LCHF pitabrød med fyld

22.09.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Når jeg fortæller om hvordan jeg har opnået mit vægttab, spørger folk (især mødre) tit hvad jeg gør med mad til resten af familien. Som om jeg lever meget alternativt?! Jeg har IKKE levet 100% LCHF, men har taget nogle af principperne til mig. Fx har det vist sig at jeg har det bedre uden alt for meget hvidt brød, kartofler eller lys pasta. Dog spiser jeg hverken pepperoni chips eller flødeskumsgrød. Så jeg har lavet min helt egen kur. Uden at det hverken er high fat eller no carb.

I vores familie har det betydet at mine pastaer er skiftet ud med squasghgetti, at mine ris nu er grøntsagsris, og at mit søndagsmorgenbrød er skiftet ud med bacon og æg. Mine unger og mand har ikke behøvet pille ved deres mad. Det har faktisk været meget vigtigt for mig, at jeg ikke hev noget ned over hovedet på dem. At manden så godt kan li´ det, og at ungerne gnasker løs af de grønne ris, det er jo bare en bonus:-). Men egentlig kan de spise helt som de altid har gjort.

Jeg har egentlig heller ikke oplevet min “kur” som nogen hindring, og jeg synes det er let at undgå de ting, som jeg gerne vil. Da vi var på restaurant i forrige weekend bad jeg dem om at skifte bagekartoflen og med grønt og på den måde, fik jeg den mad, jeg havde lyst til. Det der er sværest, er fredagsmorgenbrødet på arbejdet. Her er der brød – og kun brød. Nogle gange har jeg sprunget helt over, men andre gange har jeg haft boller med hjemmefra, eller også har jeg taget et par skiver fuldkornsbrød.

Når vi planlægger vores mad, har vi for det meste almindelige alternativer til børnene. Så da jeg havde lyst til pitabrød, lavede jeg ostebrød til mig selv, mens resten af familien spiste de almindelige pitabrød. Ostebrødene er super til fyld, da de puffer op. Fyldet er jo smag og behag, men da ostebrødene er ret fyldige både rent smagsmæssigt og rent fedtholdigt, så holdt jeg mig for det meste til det grønne fyld. Dog havde jeg også stegt lidt kylling og bacon til at fylde op med. Og så havde jeg rørt en simpel creme fraiche dressing sammen.

I får lige opskriften på ostebrød igen:-)

Ostebrød, 5 stk

Ingredienser
175 g revet ost
1 æg
5-6 spsk. Pofiber

Fremgangsmåde
Smelt osten i en gryde eller i microovnen. Microovnen er klart lettest. Rør ægget og Pofiber i. Lad dejen køle lidt af og form til små boller og tryk dem flade. De skal have nogenlunde samme størrelse som et lille pitabrød. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader. De skal være gyldne og puffede.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “LCHF pitabrød med fyld

  1. Pingback: Madplan #6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Kategorier