Månedsarkiv: april 2016

Fantastisk hotel på Phuket: Indigo Pearl, Nai Yang

28.04.2016 af: Tine Kategori: Rejser, Thailand

Indigopearl_naiyang_thespacebetween1

Indigopearl_naiyang_thespacebetween22 billeder af familiepoolen

I sidste uge fik jeg en mail af en, som havde fundet mig via bloggen. Han var ved at booke en tur til Phuket på det hotel, som vi boede på, da vi var afsted i november sidste år. Og han ville lige høre om mine erfaringer med stedet. Det fik mig lige mindet om at jeg aldrig fik lavet flere indlæg om vores tur til Thailand. Jeg nåede at skrive om planlægning af turen, og om selve flyrejsen. Men så gik jeg i stå! Og det er faktisk ærgerligt for vores hotel var rigtigt godt.

Indigopearl_naiyang_thespacebetween8 Indigopearl_naiyang_thespacebetween7 Indigopearl_naiyang_thespacebetween6 Indigopearl_naiyang_thespacebetween4 Indigopearl_naiyang_thespacebetween3

Hotellet
Vi boede på Indigo Pearl i Nai Yang på den nordligst del af Phuket. Indigo Pearl er et luksuriøst resort, som både har plads til børnefamilien, men som også henvender sig til parret, som gerne vil stresse helt af. Hotelområdet har et utal af restauranter, spa og wellness, 3 poolområder heraf 1 familiepool med børnepool samt 2 voksenpools, legeplads, tennisbane, motionscenter, indendørs legeområde og alt muligt andet. Resortet er opdelt i forskellige områder, og man kan bo i alt fra værelser, til suiter, til bungalows og privat pool villaer. Vi boede i en kæmpe D-buk suite med 2 terrasser, friststående badekar og 2 dobbeltsenge. Den var perfekt til vores familie. Sengene stod i hvert sit område af suiten, opdelt med et forhæng/gardin. Børnene sov i den ene afdeling, og de voksne i den anden. Der var plads nok til en barneseng uden at det blev for crowded. Suiten lå i stueplan. Perfekt når man har klapvogne med, men ikke så charmerende, da man er lukket inde bag en hæk. Man har dermed ingen udsigt fra terrassen. Hvis man vil have udsigt skal man i stedet vælge en Pearl Bed Suite.

Indigopearl_naiyang_thespacebetween5Rolige Nau Yang Beach

Stranden
Lige uden for hotellet ligger Nai Yang Beach. Der er så dejligt. Klart den bedste strand, jeg har været på i Thailand. Den er som taget ud af en film. Lang, bred, finkornet og med turkisblåt vand. Den er lavvandet, og man kan finde de fineste sten, konkylier og skaller. På standen kan man dykke, sejle og alt muligt andet. Stranden er helt rolig. Der er 3 restauranter, et massagested og et par madboder. Der er ingen herreløse hunde, og ingen insisterende strandsælgere. Stranden er utroligt lavvandet, og mine unger på 2 og 4 år, kunne trygt lege i vandkanten. Nogle dage var der lidt bølger, men ellers var vandet meget stille.

Nai Yang ligger meget tæt på Phuket lufthavn. Det tager blot 10 minutter i bil. Det betyder at man på stranden både kan se og høre alle flyene. Det er ikke en gene, men der i mod en seværdighed i sig selv. Mine unger var helt betaget af alle flyene, og vi snakkede meget om hvad for et fly, vi min skulle med hjem:-)

Indigopearl_naiyang_thespacebetween9En af hotellets restauranter, hvor man skal “sejles” over

Mad, drikke og shopping

Restauranterne på hotellet har nærmest danske priser, så de kan ikke anbefales. Vi fik en gratis middag på een af restauranterne. Maden var god, men det er mere hyggeligt at spise på stranden /i strandområdet. Her ligger der en håndfuld virkelig gode restauranter. Jeg vil tro der ligger 10-15 restauranter i alt. Stranden ligger lige uden for hotelområdet, så det er virkelig nemt at komme til. Jeg kan især anbefale to restauranter, hvor man sidder med fødderne i sandet. Her kan man spise godt, få drinks, øl osv. for under 250-300 kr for 4 personer.
Nai Yang er ikke så stor, så man skal ikke forvente en masse butikker. Der er dog et supermarked lige uden for hotellet, en bunke små boder (pandekager, frisk juice, kødspyd osv.), og så er der neglebarer, massage osv. Men ingen tøj-/skobutikker. Et par gange om ugen er der marked 15 minutters gang fra hotellet. Her er der sko, tøj, mad, legetøj osv.

Alt i alt er både hotel og by god til dem, der ønsker en mere rolig ferie. Der er ingen vandrutsjebaner eller piratskibe på hotellet, men der er til gengæld masser af plads til afslapning både for børn og voksne. I byen er der meget få fulde englændere og uhøflige russere, og det gør at thaiernes servicegrad kommer helt til dens ret. De er så søde, og meget glade for børn. Nogle gange er man helt bange for om de mon tager ungerne med hjem;-)

Gårsdagens i solnedgangen

24.04.2016 af: Tine Kategori: Dagens

Dagens_educenederdel2Nederdel fra Educe, skjortebluse fra H&M og peep toes fra Sofie Schnoor

I går var vi til familiefødselsdag, og nåede lige hjem inden solen gik ned. Vi skyndte os at putte de sovende unger ind i seng, og manden blev beordret til at tage et par billede ude på vejen. Jeg havde ellers haft kæmpe tøjkrise tidligere på dagen, da jeg synes at alt sad dårligt på mig. Jeg følte mig som en hval – ligemeget hvad jeg iførte mig. Jeg endte dog i en nederdel og en løs skjortebluse. På den måde kunne jeg gemme maven lidt væk. Det var nemlig den, der var det største problem i går;-(.

Det er faktisk ikke så tit at jeg har sådan nogle dage, men i går kom det altså lige væltende det hele. Det hang nok også sammen med at Sofia var dybt ulykkelig over noget i børnehaven lige som jeg skulle til og i tøjet. Jeg kunne slet ikke koncentrere mig om noget, og det hele var noget møg!

Det var dog dejligt at være sammen med søde mennesker hele eftermiddagen, for så kom jeg på andre tanker. I dag har været fyldt med en masse aktiviteter. Jeg shoppede bikini hele formiddagen, og Sofia havde legekammerat hele eftermiddagen. Og i mellemtiden er der ordnet en masse praktiske ting både inde og ude. I morgen har vi nemlig en fridag allesamen, og vi gider ikke lave nogle pligter. Hvis vejret holder skal vi i Legeland, men hvis det er lige så skizofrent som i dag, så bliver det nok “kun” et af byens legeland. Børnene kender ikke noget til planerne, for vi tager først den endelige beslutning i morgen tidlig.

10 lækre og lette LCHF opskrifter

19.04.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Jeg har samlet 10 opskrifter på nem LCHF mad. 10 opskrifter til frokost eller aftensmad, og en enkelt dessert. De er lette at lave. De er lige til at gå til, og man behøver ikke have specielle ingredienser i skabe og skuffer. Dog kræver en af opskrifterne at man har Pofiber, men det kan efterhånden købes de fleste steder.

1. Suppe med sprøde ostebrød

Jeg ved godt at mange kun spiser suppe i de kolde måneder, men personligt elsker jeg suppe, og kan spise det hele året rundt. Jeg er mest fan af de cremede supper, og helst dem, hvor der er lidt smag i. Enten chili, ingefær eller en anden markant smag. Dog er supperne ret milde, da børnene også skal kunne spise dem. Men man kan jo skrue op og ned for krydderierne efter behov.

Pitabrød

2. Pitabrød med fyld

Bag lidt ekstra af de gode ostebrød, og brug dem som pitabrød dagen efter. Kun fantasien sætter grænser for fyldet. Jeg elsker tunmousse med masser af grønt, eller måske bare saftig kylling med lidt bacon på toppen. Mine børn spiser ikke LCHF bagværk (med mindre det er kage eller lignende), så det får altid almindelige pitabrød, boller eller flütes.

3. Bacon-/porretærte uden bund

Hvem elsker ikke en tærte med mørdejsbund?! Bunden må man dog undvære i denne tærte, men der er stadig masser af smag. Jeg er fan af porrer og bacon, men den kan også anbefales med frisk tomat og feta.

4. Spidskålsalat med glaseret hamburgerryg

Mine unger og mand er vilde med hamburgerryg – især når den er søbet ind i sød glasering. Spidskålen er nok mest til de voksne, men den syrlige salat passer perfekt til den søde hamburgerryg. Hvis man vil have mere til, kan man jo sagtens lave fløde”kartofler” enten i form af blomkål eller med knoldselleri.

5. Blomkålsrisotto

Det lyder vanvittigt, men det er faktisk muligt at lave en god cremet risotto ud af blomkål. Jeg ville gå efter årstidens grøntsager og smide dem i risottoen. Fx champignoner og spinat, eller jordskokker og asparges.

6. Flødepasta

Der findes mange gode varianter af bønnepasta, eller pasta lavet af diverse linser. De kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder, og de smager faktisk udemærket. Jeg er i sær vild med en variant lavet af røde linser. De er fantastiske i konsistensen og minder meget om almindelig pasta. Alternativt kan man jo bruge squashghetti, og blande i flødesaucen.

LCHFpizza

7. Pizza – enten med bund af spidskål eller af blomkål

Man skal ikke forvente en sprød italiensk bund, men hvis man ikke vidste bedre, så kan man ikke smage at bunden er lavet af grøntsager. Dog kan jeg også anbefale denne variant, som er lavet af æg og flødeost. Den er nok mest dej-agtig. Måske man endda kan lave pizza ud af dejen fra ostebrødene længere oppe? Brødene popper godt nok lidt op, men når fyldet kommer på, er det jo ligemeget!

8. Kyllingenuggets

Børnene elsker disse. Både at spise dem og at lave dem. De smager godt i en salat, eller sammen med bønnefritter og en god mayo.

9. Cæsar salat

En god sprød salat med masser af saftig kylling og en smagfyld dressing. Dressing, kylling og bacon kan sagtens laves i forvejen, og salaten er dermed hurtig at bikse sammen de dage, hvor man ikke har så meget tid.

Gateaumarcel_lchf_thespacebetween

10. Gateau Marcel

En virkelig tung kage, som man ikke kan spise ret store stykker af. Den er fyldt med chokolade, æg og smør, og mætter nærmest som et helt måltid. Men den er syndig god, og kan sagtens spises over flere dage. Bag den til dine gæster, og spis resterne dagen efter;-)

VELBEKOMME

 

I Woke Up Like This

15.04.2016 af: Tine Kategori: Dagens, eBay, Nye køb

Dagens_iwokeuplikethis
Dagens_iwokeuplikethis_ebay_thespacebetween

Bluse fra eBay, bukser fra Denim Hunter og wedges fra Marc Jacobs

Jeg har en last! Om aftenen når resten af huset sover, browser jeg rundt på eBay. Jeg leder ikke efter noget specielt. Jeg oser bare rundt. Dog er den last ikke gratis. For jeg falder ofte over ting, som jeg køber. Bare fordi. Fordi de er sjove. Eller billige. Eller…! For en måneds tid siden fandt jeg denne sweater. Egentlig går jeg en lang bue uden om tøj på Ebay, da jeg nok godt ved at kvaliteten er i bund, og at det sikkert er lavet under kummerlige forhold. Men denne gang røg jeg altså i.

“I Woke Up Like This” blusen er  sjov. Den tiltrækker opmærksomhed, og der er sgu meget sjovt. Normalt skejer jeg ikke ud på tøjfronten, men dette er, hvad jeg kan klare;-). Blusen er faktisk overraskende blød. Jeg havde forventet en stiv fnulret bluse, men den er ganske fin til prisen. Nemlig 58,97 kr. inkl. fragt.

Jeg synes vejret spille mig et puds for tiden, og derfor trasker jeg stadig rundt i sweater og lukkede sko. Selvom vi har tocifrede temperaturer om eftermiddagen, så er det jo sindssygt koldt om morgenen. Da jeg steg op på min cykel i går morges, stod termometret jo kun på 3 grader. Mine tæer var isnende kolde efter de 8 km ind til min arbejdsplads. I dag var det heldigvis lidt bedre. Men stadig lidt koldt.

Og ja! Jeg er begyndt at cykle på arbejde. Ikke hver dag. For jeg gider ikke regn. Men det er sket 3 dage om ugen i hele april. Jeg arbejder jo på Odense Havn, og det er nærmest umuligt at komme derned i bil. Der er vejarbejde overalt pga. letbanen og kloakarbejde, så på de værste dage kan det tage over 30 minutter at køre de knapt 8 km. Bilisterne jager omveje og smutveje, og det betyder rent kaos på nogle strækninger. Det er ren stop and go kørsel nærmest hele vejen fra mit hjem ved Den Fynske Landsby og ind til havnen. Derfor er cyklen nu fundet frem. Cykelturen tager ca. 25 minutter, så rent tidsmæssigt sparer jeg ikke så meget. Men jeg undgår bilkøerne, og den stress, der følger med. Jeg får 16 km gratis daglig motion. Jeg får luft i kinderne. Og jeg når at slappe af og nyde alle indtrykkene efter en arbejdsdag. Det når jeg ikke på samme måde, når jeg sidder i kø i bilen.

Selvom Odense bryster sig af at være cykelby, så er tilstandene dog også ret kaotiske på cykelstierne i øjeblikket. Nogle gange er det med livet som indsats, når man bliver ledt ind ud på vejbanen og ind over cykelstierne pga. vejarbejde. Men forhåbentlig bliver det bedre, når først de store nye cykelstier bliver anlagt.

Wok med oksekød, kikærter og spidskål

12.04.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Her til aften har vi fået wok med alt godt fra fryser og køleskab. Jeg tror ikke retten er LCHF pga. kikærterne, men det ændrer ikke på at den smager godt, og er fyldt med en masser gode proteiner og fibre.

I søndags havde jeg kogt en pose kikærter til hummus, men da der var alt for mange, lagde jeg en pose i køleskabet. Derfor endte de i wokken i dag. Normalt ville jeg ikke blande kikærter i en wokret, men det gav faktisk en dejlig smag at blande Asien og Mellemøsten sammen. Det var dejligt frisk med de lynstegte grøntsager, og det gav samtidig god mæthedsfornemmelse med kikærterne. Manden var positivt overrasket, og det var jeg faktisk også selv.

Wok med oksekød, kikærter og spidskål, 2 voksne og 2 børn

Ingredienser
300-400 g oksekød i tern
Ca. 350 g kogte kikærter
1 spidskål
4 gulerødder
1 grøn peberfrugt
2 spsk soja
1 fed hvidløg

Fremgansgmåde
Mariner kødet i soja og revet/knust hvidløg i 30 minutter eller mens grøntsagerne snittes. Gulerødderne skæres i mønter, spidskålen snittes helt fint og peberfrugterne i lange tynde strimler.
Tænd wokken, og steg kødet i lidt af sojamarinaden. Lad det få fint med skorpe inden kikærterne puttes i. Steg i et par minutter. Put resten af grøntsagerne ved og steg til de stadig har lidt bid. Hæld den sidste soja på inden servering.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier