Bryllupskjolen

26.06.2014 af: Tine Kategori: Bryllup

Da vi begyndte at snakke om bryllup i august/september sidste år, havde jeg egentlig bestemt  mig for at jeg “bare” skulle have en pæn gallakjole. I ved, ikke noget stort, men alligevel en festlig hvid kjole. Jeg bookede dog en tid hos Panayotis i Vejle i starten af november, da jeg så at de solgte ud af 2013 modellerne med 50%. Jeg havde sat mig for bare at tage derover alene, men det endte alligevel med at min lillesøster kom med. I bagklogskabens klare lys, ville jeg også godt have haft min mor med, men jeg anså faktisk ikke kjolekøbet for at blive noget særligt stort. Jeg skulle jo bare have en finere kjole:-). Hun var dog med via Facetime, så helt udeladt blev hun ikke.

Jeg snusede lidt rundt i butikken og endte med at have 8-10 kjoler at vælge i mellem. Der var både store brudekjoler og de lidt mere afslappede af slagsen. Jeg prøvede begge dele, men da KJOLEN kom på, var jeg ikke i tvivl. Den føltes bare helt rigtig. Jeg havde på forhånd nogle tanker om snit og udsmykning, og jeg tror bare at den ramte helt plet med begge dele. Jeg vidste at jeg gerne ville have stropper, at den skulle sidde til i taljen og at der skulle være bling bling på. Dog havde jeg ikke forestillet mig at der skulle være slæb, og det blev faktisk også aftalt med skrædderen at det skulle klippes af. Men da jeg prøvede kjolen igen for nogle måneder siden, valgte jeg alligevel at lade det sidde, og give den hele armen med slæb, slør osv.. Man skal vel kun giftes én gang;-)

Når jeg ser bryllupsbillederne er jeg faktisk ganske godt tilfreds  med kjolen og hvordan den tager sig ud på min krop. Jeg synes der er tilpas kavalergang og taljen bliver fremhævet. Og så er jeg faktisk ret vild med det lange slæb og ditto slør. Om end det var en anelse upraktisk at have sådan en lang hale efter sig hele aftenen. Skrædderen lavede et ophæng bagpå, så jeg kunne danse frit og det virkede perfekt. Dog var jeg nær aldrig kommet ind i bilen, da min far og jeg skulle til kirken. Sådan et slæb fylder mere end man lige tror!

Jeg endte med at betale lige over 7000 kr. for kjole og slør. Sløret i sig selv kostede vist 1300 kr. Og så kostede skrædderen et par tusind. Kjolen var nemlig alt for stor over bryst og talje, så der var en del syarbejde. Noget som normalt følger med når man køber en kjole hos Panayotis, men ikke når man køber kjolen på udsalg.

Billederne er for resten taget henholdsvis på det sted, hvor vi holdte festen og ved Skovsøen i Odense. Sidste nævnte var faktisk ikke planlagt at besøge, men kæresten havde arrangeret en åben Mercedes efter kirken og vi blev enige om at cruise lidt rundt inden vi kørte ud til feststedet. Og undervejs fik vi taget nogle ret gode billeder ved Skovsøen.

Print Friendly, PDF & Email

13 thoughts on “Bryllupskjolen

 1. Hvor er du bare flot. Min søster blev gift samme dag som dig – dog helt anderledes . De blev viet der hjemme i haven, havde stort telt i haven og bestilt mad udefra. Vejret var fantastisk , og det var en skøn dag.

  Jeg selv blev gift en flot og solrig september dag på Odense rådhus.
  I bukser og med en tunika med pailletter på ❤

  Dejligt at høre at kjolen blev som du ønskede dig. Det er nemlig kun den ene gang man oplever sådan en dag.

  • Tak.

   Håber det gik godt med din søsters bryllup. Jeg synes ens bryllup skal holdes lige præcis, som man ønsker det. Hvad enten det er i maregnskjole i kirken eller i tunika på rådhuset;-). Jeg ønskede virkelig en havefest med vielse uden for, men det valgte vi at gå bort fra da man jo aldrig kan være sikker på det danske vejr. Men det endte jo med at være en rigtig flot dag.

 2. Og forresten.. Min søster blev gift en en flot blondekjole (kort) i en super frisk farve.
  Hun ville ikke giftes i hvid kjole.

 3. Man siger at en kvinde altid stråler lidt mere på sin bryllupsdag, men du overstråler jo nærmest alt og alle…

  Kjolen er super smuk til dig og sidder lige præcis som den skal.. Du er så smuk…

 4. Gode billeder og I ser begge fremragende ud:-)
  Kjolen var rigtig flot til dig, søster havde lavet flot hår og make up, så PERFEKT 🙂

  Godt at vejret var til en cruise og Mercedes 🙂

 5. Jeg bliver nødt til som de andre, at rose dit valg af kjole. Jeg har selvfølgelig ventet i spænding på billeder af netop den. Den klæder dig virkelig godt. Smuk udskæring! Jeg synes det er skønt at se en kjole med stropper og udskæring. Det er efterhånden lidt kedeligt med alle de stropløse. Og så er udskæring altså bare så flot – det kan virkelig fremhæve og gøre en kjole smuk! Og slæbet er bare for skønt. Lige på sådan en dag, tænker jeg at slæb er på sin plads og man godt kan klare at føle sig lidt ekstra stadset ud.
  Dit hår fortjener også lige ros – virkelig fint sat. Tilpas stilet (og en lille smule damet uden at det er for meget til din alder, som jo er ikke rigtigt er “dame-alder”) og ikke alt for detaljeret med krøller osv. Det er virkelig fint. Jeg synes virkelig du har ramt helt rigtigt med dit brudelook.
  //B

  • Hej B

   Mange tak for alle de fine ord. Jeg bliver jo helt rød i kinderne. Det betyder bare så meget at man føler sig tilpas på sin bryllupsdag, og det gjorde jeg virkelig. På trods af at jeg ikke er vant til store kjoler, opsat hår og tung makeup, så følte jeg mig som en bedre udgave af mig selv. Kjolen sad virkelig som en drøm, og jeg følte mig ikke for bar. Det havde jeg nok gjort i en stropløs kjole, som jeg by the way synes, sjældent gør noget godt for piger med kurver, barm og fyldige arme:-)
   Slæbet satte prikken over i’et, og jeg er glad for at jeg lod det sidde. Det gav lige det dér ekstra.
   Min søster er ansvarlig for hår og makeup, og det er jo et kæmpe privilegium at have en så tæt på, til at lave noget så vigtigt. Hun kender mig ud og ind, og ved præcis hvad jeg kan lide og hvad jeg ikke kan lide. Og det afspejler mit look vist meget godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier