Jobskifte – Når livet skifter bane

14.10.2016 af: Tine Kategori: Lykken er, Snik snak

jobskifte_700

I juleferien, midt mellem jul og nytår sidste år, ringede jeg til min daværende chef og sagde mit gode job i marketingafdelingen på Rynkeby op. Det var med bævrende stemme, for jeg var virkelig i tvivl om det nu var den rigtige beslutning, jeg havde taget. Jeg havde et godt job, havde været i samme virksomhed i over 6 år, og havde nogle sindssygt gode kollegaer. Egentlig befandt jeg mig godt, hvor jeg var. Men jeg var også groet fast! Både min arbejdsplads og jeg trængte til lidt fornyelse.

Jeg havde svært ved at sætte ord på, hvad jeg gerne ville i fremtiden, fordi jeg var groet fast i “plejer” og de gamle vaner. Og mens den ene dag tog den anden, dalede motivationen på jobbet lidt. Jeg tænkte dog at det nok var en fase, og gjorder derfor ikke alvor af at søge noget nyt. Men det endte altså med et jobskifte.

14 dage inden jeg smed min opsigelse var jeg blevet kontaktet af et reklamebureau, som gerne ville have mig ansat. De skulle bruge en med netop mine kompetencer. Jeg vendte situationen i mit hoved igen og igen, og blev enig med mig selv (og familien) om at gribe chancen. Men det var som sagt stadig med en klump i halsen, da mit job betød rigtigt meget for mig. Og vi havde det rigtigt godt sammen både i min afdeling, men også som en virksomhed.

Det nye job viste sig desværre ret hurtigt ikke at være mig. Tonen i branchen var en helt anden. Der var en anden grad af involvering og samarbejde, end jeg var vant til. Jeg kunne ret hurtigt se at jobbet ikke blev en langvarig løsning for mig. Jeg mistrivedes simpelthen i jobbet. Det gav selvfølgelig også udslag på hjemmefronten, og derfor tog jeg en drastisk beslutning lige før sommer. Jeg sagde mit job op uden at have noget andet på hånden. Jeg kunne mærke at jeg bare skulle væk inden jobbet drænede mig endnu mere. Beslutningen blev selvfølgelig taget sammen med min mand. Han kunne godt mærke at jeg var på randen til helt at give op, og støttede mig i at komme videre.

Jeg tilbragte derfor sommeren uden at have et job, men var også fast besluttet på at jeg skulle videre til en anden virksomhed. Og det kom jeg faktisk ret hurtigt. På min første ledighedsdag, lavede jeg nemlig en aftale med en ny arbejdsgiver om at starte hos ham efter sommer. Og på den måde, var ledigheden planlagt til kun at vare 2 måneder. Perfekt anledning til at holde lang sommerferie, og hygge ekstra meget med mine børn uden at det gik alt for meget ud over min bankbog. For man betaler jo selvfølgelig selv gildet, når man på eget initiativ siger sin stilling op og lader et jobskifte stå hen i det uvisse.

Nu er jeg over en måned inde i mit nye job, og jeg er faldet rigtigt godt til. Jeg er glad for at være tilbage på denne side af skrivebordet, og føler mig så meget mere hjemme. Jeg arbejder igen med salg og marketing i en fødevarevirksomhed, og det er klart min passion. Jeg er og bliver fødevarenørd :-). Men jeg kan godt mærke at der er sket meget de sidste 9 måneder. Jeg er til tider helt rundforvirret. Både fordi jeg har skulle rumme rigtigt mange nye mennesker og informationer det sidste år, men også fordi mit liv jo har været en tur i centrifugen. Men jeg er glad for den snurretur, jeg selv tog initiativet til for 10 måneder siden. Jeg er blevet meget klogere på, hvad jeg egentlig brænder for, og hvad jeg er god til. Og det er vel egentlig meget godt at blive mindet om det en gang i mellem 😉

På søndag tager jeg til messe i Paris med jobbet, og derefter venter 3 arbejdsdage inden den står på efterårsferie på Grand Canaria. Det bliver tiltrængt at trække stikket lidt efter nogle intense måneder med jobskifte.

jobskifte_thespacebetween

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier