Månedsarkiv: januar 2017

Stegt flæsk med LCHF tilbehør

30.01.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017, LCHF, Mad, Opskrifter

img_1667.jpg

Min mand blev MEGET glad da han så at ugen skulle starte med en omgang stegt flæsk. Ja, jeg vil nærmest kalde ham lykkelig! For stegt flæsk er sjældent på menuen hjemme hos os.

Stegt flæsk serveres jo normalt med kogte kartofler og en dejligt opbagt persillesovs. Og det havde jeg selvfølgelig også lavet. Men det blev også til stegt flæsk med LCHF tilbehør. Et tilbehør som bestod af lynstegt spidskål med chilisalt og blomkålspuré med persille og purløg.

Og lad mig sige det med det samme. Det smagte sindssygt godt! Blomkålspuréen var virkelig vellykket, og både min mand og Sofia åd løs. For mig var puréen et alternativ til persillesovsen, men den var mere end bare en ‘sovs’. Faktisk var den så god at jeg helt sikkert skal lave den til et stykke laks eller til en svinemørbrad.

Den stegte flæsk er tilberedt i ovnen. Skiverne blev lagt på en rist og fik 40 minutter ved 200 grader. De blev vendt af og til.

Spidskålen er stegt i smør i 2-4 minutter ved høj varme. Det er krydret med chilisalt.

Blomkålspuré

Ingredienser
1 blomkålshoved
50 g smør
1 håndfuld finthakket persille
1/2 bundt finthakket purløg

Fremgangsmåde 
Del blomkålshovedet i små buketter og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand. Dræn vandet fra, og hæld buketterne i en blender (husk at det ikke må være alt for varmt!). Tilsæt 50 g smør og blend til en glat puré. Tilsæt persille og purløg, og rør det i med hånden.

De mest populære LCHF opskrifter

22.01.2017 af: Tine Kategori: LCHF, Opskrifter

Jeg har travlt i den virkelige verden og har hverken haft tid eller overskud til at være aktiv online. I fredags kom jeg hjem fra en arbejdstur i Italien, og det besøg har krævet en del forberedelse. Mest fordi jeg skulle være væk fra kontoret i 3 dage, og derfor prøvede at arbejde forud inden turen gik til Bologna. Så der er blevet inddraget et par aftener hist og her for at lave en masse præsentationer til kunder, som jo desværre ikke bare venter fordi jeg tager udenlands. Men nu er jeg tilbage:-)

Det er noget tid siden, der har været opskrifter på bloggen. Jeg laver ellers mad hver dag, men jeg glemmer simpelthen at tage billeder – og så er opskrifter jo ikke så spændende at kigge på. Så derfor har jeg samlet nogle af de mest søgte og mest populære LCHF opskrifter her på bloggen. Det er stort set hverdagsmad det hele – dog med en syndig god kage i mellem :-). Men dem skal der jo også være plads til!

Bacon-/porretærte uden bund

baconporretærteudenbund_lchf_thespacebetween1

Lige siden Anne Larsen prædikede max 30% fedt for ca. 15 år siden har jeg lavet denne tærte uden bund. Nej, den er ikke det samme som en dejlig tærte med mørdejsbund, men den er faktisk ok med det rette fyld. Jeg ender tit med bacon og porrer, men tærter er jo fantastiske, hvis man skal have brugt sine rester.

Lakseruller med flødeost, avocado og sesam

Lakseruller_thespacebetween

Lakserullerne er lette at gå til på en travl hverdagsaften, men kan også sagtens bruges til en forret, når man har gæster. Her ville jeg nok toppe dem med en god ørredrogn, og måske lave en dressing til. Men ellers fungerer det altså fint som her – på en bund af salat og avocado.

Kylling marineret i peanutbutter, soja og hvidløg

Kylling_wok_thespacebetween_lchf

Jeg elsker wokmad. Det kan jo varieres i det uendelige. Her er kyllingen marineret i peanutbutter, soja og hvidløg, og får en nærmest sprød overflade. Grøntsagerne er som regel sæsonens favoritter, men jeg sørger altid for at have nogle forskellige farver med, så det er pænt at se på. Så glider det som regel bedre ned hos de mindste i husstanden:-)

Glaseret hamburgerryg med syrlig spidskålsalat

Hamburgerryg_spidskål_lchfNår jeg laver hamburgerryg bliver der altid spist ekstra meget. Det er altså bare en favorit i vores hjem. Den syrlige spidskålsalat gør jeg sig godt sammen med den søde glaserede hamburgerryg.

Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer

IMG_0914-e1482085853698

Jeg elsker suppe, og kunne spise det hver dag, hvis jeg fik lov. Min favorit er denne cremede suppe, hvor jeg varierer fyldet alt efter humør.

Sprøde ostebrød

Ostebrød_lchf_thespacebetween

For at få lidt ekstra mæthedsfornemmelse til suppen, laver jeg ofte de sprøde ostebrød. De er super nemme at lave, og kan også skæres op og bruges som pitabrød.

Cæsar salat

image-e1470157109940

Dette er nok min favorit LCHF opskrift. Den er fra Madbanditten, og er en af de første opskrifter, jeg afprøvede fra hende. Jeg har tilpasset den lidt til egne smagsløg, og det synes jeg kun den er blevet bedre af. Den skal spises sammen med den mest fantastiske dressing. Den må I endelig ikke lade være med at lave.

Pizza med bund af spidskål

LCHF_pizza_spidskål_thespacebetween

En af de mest populære LCHF opskrifter på pizza, er nok med bund af blomkål. Men jeg stødte på en med spidsål, og synes faktisk den er bedre. Der er knapt så meget kålsmag, og med det rette fyld glemmer man, at bunden ikke er en almindelig hvedebund.

Gateau marcel uden sukker og mel

Gateaumarcel_lchf_thespacebetweenGateau Marcel er den mest fantastiske chokoladelage. Og her er den i en LCHF version uden sukker og mel.

LCHF nuggets – kylling paneret i flæskesvær

Kyllingpaneretiflæskesvær_lchf_peanutbutterdip_thespacebetween

Vi spiser aldrig købe-nuggets hjemme hos os. Vi laver vores egne med knuste flæskesvær. Ungerne elsker både at lave dem og at spise dem.

Anton 4 år

11.01.2017 af: Tine Kategori: Børn, Ikke kategoriseret

anton_4aar_thespacebetween

I morgen bliver min lille Anton-mand 4 år. Han glæder sig så meget til at fejre sin fødselsdag. Her til aften snakkede han ikke om andet, da jeg nussede ham på ryggen, inden han lagde sig til at sove.

Vi fejrer ham i morgen tidlig med nybagte boller og kakao, og så står den ellers på fejring i børnehaven om formiddagen. Han har beordret mig til at lave en chokolade-Ninjago-kage, så det er jeg i fuld gang med! Men det er altså noget af en opgave når der skal være 50 stykker kage. Børnehaven er nemlig overbelagt i øjeblikket, og der er 46 (!) børn. Vores børnehave er ikke delt op i stuer, så når man holder fødselsdag derovre, holder man det for alle børn. Pyh!

På lørdag kommer familien på besøg til den helt store fødselsdagsfejring. Og her står den jo nok også på kage. Det kommer vi nok ikke uden om :-). Men har I nogle gode forslag til, hvad jeg skal bage af kage til den pukkelryggede familie? Vi bliver 16-17 mennesker, så der skal alligevel noget kage til!

Anton er den mest kærlige lille fyr. Han elsker at give sin mor “mussere” på munden, og jeg nyder det i fulde drag. Sofia har aldrig været så kærlig på samme måde, så jeg suger det i mig. Anton elsker at ligge helt tæt, og vil gerne kramme og putte. Han er dog også noget af en tonser, og han sidder faktisk helst ikke stille (kun når jeg nusser ham på ryggen). Så på den måde er han en rigtig dreng. Han elsker at lege med biler, robotter og dinosauere, og hvis han får ro fra storesøster, kan han sidde og nørkle med de samme legoklodser i timevis.

Anton kom på sin terminsdag en kold januardag i 2013. En lørdag eftermiddag på Svendborg Sygehus. Efter en rigtig god fødsel, med med et noget hektisk efterspil. Han var jo absolut ikke planlagt. Altså… jeg vidste jo selvfølgelig at jeg skulle føde – men graviditeten kom som lidt af en overraskelse. Sofia var 8 måneder, og netop startet i vuggestue, da jeg stod med en positiv graviditetstest. Jeg var startet på job efter barsel 14 dage tidligere. Så jeg synes absolut ikke at timingen var perfekt. 

‘Fuck’ var da også det første ord, der røg ud af min mund, da der tonede to streger frem på tisse-pinden. Men jeg var jo selv skyld i det, så jeg overvejede ikke et sekund at graviditeten skulle afsluttes. Det var aldrig på tale. Jeg plejer derfor altid at sige, at Anton ikke var planlagt, men at han var meget ønsket <3

#sizehappyandhealthy2017 – Uge 1

08.01.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017

sizehappyandhealthy2017_uge1_thespacebetween

Jeg har jo en plan for 2017, som både går ud på at være sund og glad. Både at nærme mig size happy, men også forblive size healthy. Altså ikke komme derud, hvor det hele bare er en pinsel, eller hvor jeg skal undvære alt for meget for at holde vægten. Planen, som jeg kalder #sizehappyandhealthy2017, går også ud på at gøre en masse godt for mig selv. Træne mere, have mere tid til mig selv. Gøre mere, som gør mig og min krop glad.

I denne uge har det handlet om igen at få styr på kosten. Jeg startede jo med at tage nogle af LCHF principperne til mig i sommeren 2014, og det resulterede i et vægttab på 16 kilo på en ret kort periode – ca. 6 måneder. Det vægttab har jeg holdt nogenlunde. Der er røget ca. 3 kg på i de snart 2 år, så det betragter jeg faktisk som en succes. Min oprindelige tilgang til kosten holder stadig, og jeg tænker ikke længere over, at jeg helst undgår pasta, ris, brød osv. Jeg har dog aldrig levet 100% LCHF, og det kommer jeg nok heller ikke til.

Dog har jeg i løbet af årene fået en mere løs holdning til slik og andre søde sager. Hvor jeg det første halve år nærmest ikke rørte dem, så kan jeg nu sagtens have en weekend, hvor der bliver spist lakridspiber og bland-selv-slik. Og det skal der efter min mening også være plads til. Dog er de weekender blevet lidt for ofte det sidste halve år. Der går simpelthen for meget slik i den. Det er lidt en ond spiral for mig, for når jeg først er startet, så har jeg svært ved ikke at give mig selv lov fredagen efter. Det kender I sikkert?

#sizehappyandhealthy2017 går ikke ud på at være sukkerfri. Det gider jeg ikke. Men det går ud på at skære nogle af de søde sager fra igen. Og bytte dem ud med ting, som er bedre for mig og min krop. Så det har jeg gjort den første uge af 2017.

De første par dage havde jeg hovedpine og var mega træt, men de sidste par dage er energien kommet igen. Sukkeren er ude af kroppen, og jeg kan igen begynde at fylde med den med god sund mad. For mit vedkommende handler det om masser af grønt og kød. Det har min mave det bedst med. Jeg er vild med knasende grønne salater eller fyldige supper, så det er der blevet spist meget af.

Fokus på kosten har gjort, at der er røget 1 kg siden sidste weekend. Jeg kan mærke på mine fingerringe at en del af det er væske, for de sidder løsere end normalt. Men noget af det er forhåbentlig også fedt:-).

På træningssiden har jeg været i motionscenter – for første gang siden september 2013 – og jeg har deltaget i træning i det fri. Sidste nævnte var faktisk i dag, hvor en personlig træner her i Odense, er startet op på at lave (gratis?) træningssessioner ved Skovsøen hver søndag. Det tænker jeg bliver en ugentlig ting for  mig, da det var super god træning.

1. juledag i Vila bluse med dyb rygudskæring

06.01.2017 af: Tine Kategori: Dagens, Detaljer, Nye køb

blusemeddybrygudskaering_dybryg_thespacebetween2

blusemeddybrygudskaering_dybryg_thespacebetween1

blusemeddybrygudskaering_dybryg_thespacebetween3

Bluse med dyb rygudskæring fra Vila, bukser fra Saint Tropez, ørestikker fra ByBiehl og Ur fra D&G

Et par hengemte billeder fra julen, hvor vi både fejrede juleaften og 1. juledag hos mine forældre på Lolland. Juledagene føles allerede som flere måneder siden. Det må være den bratte opstart efter nytår. Jeg trænger nærmest allerede til ferie igen. Godt der ikke er længe til påske… eller noget! Heldigvis har jeg er par fridage i forbindelse med Antons fødselsdag i næste uge, og når Sofia har sidste dag i børnehaven og starter i forårs-SFO.

Min bluse med dyb rygudskæring er fra Vila og hedder Viono top. Jeg købte den i en lokal butik for et par måneder siden, og havde den også med på forretningsrejse i Paris i efteråret 2016. Men ellers har den ikke været brugt, da det jo ikke ligefrem er vej til bare arme på denne årstid.

I juledagene, hvor vi ikke forlod den varme stue, turde jeg dog godt tage den på. Vi havde ellers haft store planer om at gå en tur for at brænde noget af konfekten af, men det blev aldrig til noget. Jeg tror vi endte med at være indenfor 4 dage i træk. Men så var børnene også så kuldrede at de trængte til at komme ud og brænde krudt af. De er jo ude mange timer til dagligt, og det kan jeg godt mærke at vi er dårlige til i ferier – i hvert fald i de kolde måneder. Jeg er nemlig ikke den største fan af kulde 🙂

Min mand var VILD med min bluse med dyb rygudskæring. Han spurgte ligefrem hvorfor jeg ikke havde haft den på noget før?! Nogle gange har jeg altså meget svært ved at finde ud af, hvad den mand kan li’ og hvad han ikke kan li’. Velour peplum kjolen var han for eksempel meget utilfreds med til at starte med. Men en glitter bluse med dyb rygudskæring er åbenart et hit. Det er sgu ikke let at finde ud af!

Blusen er super fin, men jeg kan godt mærke, at jeg mangler et par pæne bukser til. Enten et par stramme sorte jeans eller et par lækre bomuldsbukser. Har I nogle gode bud?

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier