Replika Møbler

19.07.2012 af: Tine Kategori: Bolig

Jeg har før vist at jeg fik en Charles Eames Hang-It-All replika i fødselsdagsgave. Jeg havde ønsket mig replikaen, for hvis man med fuld lovlighed kan købe et replika møbel til en brøkdel af prisen for originalen, så er jeg altså ikke mere mærkeloyal end det. Eller skulle jeg skrive producent-loyal?! For ja, replikaer er en kopi – bare lavet af en anden producent. Fx en kopi af et designermøbel, hvor patentet er over 25 år gammelt. Det gør nemlig at man i fx England gerne må producere replikaer af Ægget, 7’er stolen og Koglen. Dvs. at man må bruge design og navn, hvis man gør opmærksom på at det er en replika. Og det er lige hvad Mondano gør.

Mondano er ejet af danskeren, Jonathan, som har slået sig ned i London, for at producere budgetvenlige designmøbler. Hos ham kan man købe møbler fra bl.a. Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Verner Panton, Wegner, Charles Eames og mange flere. Hvem ville ikke gerne have Ægget, den berømte Corona stol eller Poul Kjærholms minimalistiske PK22 stående! Jeg ville i hvert fald gerne, men mit hjerte banker endu højere for nogle helt andre stole.

Charles Eames’ DSR eller DSW stol har i mange år været på min ønskeseddel. Og jeg skal da helt ærligt indrømme at min drøm om at eje disse stole ikke er blevet mindre efter jeg har set, hvad de sælges for hos Mondano. Så virker drømmen alligevel ikke til at være så langt ude i fremtiden. Replikaer eller ej?!

Indlægget er sponseret
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Replika Møbler

  1. Pingback: pk22 replica | stuemobler.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier