Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Pseudotvillinger

12.09.2013 af: Tine Kategori: Baby, Lykken er, Snik snak

20130912-144222.jpg

20130912-144132.jpg

20130912-144202.jpg

Jeg blev gravid med Anton, da Sofia var 8 måneder. Og jeg har vist før nævnt at det ikke var planlagt og at min første kommentar til den positive graviditetstest var ‘fuck’. For det første fordi jeg netop var startet på job efter barsel, men også fordi jeg frygtede at få børn med så lille aldersforskel. Der er 17 måneder og 2 dage mellem dem, for at være helt præcis.

Nå, men har det så været, som jeg frygtede? Tja, både og. Det har været sindssygt hårdt. Især de første måneder trak tænder ud. Der ammer man jo i tide og utide, og ens søvn er heller ikke helt stabil. Så det er hårdt at skulle være mor for en anden også, og give masse af opmærksomhed. Men det er jo lige meget hvor stor aldersforskellen er. Især omkring ammesituationerne har det været svært at have en 1 1/2 årig ved siden af. I starten forstod hun jo ikke at mor ikke kunne leje med hende, og hun var ikke stor nok til at aktivere sig selv (uden at lave narrestreger). Vi har nemlig ikke et barn som kan sidde stille til fjernsynet eller med en iPad. Så jeg prøvede at bygge klodser eller læse en bog med hende mens jeg ammede. Heldigvis gik der godt mange af gangene, men der har også været dage, hvor Sofia har kravlet på mig imens. Bogstaveligt talt.

En anden udfordring med to så små børn, er koordinering af lure og spisetider. Vi har ikke været meget ude af huset, og er det stadig ikke. For da der begyndte at komme styr på Antons lure, så passede det med at de sov på skift. Så lige meget hvornår vi skulle ud, så ville vi ødelægge en af børnenes rytmer. Noget som vi ellers går meget op i ikke at bryde alt for meget. For det skaber bare kaos for alle. Så hvis vi skal afsted en hel dag, så skal vi have to barnevogne med. Det er vores bil simpelthen ikke stor nok til! Nu lyder det som om vi slet ikke kommer ud. Det gør vi altså. Men vi tænker meget over om vi kan opretholde rytmen mens vi er ude. Og om vi tager afsted for vores egen skyld eller for børnenes.

Da jeg blev gravid sagde alle ‘Puha, så får I to blebørn’. Men det har været easy peasy. Om man skifter en eller to bleer ad gangen. Det gør sgu ikke den store forskel;-). Men man kan da godt blive lidt træt af det når man for 10. gang på en weekend skifter en bonusble (sådan en weekend havde vi i februar).

Når alt dette er sagt, så har det også været en stor gave at få børn så tæt på hinanden. De sidste par måneder er det blevet rigtigt tydeligt. Anton kan ‘være med’ i Sofias lege, og det er let at aktivere dem begge samtidig. Der har heldigvis ikke været jalousi fra Sofias side, så jeg tror bare hun har accepteret lillebror fra starten. Men det er jo også nok en af fordelene ved pseudotvillinger. Den største kan ikke huske nogensinde at have haft mor og far far for sig selv.

I starten havde jeg ikke overskud til at være alene hjemme med mine børn. Men jeg har med tiden lært at være det. Og selvom det er sindssygt hårdt at være på hele tiden, som jeg har været i denne uge fordi Sofia har været syg, så er det også dejligt at kunne nyde dem sammen. De er virkelig de bedste venner og mit moderhjerte smelter når Sofia giver Anton et kys på panden midt i en leg. Så giver de sidste 2 års natteroderi pludselig mening:-).

En ting er dog helt sikkert. Vi skal ikke have en treer!!!

Print Friendly

2 thoughts on “Pseudotvillinger

  1. Hehe, der er så mange ting i dit indlæg, som jeg kan nikke genkendende til! 🙂 Især det sidste, for der er nærmest ikke noget bedre, end at se sit ældste barn vise det yngste omsorg og kærlighed 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier