Om at hoppe ud i det – En livsstilsændring

14.05.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Snik snak, Vægttab

Når man hopper ud i noget nyt, er der jo altid ukendte spørgsmål. Og det var der også, da jeg startede mit vægttabseventyr i august sidste år. Jeg vidste ikke om det ville virke for mig denne gang?! Jeg har prøvet til flere gange i mit liv, men jeg kan nu konkludere at jeg ikke har været klar til det. Denne gang var dog noget anderledes, for jeg besluttede mig for at ligge ALLE gamle vaner på hylden og begynde et nyt liv. Ikke noget med at gøre det halvt. Jeg gav den fuld gas i 3 måneder, og endte med at tabe 10 kg. Det blev ligesom startskuddet til mit nye liv. Et nyt liv, hvor meget er skåret væk, men hvor der også er kommet meget til. Jeg ser nemlig ikke min kostændring som en plan for en periode, men som en varig ændring. Det hænger selvfølgelig nok sammen med at jeg har fået det væsentligt bedre ved at skære diverse ting fra, men også fordi jeg tog en aktivt valg om at være en sund mor for mine børn.

Vores kost er ikke ekstrem på nogle måder, og mine børn ser mig ikke i akavede situationer omkring spisetid. Jeg lever ikke af suppe, spiser ikke bøf til morgenmad eller drikker smoothies døgnet rundt. Jeg spiser helt almindeligt mad. Dog uden at tage pasta eller ris til. Men så spiser jeg så meget andet. Jeg har slækket lidt på vanerne med tiden, men jeg går faktisk helst uden om stivelsen, da min krop reagerer med det samme. Om det så er sundt på den lange bane, det ved jeg ikke. Men lige nu fungerer det for mig.

Sammen med kostomlægningen har jeg indført mere motion i  min hverdag. Det første halve år var mit aktivitetsniveau ikke specielt øget. Jeg brugte simpelthen al min energi på at koncentrere mig om kosten. Og jeg tror det er en af grundene til, at jeg ikke har mistet fokus. Jeg har ikke haft for mange bolde i luften. Når folk tager en beslutning om at tabe sig, går de tit i gang med alt på én gang. Ændret mad og mere motion. Og så går luften af ballonen inden for kort tid. Jeg er først for 2 måneder siden begyndt at dyrke mere motion. Overskuddet er faktisk først dukket op dér. Maden er nemlig blevet en naturlig ting for mig, og nu kunne jeg begynde at koncentrere mig om andre ting. Det betyder at jeg tager mig den frihed at dyrke motion 2-3 gange om ugen. Men det har også været en hurdle at skulle over! Nemlig at huske mig selv på at jeg faktisk har tid i 30-60 minutter på en hverdagsaften blandt fuldtidsjob, madlavning, putning og vasketøj. Ungerne dør ikke af at blive puttet af far, og vasketøjet kan nok sættes til over natten. Jeg brugte alligevel 2-3 timer foran fjernsynet hver aften, så det gik jo ikke kun fra kvalitetstid med børnene.

Jeg tør vist godt sige, at jeg er blevet et gladere menneske det sidste halve år. Ikke at jeg ikke var det før, men jeg har fået mere overskud. Jeg er blevet mere selvsikker og bedre til at passe på mig selv. Jeg nyder at gøre noget for mig selv. Og jeg nyder at det giver mig overskud til at være en god hustru og en god mor. Jeg håber at mine børn vokser op med den læring at man skal huske at passe på sig selv. Både på det mentale plan, men så sandelig også mht. det kropslige.

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 thoughts on “Om at hoppe ud i det – En livsstilsændring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier