fuldstændig i baglås. Og så ender hun i vores seng. Det betyder at jeg sover rigtigt dårligt og har ondt i hele kroppen fordi jeg ikke bevæge mig. Hun er bange for mørket for tiden, så vi har anskaffet en lille natlampe til hende. Det har hjulpet en del.

De sidste par dage er Anton også kommet ind til os. Han savnede vist bare sin mor efter London turen. I hvert fald sagde han direkte til mig, at han bare gerne ville sove sammen med mig <3. Det har jeg selvfølgelig respekt for, men jeg ønsker ikke samsovning med mine børn. De skal som udgangspunkt sove i deres egne senge, og så kan de ligge hos os hvis de er syg, har mareridt eller lignende.

Dér hvor det bliver en kæmpe udfordring med to børn, som hellere vil ligge i mors og fars seng end deres egne er, når de vækker hinanden. Fx hvis den ene har ligget hos os i løbet af natten, og den anden kommer tidligt om morgenen for at sove den sidste time hos os. Så vågner de op når de ser hinanden. Også selvom det er før kl. 6!!!

Hvad dælen gør I andre med puttesyge børn? Og hvordan håndterer I to børn i soveværelset eller sengen?

Jeg har tænkt tanken med at lade dem dele værelse. Måske kan de føle sig mere trygge på den måde? Men jeg er selvfølgelig også bange for at de bare holder fest i stedet for at sove. Samtidig vil Sofia gerne være alene på sit værelse fra tid til anden, og den mulighed forsvinder hvis de skal dele værelse.

Hjælp mig!!

 

Legetøj til udeleg

28.04.2015 af: Tine Kategori: Børn, Samarbejde, Tumling

Sofia og Anton er store fans af at  lege ude. De leger ude hele dagen i børnehave og vuggestue, og når de kommer hjem, går de også direkte ud i haven. De elsker at lege i sandkassen, hygge sig i legehuset eller køre rundt på et af deres mange køretøjer. Sofia øver sig på løbehjulet og Anton er i fuld gang med at finde teknikken i at køre på løbecykel. Hans korte ben har lidt svært ved at holde balancen, men han bliver mere og mere modig, og dygtigere til at komme fremad.

Ungernes sandkasse er en lille en af plastik. En, som de har brugt rigtigt meget, men som ikke kan indeholde ret meget sand. Med to aktive sandkagebyggere er sandet hurtigt væk. Jeg har derfor købt en større sandkasse til dem. En træsandkasse, så den kan holde til lidt mere, og hvor der er en kant, som de kan sidde på. Den sandkasse, jeg har købt, er udformet som en piratskib med ror og flag, så den skal nok danne rammen om mange lege fremover.

Når der er indkøbt ny sandkasse skal der selvfølgelig også nye redskaber til. Jeg synes det knækker fra år til år, så der skal indkøbes nyt hver sæson. Sofia er meget glad for issættet med spand og skovl. Der er allerede blevet lavet mange isvafler til os. Anton er mere til biler, så han har fået en lastbil, hvor han kan hælde jord op på ladet og vippe det af. Det næste, jeg skal købe til ham, er en trillebør. Sofia har nemlig en, som hun helst ikke deler:-)

Klik her for at se meget mere legetøj fra Toys R Us.

Side 1 af 512345

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier