Kikærtesnack

01.07.2015 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Jeg lavede en portion bagte kikærter i efteråret, og den anden dag fik jeg pludselig lyst til dem igen. Jeg er desværre kommet ind i en dårlig vane med at snacke den om aftenen, så det er bare med at have de sundere alternativer ved hånden, så der ikke ryger slik indenbords. Kikærterne er meget lette at lave, og der er ikke meget forberedelse. Det er egentlig bare at krydre dem med det, man nu kan li’, og så smide dem i ovnen.

Bagte kikærter minder mest om friske jordnødder. De er sprøde uden på, men bløde indeni. Jeg vil anbefale at man bruger et markant krydderi for at få noget smag. Jeg afprøvede en ny saltblanding, men den forsvandt desværre lidt ved bagning. Næste gang tror jeg, jeg vil prøve med lidt rosmarin eller måske lidt chili.

Jeg spiste kikærtene som en snack, men de er også gode oven på en salat.

Bagte kikærter

Ingredienser
1 ds kogte kikærter
1 spsk olivenolie
Krydderier

Fremgangsmåde
Dræn kikærterne og hæld dem i en frysepose. Hæld olie og krydderier ved og massér dem godt. Hæld kikærterne i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag i ca 40-45 minutter ved 180 grader. Husk at rode lidt rundt i dem undervejs.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kikærtesnack

  1. De bagte kikærter er et hit 🙂 Prøv med chipotle (røget chili), hvis du kan li’ det – det er VIRKELIG godt!

    • Jeg har ikke prøvet med chipotle, men kunne godt forestille mig at det gav en fantastisk smag. Jeg synes gerne de må have lidt smæk på. Jeg havde i hvert fald ikke nok smag i mine de sidste, jeg lavede.

      • Det skal de nemlig – ha’ smæk på! Ellers bliver de lidt kedelige – og så forstår jeg godt, at mange ikke bryder sig om kikærter. Men som med alt andet gælder det jo, “at de skal bare laves rigtigt” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier