#sizehappyandhealthy2017 – Uge 1

08.01.2017 af: Tine Kategori: #sizehappyandhealthy2017

sizehappyandhealthy2017_uge1_thespacebetween

Jeg har jo en plan for 2017, som både går ud på at være sund og glad. Både at nærme mig size happy, men også forblive size healthy. Altså ikke komme derud, hvor det hele bare er en pinsel, eller hvor jeg skal undvære alt for meget for at holde vægten. Planen, som jeg kalder #sizehappyandhealthy2017, går også ud på at gøre en masse godt for mig selv. Træne mere, have mere tid til mig selv. Gøre mere, som gør mig og min krop glad.

I denne uge har det handlet om igen at få styr på kosten. Jeg startede jo med at tage nogle af LCHF principperne til mig i sommeren 2014, og det resulterede i et vægttab på 16 kilo på en ret kort periode – ca. 6 måneder. Det vægttab har jeg holdt nogenlunde. Der er røget ca. 3 kg på i de snart 2 år, så det betragter jeg faktisk som en succes. Min oprindelige tilgang til kosten holder stadig, og jeg tænker ikke længere over, at jeg helst undgår pasta, ris, brød osv. Jeg har dog aldrig levet 100% LCHF, og det kommer jeg nok heller ikke til.

Dog har jeg i løbet af årene fået en mere løs holdning til slik og andre søde sager. Hvor jeg det første halve år nærmest ikke rørte dem, så kan jeg nu sagtens have en weekend, hvor der bliver spist lakridspiber og bland-selv-slik. Og det skal der efter min mening også være plads til. Dog er de weekender blevet lidt for ofte det sidste halve år. Der går simpelthen for meget slik i den. Det er lidt en ond spiral for mig, for når jeg først er startet, så har jeg svært ved ikke at give mig selv lov fredagen efter. Det kender I sikkert?

#sizehappyandhealthy2017 går ikke ud på at være sukkerfri. Det gider jeg ikke. Men det går ud på at skære nogle af de søde sager fra igen. Og bytte dem ud med ting, som er bedre for mig og min krop. Så det har jeg gjort den første uge af 2017.

De første par dage havde jeg hovedpine og var mega træt, men de sidste par dage er energien kommet igen. Sukkeren er ude af kroppen, og jeg kan igen begynde at fylde med den med god sund mad. For mit vedkommende handler det om masser af grønt og kød. Det har min mave det bedst med. Jeg er vild med knasende grønne salater eller fyldige supper, så det er der blevet spist meget af.

Fokus på kosten har gjort, at der er røget 1 kg siden sidste weekend. Jeg kan mærke på mine fingerringe at en del af det er væske, for de sidder løsere end normalt. Men noget af det er forhåbentlig også fedt:-).

På træningssiden har jeg været i motionscenter – for første gang siden september 2013 – og jeg har deltaget i træning i det fri. Sidste nævnte var faktisk i dag, hvor en personlig træner her i Odense, er startet op på at lave (gratis?) træningssessioner ved Skovsøen hver søndag. Det tænker jeg bliver en ugentlig ting for  mig, da det var super god træning.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier