Dagens fødselsdagsbarn: Anton

12.01.2016 af: Tine Kategori: Børn, Hverdagens momenter, Lykken er, Tumling

3 års fødselsdag

Billeder er taget af Brian fra Blitz77

Min lille Anton-mand bliver 3 år i dag. Faktisk er det næsten præcis 3 år siden, han kom ud i verden. Han blev nemlig født kl. 17.01 efter den bedste fødsel… ja, i hver fald min bedste fødsel;-). Han kom til verden på Svendborg Sygehus (som desværre ser ud til at miste deres fødegang) på terminsdagen. Jeg vågnede simpelthen med veer lørdag den 12/1 2013, og endte med at føde i vand sidst på eftermiddagen. Forud for fødslen var det egentlig gået meget stille og roligt der hjemme, og jeg ankom da også først til hospitalet ca. 2 timer før jeg fødte. Da jeg kom til hospitalet var jeg næsten klar til at føde, og jeg blev puttet i fødekarret så snart de indledende undersøgelser var færdige. Min garvede jordemoder mente at det varme vand kunne lindre vesmerterne. Og det  havde hun ret i. Det var SÅ dejligt at skvulpe rundt i det varme vand. Jeg lukkede mig ind i min egen verden og Anton blev født uden andet end lidt lattergas til allersidst. Jordemoderen mente at jeg selv skulle tage i mod ham under vandet, men der satte jeg altså grænsen. Jeg skulle under ingen omstændigheder hive ham ud af mit eget underliv!!

Efter fødslen blev vi tørret, og fik den obligatoriske fødselsdagssandwich med rød saftevand. Vi fik ringet rundt til hele familien, og jeg følte mig helt frisk. Jeg var faktisk klar til at tage hjem med det samme. Jordemoderen ville dog gerne have mig ud at tisse. Det var også begyndt at murre lidt i min mave, så jeg glædede mig faktisk til at komme på toilettet. Da jeg rejste mig sortnede alt for mine øjne. Jeg var lige ved at besvime, og måtte lægge mig tilbage i sengen. Jeg tænkte at jeg bare lige skulle sunde mig lidt. Jordemoderen sagde at man godt kunne opleve smertelige efterveer efter ens anden fødsel, så jeg tænkte det bare var om at holde ud. Jeg fik det dog dårligere og dårligere, og det endte med at hele stuen var fyldt med jordemødre og læger. Mit blodtryk faldt dramatisk, og jeg kunne ikke kommunikere med dem. Jeg havde det som om, jeg var lukket inde i en glasklokke, og alle andre var ude på den anden side.

På trods af morfin var mit blodtryk stadig meget lavt, og efter over 1 times overvågning, besluttede man at køre mig til operation. En af lægerne havde en mistanke om at der kunne sidde en rest af moderkagen tilbage i maven. Operationen viste sig at være en rigtig god idé, for man fjernede 1 L størknet blod i mit underliv/mave. Ud over det mistede jeg en del blod, og jeg var fuldstændig drænet for energi de første mange uger. Jeg manglede simpelthen jern, og min blodprocent var meget lav.

Det var noget af at forløb at være igennem efter sådan en drømmefødsel, og det var megasvært for det første at undvære min lille baby så kort efter fødslen, men for det andet at skulle være mor til to, når jeg følte mig som et omvandrende lig de første mange uger. Sofia var jo kun knapt 1 ½ år, så der var drøn på. Samtidig overtog vi vores hus 14 dage efter Anton kom til verden, og boede på det fødselstidspunktet i en midlertidig lejebolig. Perioden er derfor ikke noget, jeg tænker tilbage på med glæde. Og jeg var da også nede i et hul et par måneder.

Anton er dog en glæde! En stor en af slagsen. Han er virkelig en kvik lille dreng, og jeg er sikker på at han nok skal charmere en masse piger, når han bliver større. Indtil videre nyder jeg dog at han stadig gerne vil kysse sin mor, og jeg kysser dagligt de bløde kunder og den runde mave.

Se lige et af de første billeder af ham, og se opsvulmede mig et par timer før, vi tog på fødegangen.

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 thoughts on “Dagens fødselsdagsbarn: Anton

  1. Lidt forsinket men stadig Kæmpe tillykke med din Anton-mand. Hvor ser han dog fræk ud på det billede.

    Håber I alle havde en rigtig dejlig dag…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier