Syrlig spidskålsalat med glaseret hamburgerryg (LCHF)

24.06.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

LCHF glaseret hamburgerryg

En af de ting, der har været sværest ved at skulle tage pasta og ris ud af mit liv, har faktisk været at erstatte det med noget varieret grønt. Det er jo let at koge gulerødder og skære peberfrugter hver dag, men det bliver også lidt ensformigt med tiden. En af de kåltyper, som vi er rigtigt glade for hjemme hos os, er spidskål. Vi bruger den fintsnittet under kødsovsen, i salater eller som her, svitset på en pande med citron og bredbladet persille så det bliver en syrlig spidskålsalat. Spidskål er ikke så skarp i smagen, og så koster den jo nærmest ingen ting. Man kan i hvert fald blive for mæt for meget få penge. Tror jeg gav 8 kr. for et dansk spidskål den anden dag.

Portionen er lavet af et helt spidskål, og kan sagtens mætte en hel familie. Eller i vores tilfælde bare de voksne. Børnene er nemlig ikke så vilde med spidskålsalat. De vil helst bare have deres gnavegrønt i form af agurk, gulerod, peberfrugt, tomater, asparges osv.

Den syrlige spidskålsalat er perfekt sammen med en glaseret hamburgerryg. Her har jeg erstattet den traditionelle brune farin med Sukrin Gold. Det var lidt af et sats, men det virkede faktisk ok. Man får i hvert fald den samme karamelliserede overflade, som man kender fra traditionel glaseret hamburgerryg. Hamburgerryggen er perfekt gæste- eller grillmad, for den kan forberedes flere timer i forvejen, og så glaseres færdig på kort tid. Det kan sagtens gøres på en grill, da hamburgerryggen bare skal ligge i en foliebakke.

Syrlig spidskålsalat

Ingredienser
1 spidskål
Saft fra 1 lime
25 g smør
1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde
Snit spidskålen fint, og damp den i limesaften. Jeg smider spidskålen på en varm pande og hælder limesaften ved. Når kålen er faldet sammen tilsætter jeg smør og bredbladet persille, og krydrer med salt og peber.

LCHF glaseret hamburgerryg

Ingredienser
1 røget hamburgerryg (min var 1,1 kg)
3 laurbærblade
5 hele peberkorn
5 spsk. Sukrin Gold
3 spsk. Dijonsennep

Fremgangsmåde
Kog hamburgerryggen i en gryde med rigeligt vand, laurbærblade og peberkorn. Jeg gav den ca. 45 minutter.
Pil nettet af hamburgerryggen efter kogning, og smør den med dijonsennep. Drys sukrinen på, og glaser hamburgerryggen i ca. 20 min. ved 200 grader.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Syrlig spidskålsalat med glaseret hamburgerryg (LCHF)

  1. Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier