Motion skal være sjovt

10.02.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, Motion

Motionskalværesjovt

Billederne er fra et crossløb for et par uger siden. Jeg havde det faktisk sjovt, selvom det ikke ser sådan ud! :-). Der er med vilje ikke redigeret i billederne, for sådan ser jeg åbenbart ud, når jeg løber. Kønt er det ikke. Og det var endda kun en kort løbetur på under 3 km.

Men jeg har det sidste halve år slækket meget på motionen. Det er der flere årsager til. Jeg løb træt. Bogstaveligt talt. Jeg blev træt af at løbe. Motion skal være sjovt. Og det var det pludselig ikke mere! Jeg deltog jo i 2 stk. halvmarathon sidste år, og da jeg havde gennemført det sidste i september, havde jeg brug for at lave noget andet. Faktisk tror jeg kun, jeg løb 3 ture fra september til midt i januar!

Løb har egentlig aldrig sagt mig noget, og jeg har aldrig dyrket løb som en motionsform før jeg startede min nye livsstil for 2 ½ år siden. Her kom løb snigende ind, og jeg fandt ud af at det gav mig rigtigt meget at løbe. Jeg kunne koble af ved at løbe. Jeg begyndte faktisk at nyde at løbe en tur. Jeg startede på absolut nulpunktet, og løb med nød og næppe 2 kilometer på min første tur. Men der begyndte ret hurtigt at ske noget, og jeg blev faktisk en ret habil løber. Og jeg elskede at løbe. Motion var sjovt.

I takt med at mine løbeture blev nemmere og sjovere, fik jeg en idé om at jeg da skulle løbe halvmarathon. Idéen var helt min egen, men jeg mærkede også et vist pres for omgivelserne om at det kunne jeg da sagtens gøre. Men… da mine løbeture resulterede i et mål om også at løbe halvmarathon, så var løb ikke en afstressende faktor mere. Det blev pludselig også et nødvendigt onde. For jeg blev nødt til at løbetræne for at kunne løbe halvmarathon. Jeg ville aldrig kunne have gennemført uden at træne. De mennesker findes jo, men dem er jeg ikke en af :-).

Det er egentlig lidt sjovt at det at løbe en tur blev en (overvindelse) for mig. Jeg trives nemlig rigtigt godt med at have et mål. Men kampen for at nå mit mål, tog i dette tilfælde over for at nyde mit løb. Jeg blev alt for fokuseret på at blive bedre og hurtigere til at løbe, at jeg glemte at nyde mine (langsomme) løbeture. Derfor stoppede jeg nærmest helt med at løbe. Motion skal være sjovt. Og det var det ikke mere!

Hvad så nu?… Jeg er faktisk begyndt at løbe igen. Jeg startede op for 2-3 uger siden med den dejligste løbemakker. Og nu nyder jeg mine løbeture igen. Jeg har virkelig savnet at komme ud og blive luftet igennem. Mærke vinden i kinderne, og at min krop bliver brugt på en anden måde. Jeg har dyrket (lidt) motion det sidste halve år, men det har slet ikke været på niveau med tidligere. Motion skal være sjovt. Og det er der igen 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier