Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

På Røven i Nakskov

30.04.2015 af: Tine Kategori: Bloggen, Snik snak

I aften sendes andet afsnit af På Røven i Nakskov på TV2. Programmet handler om Lollandske familier på kanten af samfundet. Man følger blandt andet en far og hans søn, som bor i “et hus uegnet til menneskebolig”, hvor vandet driver ned af væggene og hvor der hverken er strøm eller varme. Far og søn tænder op med sprit eller lampeolie, og det præger selvfølgelig helbredet en i en negativ retning. Man følger også Rikke, hvis datter blev gravid som 13 eller 14 årig, og som nu kæmper med at både barn og barnebarn er blevet placeret i plejefamilie, fordi hun er blevet erklæret ressourcesvag.

Jeg er født og opvokset i Nakskov, og det smerter selvfølgelig mit hjerte at se, at MIN by bliver udstillet på den måde. De mennesker, man følger, er sikkert at finde en enhver anden dansk by, så jeg kunne godt have undværet at de lige var fra min by. Men Nakskov er tit i søgelyset for at være fattig, kriminel og andre ubehagelige ting. Denne gang synes jeg dog det tenderer til mobning af byen, da det er en meget ensidig måde at beskrive den del af udkantsdanmark på.

Jeg ved ikke hvor mange af jer, der har besøgt det smukke vandkantsdanmark på Lollands vestkyst?! Men hvis I ikke har været dér, kan jeg klart anbefale det. Lolland er omringet af vand, og kaldes pandekageøen pga. det meget flade terræn. De to ting giver super mange børnevenlige strande, og jeg kan varmt anbefale at tage til Hestehovedet Strand ved Nakskov. Vandet er lavt og stille, og noget af det varmeste i Danmark. Hvis man er til lidt mere brus, så skal man til Lollands sydkyst, hvor man kan dyppe tæerne med udsigt til Tyskland.

Hvis man holder ferie på Lolland, skal man, ud over de gode strande, også tage sig tid til at besøge Knuthenborg Safaripark ved Bandholm. Knuthenborg er helt speciel, da man kører rundt blandt dyrene i sin bil. Man kan ae shetlandsponyer, se kameler, besøge tigerburet i en egen bil, fodre aberne fra traktoren og kigge på giraffer på savannen. Knuthenborg har en kæmpe naturlegeplads og en vandlegeplads til børnene, og man kan sagtens sætte en hel dag af til udflugten. Når man alligevel er på de kanter, kan man sejle over til Fejø eller Femø i Smålandsfarvandet Nord for Lolland. Her kan man nyde den fredelige natur, eller spejde ud over vandet og få øje på både Storebæltbroens pyloner over 50 km væk eller den gamle Storestrømsbro 30 km væk.

Glem ikke Lalandia og Middelaldercentret. Spis kæmpe is hos Lydolph i Nakskov gågade, gå en tur rundt om de smukke søer i Maribo eller besøg lystbådehavnen i Nysted. Der findes faktisk en udmærket gågade i Nakskov, og man kan sagtens få et par timer til at gå her. Efterfølgende kan man besøge den nye svømmehal i Nakskov, som byder på alt fra babypool, rutsjebane, klatrevæg til spa og sauna.

I kan nok høre at jeg er begejstret for Nakskov og Lolland! Jeg benægter ikke at der lever sølle eksistenser i byen, men den er så meget mere end det. Der bor også helt almindelige danske familier. Som fx den, jeg voksede op i. Begge mine forældre er opvokset i byen og de byggede deres eget hus i et af de nye villakvarterer i slutningen af 1970’erne. Det hus er min lillesøster og jeg vokset op i, og her bor mine forældre stadig. Min far var indtil for 1 år siden ansat som aktiechef i den lokale sparekasse (ny hygger han sig med diverse “seniorjobs”), og min mor har de sidste mange år arbejdet som laborant på den lokale sukkerfabrik. Dog har hun også været selvstændig i en lang periode, da mine forældre startede Hi Fi butik med et vennepar, da jeg var barn. Min mor sad på kontoret, og hun prøvede at arbejde deltid – så meget det nu kan lade sig gøre, når man er selvstændigt. Jeg har haft en tryg barndom med nærværende forældre, som har givet mig trygge rammer. Lyder det ikke meget normalt? Det er sket for mig i Nakskov. Så kære TV2, pak den nedladende titel af programmet væk!

Print Friendly

13 thoughts on “På Røven i Nakskov

 1. Super godt indlæg, og hvor er det vigtigt med den anden synsvinkel på sagerne. Som du skriver, findes der sørgelige eksistenser i alle danske byer – alle – og derfor er det ærgeligt, at de skal udstilles lige netop i Nakskov. Jeg er faktisk selv født dernede, men har aldrig været der i mere en dag som voksen, så jeg kender slet ikke området.

  Når det så er sagt, så har menneskerne i programmet selv sagt ja til at deltage, så det er jo ikke påtvunget. Og de er nok glade for at blive hørt, på en måde. Men igen – det ville folk i enhver anden by med samme problem også blive glad for, ikke? Jeg stemmer på at næste programserie skal hedde “På røven i Århus” 😉

  • Heldigvis har de medvirkende sagt ja til at deltage, men mon de har været bekendt med programmets titel?! Jeg synes faktisk det er lidt at drive rovdrift på de medvirkende, for jeg ser dem egentlig alle, som nogle, der prøver at komme væk fra en sørgelig tilværelse – og ikke som værende på røven. Far og søn får sig en god bolig, manden i ægteparret kommer sig over sin sygdom, og Rikke og hendes datter kæmper med næb og kløer for at beholde den nyfødte. Jeg synes egentlig bare de beviser, at de ikke er nogle, der lader stå til:-)

 2. Nu har jeg lige set andet afsnit af serien. Så det første afsnit i sidste uge.

  Øv nogle triste skæbner og liv, men er helt enig med dig. De mennesker findes alle steder i Danmark.

  Tror heldigvis at mange er klar over at der ikke er sådan der. Du beskriver jo en skøn, dejlig og meget normal opvækst og familie.
  ❤️

 3. Pingback: Knuthenborg Safaripark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier