Uge 1 som arbejdsløs

08.07.2016 af: Tine Kategori: Hverdagens momenter

IMG_8184

Bum! Så gik den første uge som arbejdsløs. Eller man kalder det vel ledig?! No matter what, så er jeg i hvert fald uden job. Den første uge har jeg brugt på at sætte mig ind i dagpengesystemet. Det er ikke for de dovne, for der er godt nok meget der skal udfyldes og overholdes for at man får ret til dagpenge. Men det er fuldstændig lige meget! For jeg kan igen trække vejret helt ned i maven. Jeg er glad og jeg har overskud. Til min mand, mine børn, min familie og mine venner.

IMG_8063

På dag 1 som arbejdsløs skal man melde sig ledig hos Jobnet, og hos sin a-kasse. Her skal man også udfylde en ledighedserklæring, hvor man angiver hvorfor man er blevet ledig. Samtidig skal man booke sit første møde med en jobkonsulent. Dette møde skal finde sted inden 14 dage efter meldt ledighed.På dag 3 var det tid til at udfylde en masse skemaer som forberedelse på den samtale, jeg skal have med Jobnet ondag i næste uge. Jeg skulle lave en jobstrategi, en jobplan, og selvfølgelig angive hvilke stillinger, jeg agter at søge. Samtidig skal der udfyldes et CV. Man kan ikke bare uploade sit CV. Nej, det skal skam udfyldes punkt for punkt. Når det hele er færdigt, får man en liste med relevante jobs. Jeg ved ikke helt hvordan ambulanceredder og souschef i et supermarked passer ind, men jeg håber ikke det fortsætter sådan de næste to måneder.

IMG_8083

IMG_8120IMG_8132IMG_8135IMG_8151IMG_8168

Ud over jobsøgning har jeg brugt rigtigt meget tid med mine unger. De er vant til at have lange dage, og det er virkelig en usædvanlig luksus a aflevere dem efter kl. 8, og hente dem før kl. 14. Jeg nyder det, og det tror jeg også de gør. Torsdag holdt vi fridag, og besøgte Kulturmaskinen i Odense, hvor der er en masse aktiviteter for børn. Vi var på legepladser, i skoven og spiste is i lange baner.

IMG_7987IMG_8070

Jeg har også været housewife. Jeg har gjort mere rent end normalt, jeg har bagt boller, lavet frikadeller og ryddet op i vores kælder. Gad vide om det ender med at jeg omsider får styr på huset?!

IMG_8067

For at holde lidt struktur og aktivitet på min nye hverdag, er jeg også begyndt at løbe regelmæssigt igen. Lysten og motivationen har været helt væk de sidste mange måneder, så jeg prøver at holde fast i at løbe en tur mandag, onsdag og fredag, så snart ungerne er afleveret. Faktisk tager jeg løbetøjet på fra morgenstunden og løber hjem fra børnehaven. Det har betydet at jeg nærmest allerede har fået flere kilometer i benene i denne uge end jeg gjorde hele juni måned:-). Men det er også nødvendigt for vægten er steget et par kilo, og det duer ikke når nu jeg gerne vil yderlige den anden vej.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Uge 1 som arbejdsløs

  1. Det lyder som den hyggeligste første uge som ledig. Og nej at være ledig er bestemt ikke en “dovne dagen lang” beskæftigelse, jeg er ret imponeret over at du har formået at være SÅ aktiv i den første. Men det er nok nemmere at vedligeholde sådan en aktivitet end det er at skulle starte op på den efter et par uger på sofaen 🙂

    Og thumbs til dig for at lytte til mavefornemmelsen, du er SÅ sej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier