Månedsarkiv: november 2016

Size Healthy

29.11.2016 af: Tine Kategori: Motion, Vægttab

sizehappy_sizehealthy_thespacebetween

I går stiftede jeg bekendtskab med en helt ny motionsform – ny for mig i hvert fald! Nemlig pole dance. Jeg var af sted sammen med to mødre fra børnehaven. Den ene har gået til det i over 1 år, og havde haft held til at hive mig og en anden med. Dresscoden nogenlunde som på billedet oven for. Nemlig trusser og top. Billedet er dog ikke fra pole undervisningen, men fra min Gran Canaria ferie for en måneds tiden siden. I går havde jeg snydt lidt og havde også en lang top ud over min BH. Bare det at danse rundt i hotpants var en kæmpe overvindelse, så maven blev altså lidt gemt væk i en top.

Det er ret grænseoverskridende at se smide et billede op af mig selv i bikini, men det er nu en gang sådan jeg ser ud! Billedet delte jeg på instagram @tinethespacebetween i forbindelse med size happy indlægget for lidt tid siden. Dengang havde jeg ikke nosser nok til at putte det på bloggen også. Det er jeg dog siden blevet opfordret til. Og i går under pole undervisningen indså jeg at jeg egentlig var ret tilfreds med min krop. Så hvorfor ikke dele den med jer?!

Ja! Mine lår har fylde og har strækmærker. Min mave er blød og hænger lidt. Mine ben er korte og fyldige. Men jeg er alligevel tilfreds. For jeg kom fra noget som var meget værre. Mit vægttab for snart 2 år siden gjorde mig 42,5 cm mindre, over hele kroppen og det er jeg sgu stolt af. Også selvom jeg stadig er overvægtig.

Mit BMI er nemlig stadig for højt, da det pt. ligger på omkring 27. Så der er jo stadig et par kilo for at komme ned under 25, som rent BMI mæssigt er det, man skal ramme for at være normalvægtig. Helt præcist betyder det at jeg skal 8 kg længere ned i vægt for at være size healthy. Jeg er dog ikke sikker på at det nogensinde sker. For lige nu er min size happy altså med et BMI på 27. Her har jeg ligget det sidste 1½ år, og lige nu kan jeg ikke rumme at komme ned i size healthy. Jeg har simpelthen ikke overskuddet til at give den en skalle mere lige nu. Men det er også ok. Jeg tager lige en slapper i min size healthy krop og forhåbentlig kommer overskuddet til at tage de sidste 8 kg på et eller andet tidspunkt.

Outfit til julefrokost

19.11.2016 af: Tine Kategori: Inspiration, Samarbejde

SPONSERET

katoni_thespacebetween

Senere i dag står den på julefrokost med en flok tøser fra min mødregruppe med Anton. Jeg synes som sædvanlig at mit skab er gabende tomt når jeg nærmer mig julens festivatas, og derfor må jeg på online jagt efter et passende outfit til alle de kommende fester i forbindelse med julen.

I den forbindelse har jeg besøgt www.katoni.dk som kort fortalt er en portal, der fungerer sådan, at den har samlet produkterne fra eksempelvis Boozt, Zalando, Stylepit og mange flere webshops på én og samme side. Derfor kan man søge mellem mange flere produkter og endda også ende med at se det samme produkt, men til to forskellige priser, fordi det er på tilbud ved den ene shop og ikke den anden. Den har en masse udsalgsvarer som man også kan søge specifikt efter.

Det er super smart, da man jo altid er på jagt efter at finde et outfit billigst muligt. Jeg er i hvert fald. Når jeg finder en ting, søger jeg ofte efter den på flere webshops for at tjekke at jeg ikke betaler mere for den end højst nødvendigt. Men fremover kan jeg altså nøjes med at søge på www.katoni.dk, da de altid linker til den billigste webshop. Det er da smart 🙂

I løbet af julen tror jeg, jeg ender i denne kjole på et eller andet tidspunkt. Den har været en favorit i mit skab siden jeg købte den for 2 år siden.  Den var mit første køb efter at have tabt 12-15 kg, og jeg følte mig on fire, da jeg havde den på til julefrokost med mit arbejde.

Juleknas uden tilsat sukker

18.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter


Jeg er ved at afprøve en masse opskrifter på juleknas uden tilsat sukker. Denne er en tilpasning af en Michelle Kristensens opskrifter på hendes website. Hun kalder dem MK Snickers og tilsætter også rosiner. Jeg er dog ikke fan af rosiner og har dermed erstattet dem med (flere) dadler.

Jeg er egentlig heller ikke fan af dadler, og var meget spændt på denne opskrift. Men lad mig slå fast med det samme, at det er meget svært – næsten umuligt – at smage dadlerne. Jeg er faktisk kæmpe fan af de fantastiske stykker knas, som man får ud af opskriften. De skal helt sikkert laves igen i december til julehyggen med familie og venner. De bliver min juleknas uden tilsat sukker.

De er ikke uden sukker, for der er jo frugtsukker i dadlerne. Og er der mon også sukker i den mørke chokolade? Men de er i hvert fald sundere end det meste andet juleslik, som jeg ellers ikke ville kunne holde fingrene fra.

Juleknas uden tilsat sukker

INGREDIENSER

Bund:

125 g mandler

4-6 friske dadler

“Karamel”:

8 friske dadler

1 spsk kokosolie

1 spsk kogende vand

1 drys vaniljepulver

Topping:
1 håndfuld saltede peanut

100 g mørk chokolade, min. 70%

Fremgangsmåde

Kør mandlerne til en fin konsistens i ca 1 min. i en minihakker eller lignende. Sæt mandlerne til side, og kør dadlerne til en ensartet masse. Tilsæt mandlerne igen, og kør dem sammen til en ensartet masse. Rul massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud i en firkant med 1 cm tykkelse. Det passer med en brødform.

Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen til det har en ensartet karamelagtig masse. Smør ‘karamellen’  ud over bunden og drys med hakkede peanuts, og smeltet chokolade.
Lad massen køle af, og skær den ud i passende stykker. Skal opbevares på køl. Kan sagtens fryses. Jeg har mine liggende i fryseren. Så kan jeg tage et stykke når jeg trænger;-)

Vinterstøvler x 3

15.11.2016 af: Tine Kategori: Nye køb

vinterstoevler_thespacebetween

I oktober måned røg der 3 par vinterstøvler ind i mit skoskab. Mange vil nok tænke: 3 par!? Hvad skal hun bruge 3 par vinterstøvler til? Tja… det er jo åbenlyst for enhver at støvlerne dækker hvert sit behov, så derfor måtte der 3 par til;-)

I starten af måneden købte jeg de vamsede Masha Texas boots fra Ganni. Jeg regnede egentlig ikke med at jeg ville komme til at bruge dem sindssygt meget, fordi jeg ofte vælger nogle lidt mere “formelle” støvler til hverdag. Men jeg må ærligt indrømme at de er blevet skambrugt siden, jeg købte dem. Sneen kom jo dalende i sidste uge, og de forede vinterstøvler har reddet mine kolde fødder mange dage siden da. De er dejligt varme at have på, og så er de faktisk ikke så kluntede, som sådan nogle vinterstøvler godt kan være.

Tommy Hilfiger støvlerne i midten er vel egentlig ikke de klassiske vinterstøvler. Men det er alligevel en støvle, der er ideel til denne årstid. De har rimelig flad hæl, og kan dermed sagtens bruges de dage, hvor det godt kan være lidt glat. De er dog ikke forede, så på de helt kolde dage, skal man ikke være ude i dem i ret lang tid af gangen. Støvlerne købte jeg i en butik i Las Palmas lufthavn på Gran Canaria efter at have holdt en uges ferie i +25 graders varme. Jeg så dem gennem et vindue, og vidste at jeg ikke ville kunne glemme dem. Så de måtte med hjem til DK i håndbagagen;-)

De italienske støvler fra L’ecologica købte jeg i den lokal butik, Frk. Dusa, i den bydel i Odense, hvor jeg bor. De var lidt et panikkøb op til en messe, da jeg manglede ordentligt fodtøj. Men de reddede mig, og er simpelthen så gode at gå i. Jeg gik over 45.000 skridt på 3 dage i de nye støvler, og her kom de bløde naturgummisåler virkelig til deres ret. Jeg følte mig flyvende.

Så for at gøre status på vinterstøvler-til-Tine, så brugte jeg i oktober måned ca. 3800 kr. på at gøre mig vinterklar på støvle-fronten. Totalt uansvarligt når jeg sådan tæller det sammen, men trods alt betalt med mine helt egne penge. Og ved I hvad? Jeg ville ikke undvære et eneste af parrene, så jeg er glad:-)

Endnu en LCHF pizza

14.11.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

img_0351

Jeg har efterhånden afprøvet min del af LCHF pizza opskrifter. Jeg har selvfølgelig lavet den klassiske LCHF pizza med blomkålsbund. Jeg har afprøvet en med bund af spidskål. Jeg har  bagt en med bund af æg og flødeost. Og nu har jeg afprøvet en LCHF pizza med ostebund.

Sidste nævnte er nok den, der bliver sprødest. Men den har også en meget markant smag. Det har blomkål og spidskål selvfølgelig også, men her forventer man det også. Den mest smagsneutrale er nok flødeost-varianten. Den har også den mest dej-agtige konsistens. En italiensk pizza bliver det dog aldrig, men det er en super god LCHF pizza. Opskriften smider man dog ikke bare sammen, da æggehvider og -blommer skal piskes hver for sig. Så det tager lidt tid, og man får svinet 2 skåle til.

Oste-pizzaen herunder er dog den mest nemme og hurtige at gå til. Så når resten af familien kører til pizzamanden, så laver du din egen bund imens. Det er virkelig ikke særligt kompliceret, og kræver intet stort udstyr a la foodprocessor eller lignende.

lchfpizza_lchf

LCHF pizza med ostebund

Ingredienser til 1 pizza på størrelse med en middagstallerken
2 æg
75 f revet ost (jeg brugte mozzarella og rød cheddar)
2 tsk Pofiber
1 tsk oregano
1 knivspids salt

Fremgangsmåde
Æg og ost blandes. Resten tilsættes og røres godt rundt. Blandingen bredes ud på en plade med bagepapir. Den “hæver” lidt, så lav den så flad som muligt – dog uden huller. Bag den ved 200 grader i 15-20 minutter indtil den er gylden. Tag ud, og fyld den med dine yndlingsting. Jeg har brugt pepperoni og frisk mozzarella. Bag yderligere 10 minutter til fyldet er færdigt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier