Om at være mere glad!

29.06.2015 af: Tine Kategori: Motion, Snik snak, Vægttab

I går løb jeg min første 10 km, og det var ligesom kulminationen på de sidste 4 måneders løbetræning. Da jeg startede min løbetræning den 12. februar 2015 kunne jeg løbe 1,5 km. Jeg tror endda der var pauser indlagt;-). Så der er virkelig sket meget med min kondition på de 4½ måneder. Men der er så sandelig også sket meget med mit humør! Jeg er nærmest også blevet 10 gange gladere end jeg var for 1 år siden!

Jeg tror faktisk jeg er blevet en bedre kone, en bedre mor, en bedre datter, en bedre søster og en bedre veninde. Jeg kan i hvert fald tydeligt mærke at jeg har mere overskud og mere tålmodighed. Og det er nok en af de ting, jeg er allergladest ved i forbindelse med ændring af min livsstil. Nemlig at det har ført mange andre ting end vægttab med sig.

Et vægttab på 15 kg er i sig selv en stor humørbooster, men det har også gjort meget for min selvopfattelse at jeg har taget det i et roligt tempo. Jeg har haft hovedet med hele vejen, og jeg har mærket efter helt nede i maven, om jeg virkelig var på rette vej. Et vægttab behøver jo ikke betyde at man får det bedre mig sig selv! Nogle bliver kulrede og fanatiske, og bliver faktisk mere indelukkede af det pga. deres egne opsatte begrænsninger. Jeg har dog tænkt meget over at det skulle være en langsigtet løsning for mig, og har taget mig tid til at få hovedet med. For man skal altså vænne sig til at se sig selv i et andet lys. Jeg kan stadig have svært ved at opfatte mig selv som ikke-fed. Det skal jeg huskes på at jeg ikke er mere.

Min mand har været en sindssyg stor støtte i mit projekt. Jeg kan mærke at jeg får tårer i øjnene når jeg skriver det, men jeg havde ikke gennemført hverken vægttab eller 10 km løb uden ham. Han har støttet mig i kosten, og givet mig tid til at gøre noget for mig selv. Han har heppet på mig når jeg har tabt 1 kg og ditto når jeg kom hjem fra hver løbetur. Han har endda trukket mig rundt, bogstaveligt talt, på en løbetur. Og han var nærmest lige så stolt som mig, da jeg gennemførte de 10 km løb i går. Han kan selvfølgelig også mærke på mig at jeg har det bedre, og mærke hvordan løbeturene er ren terapi for mig. Jeg løber kun udendørs og har heldigvis de mest fantastiske skovområder at løbe i lige uden for døren. Jeg løber bogstaveligt talt sammen med køerne, langs åer og ved siden af skovsøer. Det er så befriende at lukke alle tanke ude mens kinderne bliver røde.

Jeg stopper ikke med hverken kost eller motion, for det er sådan, jeg har det godt. Jeg tror at det, jeg har gang i nu, er det bedste, jeg kan gøre for min krop og min psyke.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Om at være mere glad!

    • Godt at humøret smitter;-). Det kan jeg helt klart også mærke herhjemme!
      Du må i gang med løb. Jesper må da være en perfekt hare.

  1. Åh, sikke et dejligt indlæg! Jeg bliver helt glad over at læse, at du er glad! Og stort klap på skulderen til din mand, sådan skal det være!

    • Hvor er du sød! Min mand har virkelig betydet alt i den her proces. Han har på intet tidspunkt modarbejdet mig, men har tværtimod sparket mig bagi, når jeg synes det blev for meget.

  2. Støtte og opbakning på hjemmefronten betyder bare alt. Synes du har været megasej på din vægttabsrejse, jeg er imponeret over dit overskud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier