Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Pseudotvillinger #2

02.05.2014 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter, Lykken er, Snik snak

Anton er nu begyndt at gå sådan for alvor. Han har taget tilløb til det i mange måneder, men nu har han endelig indset at det er bedre at gå end at kravle. Så nu er jeg pludselig mor til to (!) tumlinger. Jeg har aldrig manglet noget at lave, men det bliver vist ikke nemmere at styre dem begge, når nu de kan løbe i hver sin retning:-)

Sofia er meget stolt af sin lillebror. Hun hepper på ham, når han går en tur, og hun vil meget gerne holde ham i hånden imens. Det bliver dog ikke velmodtaget af den unge herre, for han vil SELV! Og det med at ville selv, det er lige som et tema hos os for tiden. Sofia nærmer sig 3 år med hastige skridt, og hun er meget selvstændig. Hun vil selv alt. Tage tøj på om morgenen, hælde mælk op i skålen, låse døren når vi forlader huset, vaske op efter maden, børste tænder. Hun er virkelig god til at tage tøj på selv. Bevares! Bukserne er nogle gange på vrangen og skoene på den forkerte fod, men hun er virkelig koncentreret om opgaven og så stolt, når hun har fået tøjet på. Mælk og juice ender dog tit på gulvet. For det kan være svært at styre en stor karton, når man skal hælde det op i et lille glas.

Anton spejler sig meget i sin storesøster. Især når vi sidder ved madbordet. Hvis Sofia griner, griner han også. Hvis Sofia klapper, klapper han også. Og hvis Sofia smider med pastaskruerne, gør han det også! De er virkelig partners in crime. Nogle gange tager jeg mig selv i bare at nyde deres lille leg – også selvom det involverer mad på gulvet.

Anton er begyndt at snakke lidt. Han siger hej, bog, bau (bamse), dyt, baa (far) og maa (mor)… og så siger han “min”. I går blev han ved med at hive gaflen ud af hånden på mig og sige “min” mens han holdt den helt ind til brystet. Det er jo nok alle de gange, Sofia har taget legetøjet fra ham og sagt “min”:-)

Som mor er det klart lettere nu hvor banditterne er henholdsvis 16 måneder og 3 måneder fra at fylde 3 år. De kan lege sammen, og de kan også lave mange af de samme ting. Fx elsker de at være uden for. Sofia styrter rundt på en cykel eller rutsjer og Anton lege i sandkassen eller samler sten og grene. Det giver bare mere frihed, at Anton nu kan være rigtigt med i tingene. Heldigvis koster det også kræfter, og på en god dag kan begge unger puttes ved 19 tiden. Anton gik over til én lur for en måneds tiden siden, og Sofia springer den over de fleste dage. Så begge er tidligt putteklare – især de dage, hvor de har leget ude hele dagen. Så er der ikke meget mere luft tilbage i ballonerne. Det gør også at morgenerne ikke starter så tidligt mere. Vi sover typisk til ca. 6.30 og det er vel hvad man kan forvente med små børn. Det er i hvert fald fint nok for mig.

Jeg har fået mere overskud. Selvom det er hårdt at skulle jonglere en travl hverdag, så har vi fundet en god rytme. Det gør at jeg kan begynde at gøre lidt for mig selv igen. Jeg er blandt andet startet til udendørs cross fit én gang om ugen, og nyder at forlade hjemmet for at svede igennem sammen med en masse andre (ny)bagte mødre. Det giver mig nemlig energi at forlade putning og madkasser bare én gang om ugen.

Print Friendly

6 thoughts on “Pseudotvillinger #2

 1. En dejlig lille status fra dig, skønt. Fedt at de har så meget glæde af hinanden og hvor er det bare fedt at du har fået overskud til at dyrke motion – jeg vil også gerne i gang, men det kommer nok.

  • Jeg kan bare mærke at det bliver nemmere og nemmere for hver dag, der går. Det er virkelig en lettelse, da det har været et hårdt år! Så det giver mig bare så meget energi til at fokusere på andet end mine børn, bl.a. motion. Kan virkelig mærke at jeg har savnet at lave noget for mig selv. Og at få rørt mig lidt:-)

 2. Jeg elsker når du laver denne her type indlæg – selvom det må være rigtig hårdt med de to krudtugler lyder det også bare som om de har så kæmpe glæde af hinanden og jeg kan kun forestille mig at det bliver endnu mere i takt med at de bliver ældre.

  Hvordan foregår udendørs cross fit? Det lyder spændende 🙂

  • De er hinandens bedste venner, og det varmer virkelig mit hjerte at se. Jeg har selv en søster, som jeg har delt alt med, så jeg håber at Sofia og Anton får samme forhold.

   Kvinde Cross er et initiativ, der er startet op af en fysioterapeut. Det er til mødre, der gerne vil træne kroppen op og samtidig holde fokus på bækkenbunden. Så vi laver både intervaltræning, sjipper, forskellige øvelser for mave, ryg, ben osv., men vi snakker også om hvordan man inddrager bækkenbunden i ens dagligdag, og hvad man kan gøre for at træne den yderligere. Det er virkelig godt at blive husket på det.
   Må hellere se om jeg kan få lov til at tage nogle billeder, og lave et lille indlæg:-)

 3. Skønne unger 🙂 dejligt når man kan mærke de nyder hinanden. Det gode vejr er altså også fantastisk til at få dem igang udenfor og det giver glade trætte børn 🙂

  • Tak;-). Godt vejr er bare at foretrække. De får brændt en masse krudt af og sover så godt om natten. Og det gør vi forældre jo egentlig også:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier