Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Knuthenborg Safaripark

13.06.2015 af: Tine Kategori: Børn, Hverdagens momenter, Inspiration, Lykken er

Det er efterhånden blevet en tradition at vi tager i Knuthenborg hver sommer. Faktisk har vi været dér 3 år i træk. Det hænger unægtelig sammen med at jeg er opvokset 25 km fra parken, og at mine forældre stadig bor der. Så en tur ned til mormor og morfar kan sagtens kombineres med en tur i den fantastiske dyrehave. Hvis man aldrig har prøvet det, så skal man helt sikkert overveje det. Det er virkelig turen til Lolland værd! Og man kan jo kombinere turen med alle de andre fantastiske ting, Lolland har at byde på.

Knuthenborg kan ikke sammenlignes med zoologiske haver. Knuthenborg lader en komme meget tættere på dyrene end man normalt oplever, og så er omgivelserne bare helt i top. Der er brede savanner med giraffer, zebraer, næsehorn, gnuer, strudse, antiloper og okser. De går lige ved siden af bilen, og man skal knibe sig selv i armen for ikke at tro, at man er med i en film. Zebraerne er sindssygt fascinerende med deres smukke striber, og girafferne er majestætiske. Og ret store, når man kommer helt tæt på!

Nogle af de andre højdepunkter er tigerburet og abeburet. Ved abeburet kører man rundt i en traktor med vogne på. Man får ved indgang til traktoren udleveret en håndfuld farverige kiks, som man kan give til aberne. Da jeg var barn var det spaghetti, men de farverige kiks elsker aberne lige så meget. I tigerburet – og ulveburet for den sags skyld – bliver man lukket ind i hold. Altså i bil-hold. Herefter kører man stille rundt i buret og skal selv lure hvor tigrene mon har gemt sig henne. Både Anton og Sofia har prøvet det før, men denne gang var de helt oppe at køre. Det var sjovt at se dem sidde med næsen helt op i ruden for at spotte tigrene. Og når de så endelig fik øje på en, så var der glædesudbrud så høje, at jeg var helt bange for om tigrene nu blev tiltrukket;-). Nogle af tigrene var i bur, og her blev banditterne hurtigt enige om at de måtte have fået time out (noget lærer de da!:-o). Det er for resten en god idé at starte med abe- og tigerburet, da der hurtigt kan danne sig kø.

Frokosten kan nydes overalt i parken, da der er sat borde og bænke op mange steder. Vi tager dog altid over i Limpopoland, som er et kæmpe område med natur- og vandlegeplads. Her kan man også sagtens nyde sin medbragte mad, men man kan selvfølgelig også købe det obligatoriske park-mad. Limpopoland er for alle størrelser, for der er både hoppepude, sandkasse, rutsjebaner, svævebane og meget mere. Og når vejret tillader det, så kan vandlandet også anbefales. Det er overskueligt, og de voksne kan sagtens holde øje med børnene uden selv at blive våde.

Vi brugte ca. 5 timer i parken, og vi var hverken helt eller halvt færdige. Men det var ungerne, og de trængte til en lille lur. Så vi besluttede at afslutte turen med en is ved Bandholm Hotel inden vi kørte hjem. Vi var nærmest ikke nået ud af Bandholm før begge sov i deres autostole med hænderne knyttet om det legetøj, de fik lov til at vælge i butikken ved Limpopoland;-)

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier