Månedsarkiv: august 2016

Endnu et halvmarathon er gennemført: De 3 broer

30.08.2016 af: Tine Kategori: Lykken er, Motion, Vægttab

de3broer2

Et officielt billede fra løbet

Jeg sidder her og ømmer mig, mens jeg skriver disse ord. I søndags løb jeg nemlig De 3 broer halvmarathon fra Rudkøbing til Svendborg. Utroligt nok er det ikke benene, der er det største problem. Jeg har simpelthen fået de ondeste vabler på begge fødder, og det er en pine at have bare klipklappere på. Samtidig har jeg et sår lige under min navle, da jeg åbenbart ikke har fået sat min buksesnor ordentligt efter jeg vandede et landmands mark på Tåsinge efter knapt 10 km løb. Jeg skyndte mig bare at hive bukserne op for ikke at skræmme alt for mange andre løbere med mine hvide baller. Og jeg registrerede da godt nok at noget irriterede mig da jeg løb, men tænkte ikke nærmere over det. Det hævner sig. Så derfor har jeg nu et væskende sår på størrelse med et par fingre lige under navlen!

Nå, men jeg var faktisk tæt på at udeblive fra De 3 broer halvmarathon. Jeg har ikke fået trænet så meget som ønsket op til, og efter oplevelsen efter mit sidste halvmaraton, var jeg faktisk decideret bange. For denne gang skulle min mand ikke løbe med mig. Han løber hurtigere end mig, og jeg havde sagt til ham at han bare skulle give den gas. Så vi løb efter forskellige balloner. Man lægger sig efter den ballon, som har den sluttid, man sigter efter. Jeg lagde mig efter 2:20, hvilket vil sige at jeg sigtede efter en tid, der hed 2 timer og 20 min.

De første 9 km lå jeg fint efter ballonen på trods af at jeg tog mig godt tid på depoterne til at få vand, energirik og banan ned i maven. Men da jeg så skulle tisse i marken, blev jeg faktisk overhalet af den ballon, der hed 2:30. Så på det tidspunkt var jeg godt klar over at jeg ikke ville slå min sidste tid, der hed 2:31. Men det var egentlig heller ikke meningen med dette løb, da jeg som sagt ikke havde fået trænet nok. Løbet skulle blot være for oplevelsens skyld.

Og sikke en oplevelse det blev. Vi startede som sagt i Rudkøbing på Langeland, og stod faktisk i bagende sol, da vi skulle starte på Langelandsbroen. En bro med en rimelig stigning. Faktisk havde jeg frygtet den start. Men den viste sig at være min mindste bekymring. I starten løber man så mange sammen, at man nærmest bliver båret frem. Jeg nåede faktisk ikke at tænke og stigningen og gennemførte de første 5 km til første depot i fin stil. Herefter ramte vi Siødæmningen, og den var styg. Vi løb på lige landevej i bagende sol, og med ingen vind. Det blæste faktisk en del den dag, men vi må have løbet i læ. I hvert fald slog solens stråler hårdt. Jeg satte tempoet ned, og kæmpede mig til næste depot ved 9 km. Efter depotet skulle vi løbe rundt på Tåsinge. Vi løb gennem skove og bakket terræn til Valdemars Slot. Jeg var nede at gå flere gange, da jeg kunne mærke at blodsukkeret var lidt nede. Jeg havde taget nogle vingummiet med i lommen, og dem spiste jeg mens jeg nød udsigten ved Caroline Flemings Slot:-)

image

Selfie ved Troense lystbådehavn efter ca. 14 km

Efter slottet løb vi mod Troense, og deres fine lille lystbådehavn. Lokale havde tagt opstilling med vandboder, og de heppede på os op ad de vedvarende bakker. Ved lystbådehavnen måtte jeg simpelthen stoppe og tage et selfie. Der var så smukt, og jeg har ikke været der før. Publikum grinede af mig, men jeg havde en fest. Jeg tog mig tid til at takke dem, der klappede af os løbere, og kunne faktisk mærke at energien var ved at komme tilbage.

Efter Tåsinge ventede nu “kun” Svenborgsundbroen. Den kom efter ca. 17 km, og her var mine ben ved at være godt møre. Dem, der kender broen, ved at den er lang, og har en rimelig konstant stigning. Men jeg havde besluttet mig for at løbe hele vejen over den. Jeg hægtede mig på et par andre løbere, og så tog vi ellers broen i et stille og roligt tempo. Desværre stod de andre løbere af en efter en, og jeg endte med at ligge alene. Man skulle tro at det ville være godt sådan at andre faldt fra. At jeg ville blive motiveret til at give den en ekstra skalle, når nu jeg kunne blive ved med at løbe. Men det havde faktisk den lidt modsatte effekt. For når jeg har løbet i 2 timer, så craver jeg al den opbakning, jeg kan få. Jeg higer efter at koble mig sammen med andre. Ligge i læ af andre. Så da jeg var ovre på Fyn, måtte jeg ned og gå i nogle minutter. Hefra var der heldigvis ikke langt hjem, og resten af turen gik i stille og roligt tempo. Med enkelte gåture.

image

Mobilbillede taget af min kære mand, da jeg er 10 m fra målstregen

Da jeg nåede målområdet gav jeg den fuld gas, og spurtede over målstregen. Sådan føltes det i hvert fald. Men for dem, der kiggede på, har det nok mest af alt mindet om skildpadde-tempo. Men i mål kom jeg da. I tiden 2:42:56.

Jeg har som sagt ikke specielt ondt i kroppen eller benene, men jeg kan da godt mærke at jeg har løbet langt. Mit bække og hofter at lidt ømme, og det bliver nok svært at komme igennem bootcampensbootcampens cirkeltræning i aften. Men jeg er stadig glad for at jeg gennemførte. Det minder mig på en eller anden måde om den rejse, jeg har været på de sidte 2 år. Først med et vægttab på 15-16 kg og desuden at gå fra sofa-kartoffel til rimelig habil løber. DET er jeg stolt af!

Karina B bootcamp

24.08.2016 af: Tine Kategori: Boot camp, Motion, Vægttab

image

I går var jeg til opstart på Karina B bootcamp. Et forløb, jeg var så heldig at vinde på Facebook først på sommeren. Et forløb som normalt koster knapt 3000 kr.

Karina B bootcamp løber over 12 uger, og går i al sin enkelhed ud på at få nogle gode vaner ift mad og motion. I løbet af de 12 uger får man tips og tricks til hvordan man får indført en sund kost, og man prøver en række forskellige motionsformer af.

Vi er 19 deltagere, som mødes 1 gang om ugen i 2 timer. Størstedelen af os er helt nye, men nogle var med for både anden og tredje gang. Når vi mødes bruger vi ca 1 1/2 time på motion. Fx skal vi igennem tabata, cross dance, cirkeltræning osv. Resten af tiden snakker vi ugen igennem, og kan dele vores erfaringer. Og så får vi selvfølgelig også kostvejledning.

Os deltagere har forskellige mål. Nogle vil gerne tabe sig. Andre vil strammes op. Nogle tredje vil have styr på fedtprocenten, eller måske bare have tips til hvordan motion kan give mere energi i hverdagen. Vi var faktisk nogle i alle aldre og størrelser! Og der var også en mand.

Vi bliver ikke vejet hver uge, da det ikke er det primære mål (for alle). Men vi blev vejet i går. Bliver vejet igen når vi er halvvejs, og så slutter vi af med en vejning også. Ud over det bliver vi målt på kroppen, får målt fedtprocent og får taget billeder. På den måde vil man kunne følge op på alle de forskellige individuelle mål.

Mit mål med bootcampen er at tabe 8 kg. At smide nogle centimeter. Især omkring maven. Og så skal jeg have fedtprocenten ned. Den er steget gevaldigt det seneste halve år, og den bør sænkes. Ud over det håber jeg på at få en masse numse-øvelser, da jeg super gerne vil gå fra skvat-røv til squat-røv;-)

Karina anbefaler heldigvis den kost, jeg allerede er vant til, så på den front er der ikke de store problemer. Altså andet end at skære alt slik, chips osv fra. Men jeg tror på at jeg nok skal nå mit mål. Det er jo noget af en chance at få når man vinder sådan en Karina B bootcamp. Så den har jeg altså tænkt mig at gribe!

Et must i klædeskabet: den lille sorte kjole

21.08.2016 af: Tine Kategori: Dagens, Detaljer, Lykken er, Snik snak

DSC_0978

DSC_0970

DSC_0979
DSC_0981

Kjole fra Gestuz og pumps fra Sofie Schnoor

Forrige weekend fik manden og jeg pludselig en lørdag aften uden børn, og det udnyttede vi ved at tage ud at spise på no. 61 i Vindegade. Jeg havde egentlig mest lyst til bare at dase på sofaen (og spise take away liggende i sofaen!), og kunne ikke rigtigt tage mig sammen til at gøre mig klar. Jeg endte derfor med at få en tøjkrise. Jeg kom simpelthen for sent igang! Kender I det? Jeg hev det ene efter det andet ud af skabet. Intet duede. Indtil jeg kom i tanke om min lille sorte kjole fra Gestuz.

Den lille sorte kjole redder mig altid. Den blev købt på udsalg for 1 1/2 år siden, og selvom den er meget stram, så føler jeg mig tilpas i den. Den har en klædelig længde, den rynker hen over den bløde mave, og de fine blonder dækker de utrænede arme. Faktisk føler jeg mig rigtigt godt tilpas i den! Jeg har haft den på et utal af gange efterhånden, og den er virkelig et af mine bedste udsalgskøb.

Min mave kunne være fladere og min numse rundere, men det bliver jeg vist ikke et lykkeligere menneske af! Næ, jeg er lykkelig nu. Ligesom jeg er. Måske er dette min size happy?

Date night er altid lidt sjovere når man føler sig sexet. Og helt ærligt! Det gjorde jeg sgu! Jeg følte mig on fire;-). Til hverdag går der ofte madpakker og travle-mor i den, så af og til er det dejligt at føle at man stadig kan se godt ud! Det skal ikke forstås sådan at jeg ikke føler mig pæn til hverdag. For det gør jeg da. Jeg prøvet da at være nogenlunde præsentabel. Men det giver bare en ekstra dejlig følelse i maven, når man lige giver øjnene det ekstra lag mascara eller når den lille sorte kjole bliver fundet frem.

No 61 i Vindegade kan for resten stærkt anbefales. Vi koblede os på den tidlige servering, og fik en super lækker 3 retters menu til næsten ingen penge. 325 kr. for 3 gode retter. Jeg fik saltet laks til forret, ristet fisk med hummersovs til hovedret og hindbærdessert med chokolade til dessert. Efter maden havde vi snakket om at tage i biografen, men der var simpelthen ikke plads til popcorn i den lille sorte kjole! Så vi kørte hjem og så film på sofaen:-).

Har I også en lille sort kjole, som får jer til at føle jer sådan?

Vægttab 2.0 – Uge 2

19.08.2016 af: Tine Kategori: Boot camp, Vægttab

image

Det er egentlig utroligt at der er så stille på bloggen! For jeg har jo mere tid end nogensinde. Men dagene som ledig går altså bare hurtigt. Ungerne bliver afleveret sent og hentet tidligt. Og den mellemliggende tid går med løbeture, rengøring, maling, madlavning eller oprydning. Det er faktisk ikke mange dage, jeg bare har lavet ingenting (eller set Netflix).

Men det er faktisk også bedst at jeg holder mig igang! For hvis jeg ender i sofaen, så er jeg også tilbøjelig til at snacke. Og her snakker vi ikke gulerødder. Nej, her kalder lakridspiberne i skuffen på mig. Uh, de er svære at modstå.

Heldigvis er der røget yderligere 0,8 kg, og mit vægttab går den rigtige vej. På tirsdag påbegynder jeg et bootcamp forløb, som jeg vandt før sommeren. Det glæder jeg mig rigtigt meget til. Her er inkluderet een ugentlig træning. Og det ser jeg frem til. Det er lidt forskelligt hvilken slags træning, den står på, og det bliver sjovt at prøve noget nyt. Fx skal jeg prøve kræfter med tabata og og cross dance. Nogle der har prøvet det?

Dagens: Pardon My French

12.08.2016 af: Tine Kategori: Dagens, Nye køb, Snik snak

1035

1031

Dagens_pardonmyfrench_tshirt1

I sidste uge, da man kunne have bare ben, nåede jeg at have nederdel på. Dengang var der glimt af sommervejr, men nu minder det jo mest af alt om efterårsvejr!

Jeg har dog også holdt mig mest indendøre i dag. Jeg har nemlig sorteret en masse af vores ting, da der er loppemarked ved den lokale brugs i morgen. Og dér sælger Sofia og jeg ud af en masse forskellige ting. Tøj, legetøj og smykker. Sofia har selv været med til at udvælge ting fra hendes værelse, og hun håber virkelig at hun får nogle guldmønter (tiere og tyvere) med hjem til sparegrisen.

Jeg håber bare på at få ryddet lidt ud. Indtjening bliver der nok ikke meget af. Hvis der kommer noget, går det dog til en New York tur. For en del år siden besluttede vi at hver gang, vi solgte nogle af ungernes aflagte ting, så skulle pengene bruges på en New York tur. Og der står da efterhånden en del tusind kroner. Det er da meget godt når man tænker på at de fleste af ungernes ting faktisk bliver givet videre. Vi modtager selv rigtigt mange ting fra venner og familie, og dem giver jeg væk til de næste i rækken. Det er vel sådan en aftale de fleste familier og venner har?

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier