10 lækre og lette LCHF opskrifter

19.04.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Jeg har samlet 10 opskrifter på nem LCHF mad. 10 opskrifter til frokost eller aftensmad, og en enkelt dessert. De er lette at lave. De er lige til at gå til, og man behøver ikke have specielle ingredienser i skabe og skuffer. Dog kræver en af opskrifterne at man har Pofiber, men det kan efterhånden købes de fleste steder.

1. Suppe med sprøde ostebrød

Jeg ved godt at mange kun spiser suppe i de kolde måneder, men personligt elsker jeg suppe, og kan spise det hele året rundt. Jeg er mest fan af de cremede supper, og helst dem, hvor der er lidt smag i. Enten chili, ingefær eller en anden markant smag. Dog er supperne ret milde, da børnene også skal kunne spise dem. Men man kan jo skrue op og ned for krydderierne efter behov.

Pitabrød

2. Pitabrød med fyld

Bag lidt ekstra af de gode ostebrød, og brug dem som pitabrød dagen efter. Kun fantasien sætter grænser for fyldet. Jeg elsker tunmousse med masser af grønt, eller måske bare saftig kylling med lidt bacon på toppen. Mine børn spiser ikke LCHF bagværk (med mindre det er kage eller lignende), så det får altid almindelige pitabrød, boller eller flütes.

3. Bacon-/porretærte uden bund

Hvem elsker ikke en tærte med mørdejsbund?! Bunden må man dog undvære i denne tærte, men der er stadig masser af smag. Jeg er fan af porrer og bacon, men den kan også anbefales med frisk tomat og feta.

4. Spidskålsalat med glaseret hamburgerryg

Mine unger og mand er vilde med hamburgerryg – især når den er søbet ind i sød glasering. Spidskålen er nok mest til de voksne, men den syrlige salat passer perfekt til den søde hamburgerryg. Hvis man vil have mere til, kan man jo sagtens lave fløde”kartofler” enten i form af blomkål eller med knoldselleri.

5. Blomkålsrisotto

Det lyder vanvittigt, men det er faktisk muligt at lave en god cremet risotto ud af blomkål. Jeg ville gå efter årstidens grøntsager og smide dem i risottoen. Fx champignoner og spinat, eller jordskokker og asparges.

6. Flødepasta

Der findes mange gode varianter af bønnepasta, eller pasta lavet af diverse linser. De kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder, og de smager faktisk udemærket. Jeg er i sær vild med en variant lavet af røde linser. De er fantastiske i konsistensen og minder meget om almindelig pasta. Alternativt kan man jo bruge squashghetti, og blande i flødesaucen.

LCHFpizza

7. Pizza – enten med bund af spidskål eller af blomkål

Man skal ikke forvente en sprød italiensk bund, men hvis man ikke vidste bedre, så kan man ikke smage at bunden er lavet af grøntsager. Dog kan jeg også anbefale denne variant, som er lavet af æg og flødeost. Den er nok mest dej-agtig. Måske man endda kan lave pizza ud af dejen fra ostebrødene længere oppe? Brødene popper godt nok lidt op, men når fyldet kommer på, er det jo ligemeget!

8. Kyllingenuggets

Børnene elsker disse. Både at spise dem og at lave dem. De smager godt i en salat, eller sammen med bønnefritter og en god mayo.

9. Cæsar salat

En god sprød salat med masser af saftig kylling og en smagfyld dressing. Dressing, kylling og bacon kan sagtens laves i forvejen, og salaten er dermed hurtig at bikse sammen de dage, hvor man ikke har så meget tid.

Gateaumarcel_lchf_thespacebetween

10. Gateau Marcel

En virkelig tung kage, som man ikke kan spise ret store stykker af. Den er fyldt med chokolade, æg og smør, og mætter nærmest som et helt måltid. Men den er syndig god, og kan sagtens spises over flere dage. Bag den til dine gæster, og spis resterne dagen efter;-)

VELBEKOMME

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier