Kylling marineret i peanutbutter

03.07.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Kylling marineret i peanutbutter

Manden og jeg har altid spist meget wokmad. Vi elsker sprøde grøntsager, og det er en god måde at få noget varieret grønt på. Næsten alt kan jo smides i en wok. Denne gang var det friske asparges, peberfrugt, forårsløg og spidskål.

Sidste gang vi fik wok, marinerede jeg et par udskårne kyllingebryster i en rest peanutbutter, soja og hvidløg i et par timer. Det gav nogle næsten nuggets-agtige kyllingestykker. Sprøde og med masser af smag. Børnene spiste løs af dem sammen med den ris, som jeg havde kogt til dem. Det ville jeg også have spist til førhen, men da jeg jo gerne vil undgå stivelsen, så springer jeg risene over. Man kan dog også sagtens blive mæt uden. Retten er dog ikke LCHF, for der er ikke specielt meget fedt i. Peanutbutteren bidrager selvfølgelig lidt, men jeg tror ikke det går under high fat. Det går jeg dog ikke så meget op i.

Jeg lever på ingen måde efter striks LCHF, men skeler blot til nogle af principperne. Det er faktisk nok på fedt området, hvor jeg afviger mest. Jeg spiser nemlig ikke så meget fedt, men tænker over at det skal være det gode fedt, hvis jeg gør. Altså fløde, mayonnaise, creme fraiche, smør osv. Hvis man gerne vil have en high fat ret, fordi ens krop reagerer godt på det, så er det bare at hælde en dåse kokosmælk i.

Kylling med peanutbutter, soja og hvidløg, 2 voksne og 2 børn

Ingredienser
400 -500 kyllingefilet
2-3 spsk. peanutbutter (gerne chrunchy – almindelig kan også bruges)
2 spsk. soja
1-2 fed hvidløg (alt efter styrke)

Fremgangsmåde
Bland marinaden af peanutbutter, soya og presset hvidløg. Skær kyllingefileterne i passende tern og mariner dem i min. 1 time. Put i et fad. Få gerne al marinaden med ud, så det kommer oven på kyllingen. Steg i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180 grader.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kylling marineret i peanutbutter

  1. Pingback: Madplan #3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier