Månedsarkiv: december 2016

Bootcamp: #sizehappyandhealthy2017

30.12.2016 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, Mad, Motion

sizehappy_sizehealthy_sizehappyandhealthy2017

 

1. juledag, da jeg var allermest fyldt op med brunkartofler, grønlangkål og frugtsalat, postede jeg ovenstående billede på @tinethespacebetween med følgende tekst:

“Efter 2 dage med dejlig julemad, er der snart ikke mere plads i kinderne. Men jeg tager lige nytåret med, inden løbeskoene og badevægten igen skal støves af. I 2017 er der allerede planlagt 2 stk. halvmarathon, så benene skal i gang igen, og der skal høvles lidt overskydende kilo af. Hvem skal være med på #sizehappyandhealthy2017?”

Jeg er ikke den største fan af nytårsfortsætter, men jeg tror på, det er vigtigt at have en plan. Så derfor er jeg allerede begyndt at udforme min plan for 2017. Min plan går ud på at nærmere mig min size healthy endnu mere, men samtidig at forblive size happy. Hvad idealvægten for size happy og size healthy er, ved jeg faktisk ikke. Jeg er ikke ude I at skulle tabe hverken 15 eller 20 kg., men jeg er til gengæld bevidst om at jeg har spist for godt i december måned. Der skal strammes ind for at passe bukserne ordentligt igen. Og måske skal der et par ekstra kilo af sidebenene.

En del af #sizehappyandhealthy2017, er nemlig at gennemføre de 2 stk. halvmarathon, som jeg har tilmeldt mig i 2017. Heldigvis ligger de begge i efteråret. Men jeg ved jo hvad et kræver at træne sig op til de 21 km., så det er bare med at komme i gang! Og her hjælper det altså at vægten ikke er alt for høj. Så der skal fokus på madindtag, og der skal fokus på hvor mange kalorier, der forbrændes.

Min løbetræning har været ikke eksisterende siden jeg løb halvmarathon i slutningen af august. Den træning skal jeg have gang i igen. Jeg savner at få røde kinder, have musik i ørerne, og løbe rundt i Odenses smukke skovområder. Det gav mig energi, og den energi savner jeg.

Så derfor har jeg påbegyndt #sizehappyandhealthy2017. Lad os bare kalde det min egen lille bootcamp for 2017. For det bliver mine mål for 2017. #sizehappyandhealthy2017 går ikke kun ud på at justere min vægt. Den går også ud på at gøre det, der gør mig og min krop glad. Røre mig noget mere, styrke min core og arme, og blive mere smidig. Jeg kan godt mærke at jeg nærmer mig de 35 år, og kroppen bliver mere og mere ubøjelig. Det duer ikke!

Derfor kommer der fuld fokus på glæde og sundhed i 2017. #sizehappyandhealthy2017. Vil I være med?

Juleaften i en kjole der skjuler topmaven

29.12.2016 af: Tine Kategori: Dagens, Snik snak

kjolederskjulertopmaven_full

kjolederskjulertopmaven

Kjole fra Saint Tropez

Jeg håber I har haft en god jul. At I har spist en masse god mad, har hygget med familien og har slappet af. For mit vedkommende har julen nemlig været fyldt med netop det. Den 23. december pakkede vi bilen med julegaver. Der kunne seriøst ikke proppes én pakke mere ind. Vi måtte sidde med vores tasker på skødet. Og så vendte vi snuden mod Langeland, for at tage færgen over til min flade fødeø, Lolland.

Julen blev fejret i mit barndomshjem, sammen med mine forældre og min farmor på snart 93 år. Hun kan ikke rejse mere, da hun er ramt af alderdom, black outs og hævede ben. Sidste år fejrede hun jul hos os, men det endte med en akut operation, og derfor vidste vi, at vi måtte komme til Lolland denne jul. Min far er nemlig enebarn, så hun er selvfølgelig altid sammen med os til jul.

Heldigvis gik juleaften godt, men både børn og gamle var trætte til sidst. Vi gav os god tid til at spise and og flæskesteg, og da ris á la manden kom på bordet brugte vi lang tid på at lede efter mandlen. Jeg puttede den selv i skålen, men den var væk, da alle mand havde spist deres portioner op. Vi begyndte endda at lede i resterne i den store skål, men den var helt væk. Den må være blevet tygget enten af husets yngste eller ældste beboer. Min mor havde dog gemt en ekstra i køkkenet, og den listede vi ned i Sofias tallerken. Hun ville så gerne finde den! Jeg er ellers i mod, at lade børnene finde mandlen, men når nu den ikke var dukket frem fra sig skjul i ris á la manden, så gjorde jeg en undtagelse 🙂

Sofia og Anton var meget tålmodige under maden, men nåede at spørge efter gaverne mange gange i løbet af dagen. Heldigvis kom julemanden forbi sidst på eftermiddagen, og de fik lov til at åbne et par gaver, for få tiden til at danse om juletræet til at være lidt mere udholdelig. Da vi endelig gik om juletræet endte vi med at synge med på Sofias hjemmekomponerede sange mens farmor sang med fra lænestolen. Gaverne var selvfølgelig dagens højdepunkt, og vi brugte da også det meste af 2 timer på at åbne dem. Men så var der også udsolgt hos husets yngste, og de sov meget hurtigt, da de først blev puttet.

De voksne holdt ud et par timer mere, og jeg nåede at kværne en del konfekt. Godt jeg valgte Saint Tropez kjolen. Den kjole skjuler topmave på bedste vis. Den er altså altid en sikker vinder når man ved at der skal spises mere end normalt.

Og når nu vi snakker om at spise, så vil vi drøne til endnu en julefrokost. Adjø!

Årets julekort

22.12.2016 af: Tine Kategori: Børn, Snik snak

preview

De sidste mange år har det været en tradition at sende et personligt julekort ud til venner og familie. Manden og jeg startede allerede traditionen da vi “bare” var kærester. Før der kom børn til. Det er måske lidt navlepilleri at sende billeder ud af sig selv, men jeg synes det er så hyggeligt både at sende og at modtage. Traditionen med julekort varer stadig ved. Ikke et år har vi sprunget over. Hvert år får vi trykt et kort, som vi enten personligt afleverer til modtageren, eller som vi sender med snail mail. Ingen sms eller email. Det gælder ikke hos os:-)

Jeg synes det er så hyggeligt med julekort – og jeg gemmer dem også. Både egne kort, og de kort, som vi modtager fra venner og familie. Det er så sjovt at se hvad der sker med ungerne (eller de voksne) i løbet af det år, der er gået.

Vi tager altid selv billedet, som kommer på julekortet. Egentlig kunne jeg godt tænke mig at få en fotograf til det, men jeg er aldrig ude i god nok tid til at nå det. Derfor bliver det bare et billede hjemme fra stuen. Billedet er sjældent opstillet, for mine børn kan seriøst ikke sidde stille. De suser rundt, og kigger hvert sit sted hen når de bliver placeret ved siden af hinanden. Men jeg synes også der er noget charmerende over at billedet blot er et snap fra en impulsiv situation. Og sådan blev årets julekort også.

Vi var lige kommet hjem fra juletræsfest i gymnastikforeningen, og derfor havde de begge deres nissehuer på. De var helt høje oven på den kæmpe godtepose, de havde fået af julemanden. De fjollede rundt. Sofia ville give Anton et kys – men Anton prøvede at slippe uden om “pigekysset”. Det gav et ret fint billede. Dog med Sofia i undertrøje og Anton i Spiderman udklædning. Men det er typisk mine børn. Så billedet rammer egentlig meget godt!

Jeg er meget tilfreds med året julekort. Jeg synes faktisk det blev rigtigt fint – også selvom ungerne ikke kigger ind i kameraet. Men det tydelig søskendebånd er så meget mere værd end øjenkontakt i denne situation. Jeg synes der er et eller andet magisk ved øjeblikket mellem Anton og Sofia <3

Hvordan har I det med julekort? Laver I selv et til familie og venner?

Kjole til juleaften

21.12.2016 af: Tine Kategori: Inspiration, Snik snak

kjoletiljuleaften_thespacebetween

Jeg havde egentlig sat mig for at jeg skulle ud og shoppe en ny kjole til juleaften. Og måske til nytår også. Men december er strøget forbi, og jeg kan ikke nå at komme ud i nogle butikker inden vi går på juleferie i morgen. Så jeg må kigge mine skabe igennem for at finde den rette kjole til juleaften. Men hvilken kjole, skal jeg vælge?

dagens_gestuz_thespacebetween2

Denne sorte kjole med blondeærmer er fra Gestuz. Den har været min yndlings little black dress siden jeg købte den for snart 2 år siden. Jeg har brugt den til 60 års fødselsdag, til 30 års fødselsdag, til date night med min mand og til en romantisk weekend get-away. Den er fantastisk.  Selvom kjolen har draperinger hen over maven, er den stadig meget tight fit. Så man skal virkelig tænke over at trække maven ind. Den er derfor ikke det oplagte valg til en kjole til juleaften, da jeg altså ikke sparer på flæskesteg, and, ris á la mande og konfekt den dag.

img_5863

Denne kjole har jeg et helt specielt forhold til, da det er den kjole, jeg købte efter jeg havde tabt mig 10 kg på 3 måneder. Jeg skulle til julefrokost med mit arbejde, og følte mig virkelig som en Hollywood stjerne med krøllet hår og glimmer kjole. Kjolen er fra Saint Tropez, og jeg endte med at købe den i grå også. Kjolerne er virkelig så behagelige at have på. De har drapering ved maven, og det gør at jeg ikke føler mig så udsat som i andre stramme kjoler.

pailletkjole_barryg_veromoda_thespacebetween4

Pailletkjolen fra Only er faktisk sidste års kjole til juleaften. Den var egentlig købt til en julefrokost, men jeg følte mig så godt tilpas i den, at den også røg på juleaften. Den er så fin og festlig med alle pailetterne og den halvåbne ryg. Desværre hænger man i alt hvad man kommer i nærheden af. Men det kan jo være en fordel juleaften?! 🙂

Som I nok kan høre, så er jeg vild med alle kjolerne. Men hvilken skal jeg vælge som min kjole til juleaften?

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

18.12.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

img_0914

Jeg er en suppe-pige! Jeg elsker suppe. Desværre laver vi det ikke så tit. Men i dag lavede vi en stor grydefuld grøntsagssuppe, og skal spise den to dage i træk. Dog er der ikke så meget til anden dagen, så opskriften rækker kun til én dag, hvis man er rigtig sulten. Vi strækker den bare lidt imorgen, da ungerne nok får pandekager i morgen :-).

Vi tilføjede lidt strimlet kogt kylling og rejer i suppen for at få lidt fylde, også toppede vi den med bacon og persille med chili og hvidløg.  Man kan også sagtens spise LCHF ostebrødene til, hvis man ønsker det.

Når jeg laver suppe bruger jeg oftest bare alle resterne i grøntsagsskuffen, men hvis man vil have den pæne orange farve frem, som denne suppe har, så skal man holde sig til rød peber og gulerødder. Dog tænker jeg også at fx græskar sagtens ville kunne bruges.

Der er chili i suppen, men den er ikke stærk på nogen måde. Den er derimod rigtig dejlig rund i smagen, da de søde peberfrugter og gulerødder omfavner det stærke fra chilien. Man kan dermed sagtens servere den for sine børn. Anton åd fx løs af den:-).

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer, 4 personer

Ingredienser
2 rød chili
4 fed hvidløg
3 løg
4 gulerødder
2 røde peberfrugter
1 tsk. paprika
7,5 dl grøntsagsbouillon
½ dl tomatpuré
2 dl fløde
1 bakke Philadelphia flødeost
Smør eller kokosolie til stegning
Salt og peber
1 lille bakke kogt strimlet kylling
1 dåse rejer
1 bakke bacon i tern

Topping:

3 hakkede chilier, 6 hakkede fed hvidløg og en håndfuld hakket persille

Fremgangsmåde
Snit løg, gulerødder, peberfrugter, hvidløg og chilier fint. Sauter løg, hvidløg og chili i smør eller kokosolie indtil løgene er gennemsigtige. Kom resten peberfrugt og gulerødder op i gryden, og lad dem sautere med i nogle minutter. Tilsæt krydderier, og lad dem stege lidt med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, fløde og flødeost, og kog i 15 minutter. Lad suppen køle lidt ned. Blend den med en stavblender og varm op igen inden servering.

Imens laves toppingen, som blot skal sauteres på en pande.

Servér suppen med en håndfuld kylling og rejer i bunden af skålen samt bacon på toppen. Drys med topping.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier