Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Vægttab

Size Healthy

29.11.2016 af: Tine Kategori: Motion, Vægttab

sizehappy_sizehealthy_thespacebetween

I går stiftede jeg bekendtskab med en helt ny motionsform – ny for mig i hvert fald! Nemlig pole dance. Jeg var af sted sammen med to mødre fra børnehaven. Den ene har gået til det i over 1 år, og havde haft held til at hive mig og en anden med. Dresscoden nogenlunde som på billedet oven for. Nemlig trusser og top. Billedet er dog ikke fra pole undervisningen, men fra min Gran Canaria ferie for en måneds tiden siden. I går havde jeg snydt lidt og havde også en lang top ud over min BH. Bare det at danse rundt i hotpants var en kæmpe overvindelse, så maven blev altså lidt gemt væk i en top.

Det er ret grænseoverskridende at se smide et billede op af mig selv i bikini, men det er nu en gang sådan jeg ser ud! Billedet delte jeg på instagram @tinethespacebetween i forbindelse med size happy indlægget for lidt tid siden. Dengang havde jeg ikke nosser nok til at putte det på bloggen også. Det er jeg dog siden blevet opfordret til. Og i går under pole undervisningen indså jeg at jeg egentlig var ret tilfreds med min krop. Så hvorfor ikke dele den med jer?!

Ja! Mine lår har fylde og har strækmærker. Min mave er blød og hænger lidt. Mine ben er korte og fyldige. Men jeg er alligevel tilfreds. For jeg kom fra noget som var meget værre. Mit vægttab for snart 2 år siden gjorde mig 42,5 cm mindre, over hele kroppen og det er jeg sgu stolt af. Også selvom jeg stadig er overvægtig.

Mit BMI er nemlig stadig for højt, da det pt. ligger på omkring 27. Så der er jo stadig et par kilo for at komme ned under 25, som rent BMI mæssigt er det, man skal ramme for at være normalvægtig. Helt præcist betyder det at jeg skal 8 kg længere ned i vægt for at være size healthy. Jeg er dog ikke sikker på at det nogensinde sker. For lige nu er min size happy altså med et BMI på 27. Her har jeg ligget det sidste 1½ år, og lige nu kan jeg ikke rumme at komme ned i size healthy. Jeg har simpelthen ikke overskuddet til at give den en skalle mere lige nu. Men det er også ok. Jeg tager lige en slapper i min size healthy krop og forhåbentlig kommer overskuddet til at tage de sidste 8 kg på et eller andet tidspunkt.

Min motion for tiden

08.11.2016 af: Tine Kategori: Motion, Vægttab

motion_vaegttab_thespacebetweenBillede fra De 3 Broer halvmarathon i slutningen af august

Efter jeg er startet på arbejde igen, bliver det ikke til meget motion. Lysten og energien er simpelthen forsvundet. Lige nu er jeg alt for træt til at komme af sted, når ungerne er puttet og madpakkerne er smurt kl. 20.00 – og det er bælravende mørkt. Samtidig med jobstart for et par måneder siden, startede Sofia og Anton nemlig også op på gymnastik og svømning. Så der kom lige 4 gange fritidsaktiviteter oveni en i forvejen presset hverdag. Jeg har derfor kun løbet meget få gange siden halvmarathon for over 2 måneder siden. Jeg er selvfølgelig til 2 timers bootcamp træning (næsten) hver tirsdag, men ud over det, har jeg godt nok svært ved at tage mig sammen til at træne.

Jeg prøver ikke at stresse over den manglende træning, for jeg ved, at lysten nok skal komme igen på et tidspunkt. Jeg skal bare lige finde ud af om løb stadig tænder mig, eller om jeg skal kombinere det med noget andet. Det ved jeg endnu ikke, men jeg tror ikke på, at jeg slipper løbet helt. Det er nemlig så dejligt ukompliceret at løbe, og det kan gøres lige når jeg har lyst. Det kræver ikke andet end et par løbesko! Og så er jeg stadig tilmeldt et halvmarathon til sommer, så det er nok en god idé at holde træningen bare lidt ved lige 😉

Jeg har prøvet mange motionsformer af i løbet af de snart 12 ugers bootcamp. Tabata, cirkeltræning, cross dance, træning med bold osv. I det forløb har jeg fundet ud af to ting. 1. Jeg elsker (stadig) at danse til god musik. 2. Jeg elsker intervaltræning med øvelser. Den type træning hvor man giver den max gas i fx 30 sekunder. Holder 10 sekunders pause. Og så giver den gas i 30 sekunder igen.  Det er lige mig.

De to former for motion, kræver bare tit at man går på et hold på et bestemt tidspunkt hver uge. Det kan jeg godt gå lidt død i. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men det er bare som om at det ikke motiverer mig at skulle møde op hver gang – og det burde det jo egentlig gøre? Måske jeg bare ikke har fundet det rigtige hold endnu?

Size Happy

06.11.2016 af: Tine Kategori: Vægttab

dagens_thespacebetween

At finde min size happy, har været lidt af en rejse. Jeg startede for over 2 år siden med et ønske om at blive mere sund, da jeg hen over årene var endt med et alt for højt BMI. Egentlig var jeg glad for mig selv og for mit liv, men kan godt i bagklogskabens klare lys se, at det var jeg egentlig ikke. Jeg var blevet lullet ind i en tryg mor-/konerolle, og trængte til at gøre noget for mig selv – og for  mine børn. Ment på den måde, at jeg trængte til mere energi og højere humør for at være en bedre mor og hustru.

Jeg besluttede mig derfor for at lægge min livsstil om. Den sætning lyder så slidt, men jeg trængte virkelig til at gøre noget andet, end det jeg var vant til-  og end det, jeg havde prøvet 10 gange før. For ja, jeg havde jo prøvet at tabe mig før. Men bare ikke med 100% ihærdighed og gåpåmod. Denne gang mærkede jeg en helt anden vilje og stålfasthed, som betød at jeg var on fire fra dag 1;-)

Energien steg i takt med at kiloene raslede af. 10 kg forsvandt overraskende let, og 6 mere gjorde mig nærmest flyvende. Det var nok også derfor der skulle ske noget på jobfronten for et års tid siden. Jeg trængte til at iscenesætte mig selv på en ny måde – at starte forfra som en ny Tine. For der skete noget med mig, da min krop blev sundere og sundere. Jeg havde ikke lyst til at være “låst” af mit gamle jeg. Jeg havde brug for at finde netop det, der gjorde mig mest glad. Til ikke kun at være size happy, men også leve som size happy.

Efter 6 måneder med ny livsstil, og et vægttab på de 15-16 kg, gik det hele lidt i stå. Vægttabet stabiliserede sig på 14-15 kg, og dér har det ligget det sidste 1½ år. Og jeg er glad. Jeg har indset at det nok er dér, hvor jeg skal ligge. Dér hvor jeg kan spise vafler med flødeskum og drikke kakao den ene dag, og hvor jeg kan tabe mig den anden dag. Dér hvor livet er godt. Dér hvor livet et bedst. Dér hvor jeg er er happy. Size happy.

Endnu et halvmarathon er gennemført: De 3 broer

30.08.2016 af: Tine Kategori: Lykken er, Motion, Vægttab

de3broer2

Et officielt billede fra løbet

Jeg sidder her og ømmer mig, mens jeg skriver disse ord. I søndags løb jeg nemlig De 3 broer halvmarathon fra Rudkøbing til Svendborg. Utroligt nok er det ikke benene, der er det største problem. Jeg har simpelthen fået de ondeste vabler på begge fødder, og det er en pine at have bare klipklappere på. Samtidig har jeg et sår lige under min navle, da jeg åbenbart ikke har fået sat min buksesnor ordentligt efter jeg vandede et landmands mark på Tåsinge efter knapt 10 km løb. Jeg skyndte mig bare at hive bukserne op for ikke at skræmme alt for mange andre løbere med mine hvide baller. Og jeg registrerede da godt nok at noget irriterede mig da jeg løb, men tænkte ikke nærmere over det. Det hævner sig. Så derfor har jeg nu et væskende sår på størrelse med et par fingre lige under navlen!

Nå, men jeg var faktisk tæt på at udeblive fra De 3 broer halvmarathon. Jeg har ikke fået trænet så meget som ønsket op til, og efter oplevelsen efter mit sidste halvmaraton, var jeg faktisk decideret bange. For denne gang skulle min mand ikke løbe med mig. Han løber hurtigere end mig, og jeg havde sagt til ham at han bare skulle give den gas. Så vi løb efter forskellige balloner. Man lægger sig efter den ballon, som har den sluttid, man sigter efter. Jeg lagde mig efter 2:20, hvilket vil sige at jeg sigtede efter en tid, der hed 2 timer og 20 min.

De første 9 km lå jeg fint efter ballonen på trods af at jeg tog mig godt tid på depoterne til at få vand, energirik og banan ned i maven. Men da jeg så skulle tisse i marken, blev jeg faktisk overhalet af den ballon, der hed 2:30. Så på det tidspunkt var jeg godt klar over at jeg ikke ville slå min sidste tid, der hed 2:31. Men det var egentlig heller ikke meningen med dette løb, da jeg som sagt ikke havde fået trænet nok. Løbet skulle blot være for oplevelsens skyld.

Og sikke en oplevelse det blev. Vi startede som sagt i Rudkøbing på Langeland, og stod faktisk i bagende sol, da vi skulle starte på Langelandsbroen. En bro med en rimelig stigning. Faktisk havde jeg frygtet den start. Men den viste sig at være min mindste bekymring. I starten løber man så mange sammen, at man nærmest bliver båret frem. Jeg nåede faktisk ikke at tænke og stigningen og gennemførte de første 5 km til første depot i fin stil. Herefter ramte vi Siødæmningen, og den var styg. Vi løb på lige landevej i bagende sol, og med ingen vind. Det blæste faktisk en del den dag, men vi må have løbet i læ. I hvert fald slog solens stråler hårdt. Jeg satte tempoet ned, og kæmpede mig til næste depot ved 9 km. Efter depotet skulle vi løbe rundt på Tåsinge. Vi løb gennem skove og bakket terræn til Valdemars Slot. Jeg var nede at gå flere gange, da jeg kunne mærke at blodsukkeret var lidt nede. Jeg havde taget nogle vingummiet med i lommen, og dem spiste jeg mens jeg nød udsigten ved Caroline Flemings Slot:-)

image

Selfie ved Troense lystbådehavn efter ca. 14 km

Efter slottet løb vi mod Troense, og deres fine lille lystbådehavn. Lokale havde tagt opstilling med vandboder, og de heppede på os op ad de vedvarende bakker. Ved lystbådehavnen måtte jeg simpelthen stoppe og tage et selfie. Der var så smukt, og jeg har ikke været der før. Publikum grinede af mig, men jeg havde en fest. Jeg tog mig tid til at takke dem, der klappede af os løbere, og kunne faktisk mærke at energien var ved at komme tilbage.

Efter Tåsinge ventede nu “kun” Svenborgsundbroen. Den kom efter ca. 17 km, og her var mine ben ved at være godt møre. Dem, der kender broen, ved at den er lang, og har en rimelig konstant stigning. Men jeg havde besluttet mig for at løbe hele vejen over den. Jeg hægtede mig på et par andre løbere, og så tog vi ellers broen i et stille og roligt tempo. Desværre stod de andre løbere af en efter en, og jeg endte med at ligge alene. Man skulle tro at det ville være godt sådan at andre faldt fra. At jeg ville blive motiveret til at give den en ekstra skalle, når nu jeg kunne blive ved med at løbe. Men det havde faktisk den lidt modsatte effekt. For når jeg har løbet i 2 timer, så craver jeg al den opbakning, jeg kan få. Jeg higer efter at koble mig sammen med andre. Ligge i læ af andre. Så da jeg var ovre på Fyn, måtte jeg ned og gå i nogle minutter. Hefra var der heldigvis ikke langt hjem, og resten af turen gik i stille og roligt tempo. Med enkelte gåture.

image

Mobilbillede taget af min kære mand, da jeg er 10 m fra målstregen

Da jeg nåede målområdet gav jeg den fuld gas, og spurtede over målstregen. Sådan føltes det i hvert fald. Men for dem, der kiggede på, har det nok mest af alt mindet om skildpadde-tempo. Men i mål kom jeg da. I tiden 2:42:56.

Jeg har som sagt ikke specielt ondt i kroppen eller benene, men jeg kan da godt mærke at jeg har løbet langt. Mit bække og hofter at lidt ømme, og det bliver nok svært at komme igennem bootcampensbootcampens cirkeltræning i aften. Men jeg er stadig glad for at jeg gennemførte. Det minder mig på en eller anden måde om den rejse, jeg har været på de sidte 2 år. Først med et vægttab på 15-16 kg og desuden at gå fra sofa-kartoffel til rimelig habil løber. DET er jeg stolt af!

Karina B bootcamp

24.08.2016 af: Tine Kategori: Boot camp, Motion, Vægttab

image

I går var jeg til opstart på Karina B bootcamp. Et forløb, jeg var så heldig at vinde på Facebook først på sommeren. Et forløb som normalt koster knapt 3000 kr.

Karina B bootcamp løber over 12 uger, og går i al sin enkelhed ud på at få nogle gode vaner ift mad og motion. I løbet af de 12 uger får man tips og tricks til hvordan man får indført en sund kost, og man prøver en række forskellige motionsformer af.

Vi er 19 deltagere, som mødes 1 gang om ugen i 2 timer. Størstedelen af os er helt nye, men nogle var med for både anden og tredje gang. Når vi mødes bruger vi ca 1 1/2 time på motion. Fx skal vi igennem tabata, cross dance, cirkeltræning osv. Resten af tiden snakker vi ugen igennem, og kan dele vores erfaringer. Og så får vi selvfølgelig også kostvejledning.

Os deltagere har forskellige mål. Nogle vil gerne tabe sig. Andre vil strammes op. Nogle tredje vil have styr på fedtprocenten, eller måske bare have tips til hvordan motion kan give mere energi i hverdagen. Vi var faktisk nogle i alle aldre og størrelser! Og der var også en mand.

Vi bliver ikke vejet hver uge, da det ikke er det primære mål (for alle). Men vi blev vejet i går. Bliver vejet igen når vi er halvvejs, og så slutter vi af med en vejning også. Ud over det bliver vi målt på kroppen, får målt fedtprocent og får taget billeder. På den måde vil man kunne følge op på alle de forskellige individuelle mål.

Mit mål med bootcampen er at tabe 8 kg. At smide nogle centimeter. Især omkring maven. Og så skal jeg have fedtprocenten ned. Den er steget gevaldigt det seneste halve år, og den bør sænkes. Ud over det håber jeg på at få en masse numse-øvelser, da jeg super gerne vil gå fra skvat-røv til squat-røv;-)

Karina anbefaler heldigvis den kost, jeg allerede er vant til, så på den front er der ikke de store problemer. Altså andet end at skære alt slik, chips osv fra. Men jeg tror på at jeg nok skal nå mit mål. Det er jo noget af en chance at få når man vinder sådan en Karina B bootcamp. Så den har jeg altså tænkt mig at gribe!

Side 1 af 151234510Sidste »

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier