LCHF Lasagne med Pofiber plader og blomkålsbechamel

12.10.2015 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

LCHFlasagne_lchf_pofiber_thespacebetween
Lasagne er jo en sand klassiker, og før jeg begyndte at skelne til LCHF principperne lavede vi det nok hver 2.-3. uge. For det smager jo godt! Men først nu har jeg afprøvet en LCHF version, hvor pastapladerne er erstattet af Pofiber plader og bechamelsaucen er lavet af blomkål. Jeg lavede lasagnen uden at fortælle min mand om ændringerne ift. den “rigtige” lasagne og han havde ikke gættet at det var en blomkålsbechamel. Han havde derimod luret at det var lasagneplader lavet på Pofiber og æg. Konsistensen er nemlig lidt ægget, men jeg synes det bliver skjult af kødsovs og bechamel.
Kødsovsen har jeg ikke nogen opskrift på, da du sikkert har din egen favorit. Jeg plejer dog at tømme grøntsagsskuffen og tilføjer gerne revet gulerod. Det giver god smag, og en saftig konsistens. Det er vigtigt at kødsovsen er lidt til den tynde side, da æggepladerne suger lidt væske. Jeg fik et par plader til overs, da jeg lagde lasagnen sammen. Dem skar jeg i tynde strimler a la spaghetti, og brugte dem i en pastaret. De kan sagtens fryses eller køles.

Jeg starter med et lab bechamel i bunden og forsætter så med kødsovs og plader indtil kødsovsen er brugt op. Jeg afslutter med et lag bechamel. I dette tilfælde undlod jeg ost på toppen, men det er jo en smagssag. Mine børn er desværre ikke så vilde med brunet ost, så jeg prøver at styre mig:-)

Lasagneplader, 1 bradepande

Ingredienser
4 æg
150 Philadelphia eller anden flødeost
½ dl Pofiber
1 håndfuld revet ost, fx parmesan
3 spsk. olie
½ tsk. salt

Slå æggene ud i en skål, og bland med flødeost, revet ost, olie og salt. Bland Pofiber i, og rør godt rundt. Jeg brugte en stavblender for at undgå at det blev grynet. Hæld straks i en bradepande beklædt med bagepapir. Sørg for at det bliver fordelt på hele pladen. Bag i ovnen (ikke varmluft) i 15-20 minutter ved 150 grader. Det skal ikke tage farve, men blot sætte sig.
Lad pladen køle, og skær ud i passende størrelse. Pas på når de tages af bagepapiret. De kan godt hænge i.

Blomkålsbechamel

Ingredienser
½ blomkål i buketter
1½ L vand
3 stk. grøntsagsbouillonterninger
1-1½ dl mælk
Salt/peber

Kog blomkålen mør i vand med bouillonterninger. Dræn blomkålen, men gem kogevandet. Blend blomkålen sammen med 2 dl kogevand. Spæd op med mælk til det har en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “LCHF Lasagne med Pofiber plader og blomkålsbechamel

  1. Pingback: Madplan #7

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier