Sprød pizza uden mel

27.10.2014 af: Tine Kategori: Inspiration, Mad

IMG_5323.JPG

I lørdags havde vi inviteret noget af familien til mad og var blevet enige om at lave pizza. Så kunne ungerne nemlig hygge sig med at putte eget tilbehør på, og de voksne kunne nyde et glas rødvin til. Jeg ville dog helst undgå alt for meget mel, da jeg faktisk synes jeg har fået det bedre efter at være stoppet med at spise pasta, brød osv. Jeg gik derfor på jagt efter en let opskrift uden alt for mange komplicerede ingredienser. Jeg endte med at lave en ‘dej’ på æg, flødeost og Fiber HUSK. Jeg bagte bundene let i ovnen og toppede dem med lækker hjemmelavet tomatsauce. Fyldet var pepperoni, bacon, ananas, cocktailpølser og rød peber, men det kan jo varieres i det uendelige. På toppen kom en god ost. Derefter kom de i ovnene igen til osten var smeltet. Den dobbelte bagning af bundene gjorde at de var helt sprøde, og jeg savnede faktisk ikke almindelig pizzadej.

Jeg fik 8 små pizzaer ud af dejen:

3 æg
100 g flødeost
1 tsk Fiber HUSK
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

Separer blommer og hvide. Pisk hviderne helt stive. Pisk blommer med flødeost, Fiber HUSK, bagepulver og salt, og vend det forsigtigt i de stive hvider. Sæt klatter af på bagepapir og bag i 10-15 minutter ved 150 grader.

De kan spises sådan, men hvis de skal blive til pizzaer, så puttes der fyld på og de bages endnu 15 minutter ved høj varme.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier