Thailand med små børn – Planlægning af rejsen

14.01.2016 af: Tine Kategori: Rejser, Thailand

Thailand_naiyang_thespacebetween

Nu er det efterhånden 2 måneder siden vi er kommet hjem fra Thailand, men I skal ikke snydes for vores billeder og oplevelser. Jeg deler det op i flere indlæg, da jeg gerne vil fortælle om vores erfaringer med at rejse med en på knapt 3 år og en på lige over 4 år, men også vise nogle af vores billeder dernede fra. Men jeg vil også gerne tage jer med i vores planlægning af rejsen. For der er helt sikkert nogle ting, man skal tænke på, når man rejser med små børn.

Hvis vi starter med selve planlægningen af rejsen, så valgte vi at booke igennem Nyhavn Rejser. Vi havde selvfølgelig surfet charterselskabernes sider tynde (fx Spies som har mange hoteller i Thailand), men vi kunne ikke finde det helt rigtige sted. Vi gad ikke de meget turistede steder, men ville egentlig bare gerne slappe af (uden at der var alt for mange russere omkring os!).  Samtidig ville vi gerne have en lidt bedre flyoplevelse end med et lille charterfly, og så skal man typisk have fat på lidt andre bureauer eller booke selv. Det med at booke selv, kunne dog ikke betale sig rent økonomisk, da det viste sig at vi ikke kunne få lige så gode flypriser og hotelpriser selv. Bureauerne har ofte nogle specialaftaler, og kan få gode priser på fx fly. Jeg havde fat på 3-4 bureauer, som sammensætter ture til Thailand. De blev alle briefet på vores ønsker, og vendte faktisk alle sammen tilbage ret hurtigt. Jeg skrev således til dem:

Vi er en familie på 4, der ønsker at rejse 2 uger til Thailand primo november 2015. Børnene er 2 og 4 år.
Vi ønsker at slappe helt af, og derfor er vi ikke ude i den store rundtur.
Børnenes alder gør at vi helst vil tilbringe dagen på stranden eller ved poolen. Dog kunne det være interessant med en enkelt dag i en nationalpark, elefantridning, aber eller lign. Måske I har nogle forslag til ture med helt små børn?
Vi søger overnatning et sted, hvor der er børnevenlig strand helt tæt på, men hvor der også er (børne)pool. En lejlighed eller bungalow med connecting rooms er klart vores største ønsker. Gerne med en terrasse eller balkon, så de voksne kan nyde udsigten mens ungerne sover.
Der skal som minimum være morgenmad inkluderet, men er også interesseret i steder, som tilbyder autentisk helpension. Vi er selvfølgelig også friske på at “gå lidt ned af gaden” for at spise. Så længe det ikke bliver for turistet.
Vi er ikke til de kæmpe resorts, men søger mere nærheden og autenticiteten. 

Som I kan se var det vigtigt for os ikke at ende på en hektisk all inclusive hotel, men at bo et mere roligt sted. All Inclusive er fantastisk når man har børn, men i Thailand skal man næsten opleve de lokales mad. Samtidig spiser man så billigt på restauranterne, at det ikke kan betale sig. Det er da klart noget mere besværligt at gå på restaurant hver dag end bare at besøge en buffet, men det er altså det hele værd. Thaierne er super søde, og lader sig ikke mærke af at der sidde 2 urolige og sultne unger ved bordet.

Tilbagemeldingerne fra bureauerne var meget forskellige. Et af bureauerne havde sammensat 14 dage med diverse guidede ture, overnatning i telt og elefantridning. Et andet havde blot foreslået fly og hotel. Vi endte med at vælge det tilbud, som matchede vores ønsker bedst, og som havde en fornuftig pris ift. vores budget på 50.000 kr.

Når nu vi er ved prisen, så kan det sagtens gøres billigere. Især hvis man vælge at rejse i november måned, som vi gjorde. I november er der en fin varme på 30-35 grader (mange vælger at tage af sted i december hvor det er lidt køligere), men der kan også komme regn. Dog kun kortvarigt. Regnsæsonen plejer nemlig at slutte i slutningen af oktober, men derfor kan man stadig godt opleve nogle heftige byger. Vi havde et ordentlig tordenvejr den sidste aften, men ellers havde vi rigtigt fint vejr alle dage. Det var tilpas til ungerne. Kun enkelte dage blev det for varmt på stranden.

Nyhavn foreslog at selve flyturen var med Thai Air, og at vi boede alle 12 overnatninger på Indigo Pearl i Nai Yang. Nai Yang var faktisk et ukendt område for os, men vi valgte det pga. nærheden til Phuket lufthavn. Det ligger blot 15 minutters kørsel væk, og det betyder altså noget når man har fløjet i over 12 timer og har skiftet fly undervejs. Vi kunne også være endt på en lille ø, men når man rejser i november flyver Thai ikke direkte til Phuket, og det ville oveni 2 flyveture betyde 2-3 timers ekstra transport. Det valgte vi ikke at udsætte ungerne (og os selv for):-0

Der kommer mere om selve flyturen og hotellet i et andet indlæg.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Thailand med små børn – Planlægning af rejsen

 1. Spændende indlæg, glæder mig til at høre meget mere:-) Har en lille dreng på præcis Antons alder, og vi har indtil videre kun været i Europa med ham, da jeg frygter den lange flytur og så også lidt fordi han altid får voldsom mellemørebetændelse når vi er på ferie:-((

  Men vil SÅ gerne tilbage til Thailand så suger alle dine detaljer til mig!! 🙂

  • Dejligt du kunne li’ indlægget. Jeg skal skynde med at skrive de andre:-)
   Øv med sygdom ved flyvetur. Vi har 7-9-13 aldrig oplevet at ungerne blev dårlige – kun at de blev utålmodige, men det er der heldigvis råd for at aflede dem i.
   Jeg synes personligt Thailand er ideelt for små poder, da thai’erne er så venlige over for børn. Ja, det er en lang flyvetur, men hvis man vælger flyvetudspunktet med omhu, så sover de det meste af tiden.

 2. Pingback: Fantastisk hotel på Phuket: Indigo Pearl, Nai Yang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier