Månedsarkiv: juli 2016

Helt nede i tempo

12.07.2016 af: Tine Kategori: Ikke kategoriseret

img_8263.jpg

Der sker ikke så meget her på matriklen for tiden! Dagene går sindssygt hurtigt, og jeg når ikke rigtigt noget. Før jeg ser mig om er dagen gået. Jeg ved ikke hvordan jeg nogensinde havde tid til at arbejde:-)

I går holdt ungerne og jeg igen en fridag. Anton skulle på legeaftale hos en ferieramt ven fra børnehaven. Sofia og jeg havde tøsetid imens. Hun måtte selv bestemme, hvad vi skulle lave. Hun valgte legeland. Så vi nåede lige et par timer inden vi hentede Anton igen.

Legeriet tog hårdt på Anton og jeg fandt ham sovende på værelset, da jeg havde snakket med TDC. Den samtale var åbenbart for kedelig til ham! Det er nu også dødens pølse at snakke med dem. Men jeg har overtaget mine abonnementer fra min tidligere arbejdsgiver, og det volder lidt problemer. TDC har åbenbart solgt mig et abonnement, som ikke kan lade sig gøre. De har ellers selv vejledt mig, så det er møg irriterende at skulle rode med det. Nu skal der igen udfyldes en masse papirer. Øv!

Uge 1 som arbejdsløs

08.07.2016 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter

IMG_8184

Bum! Så gik den første uge som arbejdsløs. Eller man kalder det vel ledig?! No matter what, så er jeg i hvert fald uden job. Den første uge har jeg brugt på at sætte mig ind i dagpengesystemet. Det er ikke for de dovne, for der er godt nok meget der skal udfyldes og overholdes for at man får ret til dagpenge. Men det er fuldstændig lige meget! For jeg kan igen trække vejret helt ned i maven. Jeg er glad og jeg har overskud. Til min mand, mine børn, min familie og mine venner.

IMG_8063

På dag 1 som arbejdsløs skal man melde sig ledig hos Jobnet, og hos sin a-kasse. Her skal man også udfylde en ledighedserklæring, hvor man angiver hvorfor man er blevet ledig. Samtidig skal man booke sit første møde med en jobkonsulent. Dette møde skal finde sted inden 14 dage efter meldt ledighed.På dag 3 var det tid til at udfylde en masse skemaer som forberedelse på den samtale, jeg skal have med Jobnet ondag i næste uge. Jeg skulle lave en jobstrategi, en jobplan, og selvfølgelig angive hvilke stillinger, jeg agter at søge. Samtidig skal der udfyldes et CV. Man kan ikke bare uploade sit CV. Nej, det skal skam udfyldes punkt for punkt. Når det hele er færdigt, får man en liste med relevante jobs. Jeg ved ikke helt hvordan ambulanceredder og souschef i et supermarked passer ind, men jeg håber ikke det fortsætter sådan de næste to måneder.

IMG_8083

IMG_8120IMG_8132IMG_8135IMG_8151IMG_8168

Ud over jobsøgning har jeg brugt rigtigt meget tid med mine unger. De er vant til at have lange dage, og det er virkelig en usædvanlig luksus a aflevere dem efter kl. 8, og hente dem før kl. 14. Jeg nyder det, og det tror jeg også de gør. Torsdag holdt vi fridag, og besøgte Kulturmaskinen i Odense, hvor der er en masse aktiviteter for børn. Vi var på legepladser, i skoven og spiste is i lange baner.

IMG_7987IMG_8070

Jeg har også været housewife. Jeg har gjort mere rent end normalt, jeg har bagt boller, lavet frikadeller og ryddet op i vores kælder. Gad vide om det ender med at jeg omsider får styr på huset?!

IMG_8067

For at holde lidt struktur og aktivitet på min nye hverdag, er jeg også begyndt at løbe regelmæssigt igen. Lysten og motivationen har været helt væk de sidste mange måneder, så jeg prøver at holde fast i at løbe en tur mandag, onsdag og fredag, så snart ungerne er afleveret. Faktisk tager jeg løbetøjet på fra morgenstunden og løber hjem fra børnehaven. Det har betydet at jeg nærmest allerede har fået flere kilometer i benene i denne uge end jeg gjorde hele juni måned:-). Men det er også nødvendigt for vægten er steget et par kilo, og det duer ikke når nu jeg gerne vil yderlige den anden vej.

Pizza Night med hjemmelavet pizza

05.07.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Hjemmelavet pizza IMG_8007 Hjemmelavet pizza

I lørdags havde vi lovet min søster og svoger at passe deres 2 unger mens de tog til fest. Jeg var godt nok ikke helt frisk efter vores champagneaften dagen førvores champagneaften dagen før, men heldigvis  var det en både børnevenlig og dagen-derpå venlig menu, jeg havde købt ind til. Nemlig hjemmelavede pizzaer!

Sofia og Anton har aldrig været super vilde med pizza, men det sidste halve år, er de faktisk begyndt at spørge efter det. Vi køber det sjældent hos pizzamanden. Vi laver oftest hjemmelavet pizza. Både fordi det smager bedre. Fordi det er let. Fordi vi selv kan bestemme fyldet. Og fordi det er hyggeligt.

Jeg har ikke en opskift, som jeg følger hver gang, da den lidt afhænger af hvilket mel, jeg har i huset, og hvor lang tid, jeg har til at lave dejen. Denne gang havde jeg kun hvidt hvedemel, og et par timer til at lade dejen hæve. Jeg endte med at bruge en opskrift fra Valdemarsro.dk, og pizzaerne blev super gode.

Jeg har dog ændret lidt i fremgangsmåden, da jeg synes pizzaerne bliver gode, hvis man lige giver bundene et par minutter i den varme ovn før fyldet puttes på. Det gør at tomatsaucen ikke gør bunden blød og smattet. Jeg kender godt tricket med at bage dem på en varm pizzasten eller en bageplade, men jeg synes det er så uhandy at stå med alle de varme ting, eller i det hele taget at få pizzaen (hel) over på bagepladen. Derfor forbager jeg bundene lidt, og kan så i ro og mag putte fyld på.

Tomatsaucen er også hjemmelavet, og er alle forberedelsern værd. Hjemmelavet smager så meget bedre end store-bought.

Opskrift på hjemmelavet pizza

4 voksenpizzaer + 6 børnepizzaer
50 g gær
5 dl lunkent vand
5-6 spsk olivenolie
2 tsk salt
1000 – 1200 g hvedemel
1 spsk olivenolie til skålen.

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Kom 2 dl mel, olivenolie og salt i, lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej. Ælt dejen på bordet i et par minutter. Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med, skorpen ekstra god og så er det altså også sundt.
Lad dejen hæve i 45 minutter til en time, gerne længere hvis du har tid. Derefter rulles dejen ud på bordet. Lad ovnen varme op til 250 grader, og bag bundene et par minutter. De skal kun lige have en lille bagt overflade. Tag bundene ud og put dit favoritfyld på. (Jeg bagte bundene et par timer før, så de kan sagtens laves på forhånd.)
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.

Hjemmelavet tomatsauce

1 kg tomater
1 løg
1 håndfuld blandet basilikum og/eller oregano
1 skvæt rødvin (kan udelades)
Salt/peber
Sukker
Smør/olie til stegning

Snit løget fint og lad det sautere i lidt smør eller olie. Hak tomaterne og kom ved. Jeg skærer altid knoppen fra, da den kan være lidt træls. Nogle hiver skindet af tomaterne, men det er mit liv altså for kort til;-). Lad tomaterne stege med et par minutter. Tilsæt rødvin, og lad saucem simre i alle de timer, du har tid til. Den bliver bare bedre og bedre, og tykkere og tykkere. Min fik 2-3 timer. Sluk varmen og tlsæt de finthakkede krydderurter, og krydr med salt og peber.

Fejring af ledighed med champagneaften

03.07.2016 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter, Snik snak

image

image image image image

image

Weekenden er suset forbi med fuld hastighed, og jeg glæder mit over at jeg ikke skal på arbejde i morgen;-). Jeg har netop brugt 1½ (!) time på at udfylde alle de krævede ting på Jobnet og på min a-kasses hjemmeside. Ud over det obligatoriske CV og hvilke stillinger, man søger, så skal man også forklare ens jobsøgningsstrategi, skrive en jobplan og udfylde sin job-blog. Man kommer i hvert fald ikke sovende ind i dagpengesystemet. Men det er jo egentlig også okay!

Fredag var min første dag med ledighed, og jeg havde for lang tid siden booket både ansigtsbehandling og kropspeeling. Så efter at have afleveret ungerne og meldt mig ledig hos a-kasse og på Jobnet, brugte jeg er par timer med ren selvforkælelse. Ikke den mest økonomiske fornuftige beslutning, men jeg har heldigvis sparet op til min situation, da jeg jo selv har valgt at blive ledig.

Ungerne blev hentet lige efter middag, og så nåede jeg ellers en jobsamtale, inden jeg havde inviteret min mand ud af spise. Jeg besluttede at give den fuld gas, og vi endte til champagneaften hos Pasfall i Odense. Et arrangement, hvor man kun fik serveret champagne til den mest fantastiske 5 retters menu. Tjenerne var ikke nærrige med opskænkningen og jeg var allerede tipsy efter forretten. Så kan I jo selv gætte hvilket humør jeg var i efter alle 5 retter;-). Jeg tror faktisk aldrig min mand har set mig så fuld!

Konceptet champagneaften stak helt af for os, og vi endte som et par fulde teenagere i det odenseanske natteliv. Vi var ved at blive smidt ud af Heidis Bierbar fordi vi ikke ville lægge jakkerne i garderoben og vi gik byen rundt efter et pizzaslice (som om man er det mindste sulten efter 5 retters mad!) før vi tog en taxa hjem.

Vi fik kværnet vores slize inde jeg faldt om på sengen, men min mand var på toilettet. Sexy! Så meget for børnefri aften;-)

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier