Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Kategoriarkiv: Vægttab

Sundere romkugler

14.02.2015 af: Tine Kategori: Inspiration, Mad, Vægttab

Jeg elsker romkugler! Kunne jeg frit vælge hos en bager, ville romkugler være mit førstevalg. Jeg er egentlig ikke så meget til al anden kage, men romkugler har en helt speciel plads i mit hjerte;-). I Ringe, hvor jeg arbejder, er den lokale bager leveringsdygtig i en familieromkugle, og den vil jeg forkæle mig selv med en eller anden dag. Altså jeg vil ikke spise den hele selv, for 1 kg romkugle er nok mere end min mave kan tåle. Men ind til den dag kommer, så prøver jeg at finde på lidt sundere alternativer.

Den anden dag faldt jeg over en opskrift på Instagram. Kan desværre ikke huske brugeren, da jeg bare tog et screen dump. Og de blev så afprøvet i weekenden. Lad mig slå fast med det samme. Det er ikke det samme som bagerens romkugle. Jeg kan bedst lide at mine romkugler er helt bløde og uden alt for mange klumper, og sådan blev mine desværre ikke. Om det er fordi min foodprocessor ikke kan finddele det nok, ved jeg ikke, men der er mange elementer i opskriften, og jeg tror det er umuligt at få en helt blød romkuglemasse.

De smager dog godt nok, og hvis man kan li’ de små industri-romkugler, som man kan købe på supermarkedets hylder, så er disse et sundere alternativ. Jeg ved at de indeholder tørret frugt og dermed frugtsukker, men det er efter min mening stadig bedre end almindelig sukker. Man skal jo ikke være helt sukkerforskrækket og også tillade sig selv lidt søde sager en gang i mellem;-)

Romkugler, 15 stk.

Ingredienser
100 g kokosmel
40 g mandler
40 g hasselnødder
100 g rosiner
60 g svesker
60 g tørrede abrikoser
30 g usødet kakao
2 spsk. instant kaffe
1 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
2 spsk. neutral olie
1 banan
½ tsk. romessens
Saft fra ½-1 appelsin

Fremgangsmåde
Kør det hele sammen i en foodprocessor. Tilsæt appelsinsaften som det sidste og juster konsistensen med den. Tril til små kugler og vend i ønsket krymmel.

LCHF boller i karry

12.02.2015 af: Tine Kategori: Inspiration, Mad, Vægttab

Manden havde fri sidste mandag, og påtog sig den opgave at lave madplan samt handle til resten af ugen. Han havde taget udgangspunkt i Janes bog Mæt og Slank med LCHF, for han vil virkelig gerne støtte mig i at tabe de sidste kilo! Resultatet blev en uge fuld af lækre retter. Med masser af grønt, protein og ikke mindst fedt. Jeg har ikke levet high fat, men har nok mere haft et mere normalt fedtindtag. Dog har jeg på det sidste kunne mærke at jeg ikke er blevet rigtigt mæt. I sær morgenmaden driller mig. Jeg er sulten allerede kl. 10, og så er der dæleme langt til frokost kl. 12!! Og om aftenen er jeg også blevet ramt af den lille sult, og så er det bare rigtigt nemt at kigge skabene efter for snacks. Så nu ville vi lige prøve at skrue op for fedtindtaget for at se om det kunne hjælpe lidt på småspiseriet.

En af Janes virkelig gode opskrifter er boller i karry. Her er der fedt for alle pengene. Men meget få kulhydrater. Vi har faktisk ikke afprøvet den før nu, men alle mand blev enige om, at den smagte fantastisk. Sådan i overraskende fantastisk. Den var virkelig lækker. Dejligt cremet sovs med masser af smag. Som tilbehør fik vi grøntsagsris. Vi får tit blomkålsris, men denne gang var der også blandet broccoli i. Det kan også anbefales, for de bliver knapt så skarpe i smagen ved at blande de to kåltyper. Jeg gav det hele en tur i foodprocessoren, og ungerne opdagede ikke at det ikke var ris;-)

Opskriften er som sagt Janes, men jeg lavede et par modifikationer. Jane foreslå æbler i karrysovsen, men jeg havde en rest knoldselleri liggende, og tilføjede den i stedet for. Jeg synes æbler koger ud, og sellerien giver efter min mening en bedre smag og noget struktur i sovsen.

Boller i karry (LCHF style)

Aftensmad til 2 voksne og små børn i 2 dage

Ingredienser

Kødboller
800 g hakket svinekød
1 løg
2 æg
2 tsk. fiber HUSK
Salt/peber

Karrysovs
2 spsk. karry
1 løg
100 g knoldselleri
½ L fløde
½ bakke flødeost
4 dl kogevand fra kødbollerne

Fremgangsmåde

Kødboller
Rør kødet sammen med et finthakket løg og tilsæt de resterende ingredienser. Tril til kødboller og put i kogende vand i 5-8 minutter. Kødbollerne kommer op til overfladen når de er færdige.

Karrysovs
Svits karry af i lidt smør eller olie. Sauter finthakket løg og ditto knoldselleri i et par minutter. Fløde og kogevand kommes i, og koger lidt ind. Flødeosten røres i. Kødbollerne kommes i sovsen og varmes med et par minutter inden servering. Juster eventuelt sovsen med mere kogevand og smag til med salt, peber og karry.

Kvinde Cross

11.02.2015 af: Tine Kategori: Inspiration, Motion, Vægttab

En del af jer har spurgt ind til, hvad jeg dyrker af motion. Svaret er Kvinde Cross – og lige pt. kun Kvinde Cross. Det er en ugentlig udendørs aktivitet med andre kvinder. Vi mødes hver onsdag, og så bliver vi ellers guidet igennem diverse øvelser af den dygtige Kate fra Morskrop.dk. Kate er uddannet fysioterapeut med fokus på bækkenbund, og hun har derfor meget fokus på at man aktiverer de rigtige muskler når man træner. Når man har født kan man nemlig godt træne forkert. Især ved maveøvelser, hvor maven “sagtens” kan blive flad, men hvor man glemmer at spænde i bækkenbunden. Og så bliver bækkenbunden aldrig stram nok til at klare en løbetur eller trampolinhop med ungerne:-). Træningen er dog ikke kun for mødre, men hvis man har født, kan Kate guide en til at lave de rigtige øvelser.

Vi laver alt lige fra intervalløb til vægttræning med kettle bells. Nogle gange er der fuld fokus på core øvelser, og så står den på planke og maveøvelser en masse. Andre gange er det pulstræning, og så løber vi på trapper og laver sindssygt mange burpees. Vi mødes normalt i Munkemose i Odense C,  men vi har også trænet på øvelsesbanen på Uni. Og nogle gange træner vi ved Odense Kaserne. Det er nemlig her, der er trapper til løb, og så er der læ i viadukten når vintervejret viser sig fra den koldeste og mest blæsende side.

Jeg har gået til Kvinde Cross siden april, og har nærmest ikke misset én træning. I denne uge er der dog ikke træning, da Kate holder vinterferie, men ellers har der kun været 2 ugers sommerferie, 1 uges efterårsferie og 2 ugers juleferie. Så vi er altså i gang hele året!

Oven for kan du se en præsentationsvideo, som Kate har lavet. Hvis man kigger godt efter, kan jeg også spottes. Læg især mærke til min flotte sideplanke til allersidst;-)

Broccolifritter

01.02.2015 af: Tine Kategori: Mad, Vægttab

 

Manden og jeg har ellers været glade for at modtage en måltidskasse fra Aarstiderne, men vi har stoppet leveringen for en periode. Simpelthen fordi vi var trætte af at lave mad hver dag. Som travl børnefamilie, synes jeg det er en luksus at kunne lave dobbeltportioner, så man kan spise rester dagen efter. Det giver i hvert fald et frirum i min lille familie, at mor og far har tid til at lege eller hygge når vi kommer hjem fra arbejde og institution. Altså at vi ikke nødvendigvis skal i gang med at lave mad så snart vi træder ind af døren. Så nu prøver vi at droppe kassen for en periode og se hvordan det går.

Jeg lever stadig efter low carb og søger derfor alternativer til pasta, ris osv. Den anden dag prøvede vi broccolifritter. Og det kan varmt anbefales! Jeg skar et hoved i aflange stykker og vendte dem i lidt olie, salt og krydderi. Jeg gav dem ca 30 min i en varm ovn, ca 180 grader, vil jeg tro. Til allersidst gav jeg lidt grill for at få dem sprøde. Det passede med et hoved til to personer.

Bananpandekager til morgenmad

10.01.2015 af: Tine Kategori: Mad, Vægttab

Den anden dag, da jeg plejede mig forkølelse derhjemme, fik jeg lyst til noget andet morgenmad end skyr eller æg og bacon. For lige netop de to retter der dem, der går igen herhjemme. Skyr med mandler til hverdag og æg og bacon i weekenderne. Men da jeg endelig havde tiden til det, så fik jeg bikset nogle bananpandekager sammen. Ikke at det tager voldsomt lang tid, men vi har i hvert fald ikke tid til det på hverdagsmorgener:-)

Pandekagerne er lavet på basis af banan og æg, og smager skønt. Jeg tilsatte denne gang lidt vaniljepulver i dejen, og det giver dem en dejlig sød smag. Lidt ligesom vafler. Jeg puttede et par skefulde skyr på toppen og dryssede med hakkede mandler og frysetørrede hindbær.

Bananpandekager, 6 stk.
Ingredienser:
1 moden banan
2 æg
1 tsk. krydderi efter smag, fx vaniljepulver, kanel eller kardemomme

Fremgangsmåde:
Pisk æggene med en gaffel og mos banen i. Krydr. Lav 6 pandekager på en varm pande.

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier