Vi har lavet en fast tradition om at vi hver torsdag aften laver madplanen og bestiller ind til den efterfølgende uge på nemlig.com. Det har vi faktisk gjort i et par måneder nu, og det har lettet vores hverdag utroligt meget.
Vi har altid været gode til at lave madplan og handle stort ind hver søndag. Men ofte glippede supermarkedsbesøget om søndagen, og så stod vi med de drænende besøg i Rema kl 16.45 på hverdage. Det er altså bare en dræber.
I forhold til madplanen var vi kørt lidt fast i de samme retter. Så 2017 startede med indkøb af en masse nye kogebøger. Jeg elsker at bladre kogebøger igennem, og bliver så inspireret af billeder og opskrifter. Nogle opskrifter bliver fulgt til punkt og prikke, mens andre blot giver mig en idé til at lave min egen version.
Kylling cashew er lavet lige efter opskriften, og er fundet i bogen Low Carb af Ditte Ingemann. Vi føjede blomkålsris til retten, og ungerne fik ris og sukkerærter til. Kylling cashew var en ny ret i vores repetoire, men den skal absolut gentages. Det smagte super godt, og var mega nemt at lave. På under 30 minutter har man snittet grønt, skåret kylling og lavet retten færdig.
Kylling cashew, 4 personer
Ingredienser
500 g kylling
Lidt sesamolie til at stege i
1 broccoli i buketter
2 presset fed hvidløg
En tommel revet ingefær
5 snittede forårsløg
2 spsk soja
2 spsk fiskesauce
2 tsk kokossukker (eller rørsukker hvis low carb er ligemeget)
50 g ristede og saltede cashewnødder
Fremgangsmåde
Skær kyllingen i små skiver og steg den i sesamolie i en wok. Hæld hvidløg og ingefær ved og rør godt rundt. Put broccoli i wokken. Lad svitse i et par minutter. Drys med forårsløg. Hæld soja, fiskesauce og kokossukker i wokken, og rør godt rundt. Server med grofthakkede cashewnødder.