Dagens med guest star

03.07.2014 af: Tine Kategori: Dagens, Snik snak, Tumling

Sofia: Bluse fra MeToo, leggins fra H&M og sandaler fra Angulus – Mig: Kjole fra Vila og flats fra Pretty Ballerinas

Sofisen, som vi til dagligt kalder Sofia, ville gerne være med på billederne, så hun løb hen og tog min hånd og stillede velvilligt op til billeder. Hun interesserer sig mere og mere for hvad jeg gør, og kopierer gerne mine gøremål. Fx finder hun gerne sin støvsuger frem når jeg støvsuger, hun låner en pensel når jeg lægger makeup om morgenen og hun tager smykker på, når jeg gør. Det er sjovt at observere hende, for jeg kan virkelig se mine egne bevægelser i hende. Det er også lidt angstprovokerende, for jeg kan mærke at jeg skal passe på, hvad jeg gør eller siger, for hun lagrer det lige med det samme. Hun er endda begyndt at irettesætte Anton præcis på samme måde, som vi gør! Det er ret sjovt at se, men også en øjenåbner hvordan jeg selv opfører mig.

Der er i det hele taget sket meget med Sofia den sidste måneds tid. Hun startede jo i børnehave i slutningen af maj, og hun har taget et kæmpe skridt i sin udvikling siden da. For en måned siden smed hun bleen hen over en weekend, og hun er allerede blevet så god til at gå på toilettet selv. Den anden dag lukkede hun døren i hovedet på mig, og proklamerede at hun gerne ville sidde lidt for sig selv (hvor har hun mon hørt det fra?). Så hun bliver mere og mere selvhjulpen. Hun er også rigtig god til både at tage tøj og sko på, og det gør det unægtelig lidt nemmere at  komme ud af døren om morgenen. Det kan godt være at bukserne nogle gange er på vrangen og skoene på den forkerte fod, men hun er så stolt af selv at have klædt sig på. Og det er jeg jo egentlig også!

Den 10. august fylder hun 3 år, og det er virkelig mærkeligt at tænke på. For hun er jo stadig min lille krøllede fis. Men det er også virkeligt sjovt at se hende udvikle sig. Jeg tror hun bliver en reflekterende og stædig pige med ben i næsen. Den anden dag sagde hun til pædagogen, som malede en sommerfugl i ansigtet på hende, at hun gerne ville have vasket det af, så hun kunne være sig selv. “Jeg vil bare være mig selv” var hendes ord. Meget overvejet af en toårig synes jeg. Udover det så kommer hun til at tage så meget fis på folk. Hun er en ballademager af rang. Tålmodighed har hun ikke meget af, men det arbejder vi hårdt på at lære hende;-)

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Dagens med guest star

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier