Kategoriarkiv: Opskrifter

Low carb kylling cashew

07.02.2017 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

img_1650.jpg

Vi har lavet en fast tradition om at vi hver torsdag aften laver madplanen og bestiller ind til den efterfølgende uge på nemlig.com. Det har vi faktisk gjort i et par måneder nu, og det har lettet vores hverdag utroligt meget.

Vi har altid været gode til at lave madplan og handle stort ind hver søndag. Men ofte glippede supermarkedsbesøget om søndagen, og så stod vi med de drænende besøg i Rema kl 16.45 på hverdage. Det er altså bare en dræber.

I forhold til madplanen var vi kørt lidt fast i de samme retter. Så 2017 startede med indkøb af en masse nye kogebøger. Jeg elsker at bladre kogebøger igennem, og bliver så inspireret af billeder og opskrifter. Nogle opskrifter bliver fulgt til punkt og prikke, mens andre blot giver mig en idé til at lave min egen version.

Kylling cashew er lavet lige efter opskriften, og er fundet i bogen Low Carb af Ditte Ingemann. Vi føjede blomkålsris til retten, og ungerne fik ris og sukkerærter til. Kylling cashew var en ny ret i vores repetoire, men den skal absolut gentages. Det smagte super godt, og var mega nemt at lave. På under 30 minutter har man snittet grønt, skåret kylling og lavet retten færdig.

Kylling cashew, 4 personer

Ingredienser 

500 g kylling

Lidt sesamolie til at stege i

1 broccoli i buketter

2 presset fed hvidløg

En tommel revet ingefær

5 snittede forårsløg

2 spsk soja

2 spsk fiskesauce

2 tsk kokossukker (eller rørsukker hvis low carb er ligemeget)

50 g ristede og saltede cashewnødder

Fremgangsmåde 

Skær kyllingen i små skiver og steg den i sesamolie i en wok. Hæld hvidløg og ingefær ved og rør godt rundt. Put broccoli i wokken. Lad svitse i et par minutter. Drys med forårsløg. Hæld soja, fiskesauce og kokossukker i wokken, og rør godt rundt. Server med grofthakkede cashewnødder.

Stegt flæsk med LCHF tilbehør

30.01.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, LCHF, Mad, Opskrifter

img_1667.jpg

Min mand blev MEGET glad da han så at ugen skulle starte med en omgang stegt flæsk. Ja, jeg vil nærmest kalde ham lykkelig! For stegt flæsk er sjældent på menuen hjemme hos os.

Stegt flæsk serveres jo normalt med kogte kartofler og en dejligt opbagt persillesovs. Og det havde jeg selvfølgelig også lavet. Men det blev også til stegt flæsk med LCHF tilbehør. Et tilbehør som bestod af lynstegt spidskål med chilisalt og blomkålspuré med persille og purløg.

Og lad mig sige det med det samme. Det smagte sindssygt godt! Blomkålspuréen var virkelig vellykket, og både min mand og Sofia åd løs. For mig var puréen et alternativ til persillesovsen, men den var mere end bare en ‘sovs’. Faktisk var den så god at jeg helt sikkert skal lave den til et stykke laks eller til en svinemørbrad.

Den stegte flæsk er tilberedt i ovnen. Skiverne blev lagt på en rist og fik 40 minutter ved 200 grader. De blev vendt af og til.

Spidskålen er stegt i smør i 2-4 minutter ved høj varme. Det er krydret med chilisalt.

Blomkålspuré

Ingredienser
1 blomkålshoved
50 g smør
1 håndfuld finthakket persille
1/2 bundt finthakket purløg

Fremgangsmåde 
Del blomkålshovedet i små buketter og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, og hæld buketterne i en blender (husk at det ikke må være alt for varmt!). Tilsæt 50 g smør og blend til en glat puré. Tilsæt persille og purløg, og rør det i med hånden.

De mest populære LCHF opskrifter

22.01.2017 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

Jeg har travlt i den virkelige verden og har hverken haft tid eller overskud til at være aktiv online. I fredags kom jeg hjem fra en arbejdstur i Italien, og det besøg har krævet en del forberedelse. Mest fordi jeg skulle være væk fra kontoret i 3 dage, og derfor prøvede at arbejde forud inden turen gik til Bologna. Så der er blevet inddraget et par aftener hist og her for at lave en masse præsentationer til kunder, som jo desværre ikke bare venter fordi jeg tager udenlands. Men nu er jeg tilbage:-)

Det er noget tid siden, der har været opskrifter på bloggen. Jeg laver ellers mad hver dag, men jeg glemmer simpelthen at tage billeder – og så er opskrifter jo ikke så spændende at kigge på. Så derfor har jeg samlet nogle af de mest søgte og mest populære LCHF opskrifter her på bloggen. Det er stort set hverdagsmad det hele – dog med en syndig god kage i mellem :-). Men dem skal der jo også være plads til!

Bacon-/porretærte uden bund

baconporretærteudenbund_lchf_thespacebetween1

Lige siden Anne Larsen prædikede max 30% fedt for ca. 15 år siden har jeg lavet denne tærte uden bund. Nej, den er ikke det samme som en dejlig tærte med mørdejsbund, men den er faktisk ok med det rette fyld. Jeg ender tit med bacon og porrer, men tærter er jo fantastiske, hvis man skal have brugt sine rester.

Lakseruller med flødeost, avocado og sesam

Lakseruller_thespacebetween

Lakserullerne er lette at gå til på en travl hverdagsaften, men kan også sagtens bruges til en forret, når man har gæster. Her ville jeg nok toppe dem med en god ørredrogn, og måske lave en dressing til. Men ellers fungerer det altså fint som her – på en bund af salat og avocado.

Kylling marineret i peanutbutter, soja og hvidløg

Kylling_wok_thespacebetween_lchf

Jeg elsker wokmad. Det kan jo varieres i det uendelige. Her er kyllingen marineret i peanutbutter, soja og hvidløg, og får en nærmest sprød overflade. Grøntsagerne er som regel sæsonens favoritter, men jeg sørger altid for at have nogle forskellige farver med, så det er pænt at se på. Så glider det som regel bedre ned hos de mindste i husstanden:-)

Glaseret hamburgerryg med syrlig spidskålsalat

Hamburgerryg_spidskål_lchfNår jeg laver hamburgerryg bliver der altid spist ekstra meget. Det er altså bare en favorit i vores hjem. Den syrlige spidskålsalat gør jeg sig godt sammen med den søde glaserede hamburgerryg.

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

IMG_0914-e1482085853698

Jeg elsker suppe, og kunne spise det hver dag, hvis jeg fik lov. Min favorit er denne cremede suppe, hvor jeg varierer fyldet alt efter humør.

Sprøde ostebrød

Ostebrød_lchf_thespacebetween

For at få lidt ekstra mæthedsfornemmelse til suppen, laver jeg ofte de sprøde ostebrød. De er super nemme at lave, og kan også skæres op og bruges som pitabrød.

Cæsar salat

image-e1470157109940

Dette er nok min favorit LCHF opskrift. Den er fra Madbanditten, og er en af de første opskrifter, jeg afprøvede fra hende. Jeg har tilpasset den lidt til egne smagsløg, og det synes jeg kun den er blevet bedre af. Den skal spises sammen med den mest fantastiske dressing. Den må I endelig ikke lade være med at lave.

Pizza med bund af spidskål

LCHF_pizza_spidskål_thespacebetween

En af de mest populære LCHF opskrifter på pizza, er nok med bund af blomkål. Men jeg stødte på en med spidsål, og synes faktisk den er bedre. Der er knapt så meget kålsmag, og med det rette fyld glemmer man, at bunden ikke er en almindelig hvedebund.

Gateau marcel uden sukker og mel

Gateaumarcel_lchf_thespacebetweenGateau Marcel er den mest fantastiske chokoladelage. Og her er den i en LCHF version uden sukker og mel.

LCHF nuggets – kylling paneret i flæskesvær

Kyllingpaneretiflæskesvær_lchf_peanutbutterdip_thespacebetween

Vi spiser aldrig købe-nuggets hjemme hos os. Vi laver vores egne med knuste flæskesvær. Ungerne elsker både at lave dem og at spise dem.

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

18.12.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

img_0914

Jeg er en suppe-pige! Jeg elsker suppe. Desværre laver vi det ikke så tit. Men i dag lavede vi en stor grydefuld grøntsagssuppe, og skal spise den to dage i træk. Dog er der ikke så meget til anden dagen, så opskriften rækker kun til én dag, hvis man er rigtig sulten. Vi strækker den bare lidt imorgen, da ungerne nok får pandekager i morgen :-).

Vi tilføjede lidt strimlet kogt kylling og rejer i suppen for at få lidt fylde, også toppede vi den med bacon og persille med chili og hvidløg.  Man kan også sagtens spise LCHF ostebrødene til, hvis man ønsker det.

Når jeg laver suppe bruger jeg oftest bare alle resterne i grøntsagsskuffen, men hvis man vil have den pæne orange farve frem, som denne suppe har, så skal man holde sig til rød peber og gulerødder. Dog tænker jeg også at fx græskar sagtens ville kunne bruges.

Der er chili i suppen, men den er ikke stærk på nogen måde. Den er derimod rigtig dejlig rund i smagen, da de søde peberfrugter og gulerødder omfavner det stærke fra chilien. Man kan dermed sagtens servere den for sine børn. Anton åd fx løs af den:-).

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer, 4 personer

Ingredienser
2 rød chili
4 fed hvidløg
3 løg
4 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 tsk. paprika
7,5 dl grøntsagsbouillon
½ dl tomatpuré
2 dl fløde
1 bakke Philadelphia flødeost
Smør eller kokosolie til stegning
Salt og peber
1 lille bakke kogt strimlet kylling
1 dåse rejer
1 bakke bacon i tern

Topping:

3 hakkede chilier, 6 hakkede fed hvidløg og en håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde
Snit løg, gulerødder, peberfrugter, hvidløg og chilier fint. Sauter løg, hvidløg og chili i smør eller kokosolie indtil løgene er gennemsigtige. Kom resten peberfrugt og gulerødder op i gryden, og lad dem sautere med i nogle minutter. Tilsæt krydderier, og lad dem stege lidt med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, fløde og flødeost, og kog i 15 minutter. Lad suppen køle lidt ned. Blend den med en stavblender og varm op igen inden servering.

Imens laves toppingen, som blot skal sauteres på en pande.

Servér suppen med en håndfuld kylling og rejer i bunden af skålen samt bacon på toppen. Drys med topping.

Opskrifter på julekonfekt

16.12.2016 af: Tine Kategori: Opskrifter

Jeg elsker at lave julekonfekt. Jeg synes det er så hyggeligt at stå og rulle kugler, hakke mandler og betrække med chokolade. Jeg skifter lidt mellem hvilke opskrifter på julekonfekt, jeg laver, men jeg har da nogle favoritter. Jeg er meget glad for marcipan med chokolade, så det er der mest af. Min mand elsker – som i virkelig elsker – nougat. Så det har jeg selvfølgelig også med. Ungerne er nok også mest til marcipan og chokolade, så jeg tænker at vi lavet et stort marcipanbrød til dem. Eller måske stikker nogle små hjerter ud med deres bageforme, og betrækker dem med chokolade, når vi skal lave konfekt i denne weekend.

Jeg har også eksperimenteret med konfekt uden sukker. Jeg ved ikke om jeg vil kalde det julekonfekt, men det kan sagtens spises i stedet for den rigtige julekonfekt. Jeg har både en opskrift på LCHF snickers og en på juleknas uden sukker

baileyskugler_opskrift_julekonfekt

Baileyskugler, 18 kugler

Ingredienser
200 g marcipan
Ca. ½ dl Baileys (Baileys kan erstattes med kakao eller appelsinjuice, hvis man ikke vil bruge alkohol)
5-8 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde
Ælt 200 g marcipan og Baileys sammen. Smag evt. til med mere Baileys;-). Tril til ca. 18 kugler og vend dem i smeltet mørk chokolade. Tril kuglerne i kakaopulver, mens de endnu er fugtige.

Mozartkugler

Ingredienser
1 pakke marcipan
1 pakke nougat
Chokolade til overtræk

Fremgangsmåde
Skær en skive marcipan, og sæt et lille stykke nougat på og rul det til en kugle. Overtræk med et tyndt lag smeltet mørk chokolade. Jeg laver også altid nogle kugler uden nougat, da ikke alle kan li´ dette. Jeg har pyntet med dem uden nougat med hvid chokolade, så man kan kende forskel.

troefler_opskrift_julekonfekt

Luksustrøfler, ca. 20 stk

Ingredienser
200 g nougat
100 g mørk chokolade
50 g smør

Fremgangsmåde
Nougat og mørk chokolade smeltes, og røres sammen med 50 g smør. Trøffelmassen fordeles i papirkapsler og pyntes med fx chokolade knapper, mandler eller hele, ristede hasselnødder.
Sæt trøflerne i køleskabet indtil de er stivnet.

Har I nogle gode opskrifter på julekonfekt?

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier