Bagt laks og bønnesalat med ost

16.09.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

 

Bagtlaks

Når det skal gå hurtigt er det dejligt at have et par retter i ærmet, som kræver et minimum af forberedelse og tilberedelse. Sådan et det med denne ret. Det er kun osten, der skal skæres og mandlerne, der skal hakkes. Osten er endda skåret af Anton, så ungerne kan sagtens være med i køkkenet. Bønnerne passer sig selv i gryden og laksen ditto i ovnen. Faktisk tager den ikke mere end de 20-25 minutter, som laksen skal have i  ovnen. Det er dermed en ret, som kan laves mens ungerne får et bad. Vupti! Så slår man to fluer med et smæk.

Det er individuelt hvordan man vil bruge sine penge, men her synes jeg man skal prioritere laksen. Frisk laks smager bedre end frossen, synes jeg. Men man kan også vælge at prioritere bønnerne. Her kan man jo opgradere til friske bønner. Jeg synes dog de frosne er ok. I sær når de bliver serveret med en fed ost.

Mine unger fik pasta til retten. Og så fik de en rest dressing til. Men jeg synes faktisk ikke bønnerne behøver dressing, da den fede ost giver en god cremet fornemmelse.

Bagt laks og bønnesalat med ost, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
4 stykker god laksefilet
1 håndfuld hakkede mandler
1 pose bønner (jeg brugte frosne)
½ blokost

Fremgangsmåde
Læg laksefileterne i et fad og drys med hakkede mandler, salt og peber. Sæt laksen i ovnen og giv den 20-15 minutter ved 180 grader. Den skal stadig være saftig.
Mens laksen er i ovnen dampes bønnerne i lidt vand med salt. Vandet skal kun lige dække bønnerne. Damp/kog i ca. 4-6 minutter. Bønnerne skal stadig have bid. Skær osten i mundrette stykker og drys over bønnerne. Hvis der er flere mandler tilbage kan de sagtens drysses over også.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier