Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Vinterwok med kylling, squash, porrer, butternut squash & gulerødder

23.01.2016 af: Tine Kategori: Mad, Opskrifter

Vinterwok_thespacebetween

I søndags tog min mand teten på at finde opskrifter til den kommende uges madplan. Da jeg kom hjem fra træning, havde han således lavet et helt A4 ark med opskrifter og alt det, der skulle købes ind. Han havde taget udgangspunkt i nogle bøger om 5:2 kuren, som jeg et par dage forinden havde lånt af min søsters søde svigerinde. En af opskrifterne var en sensommer-wok. Jeg synes dog den skulle tilpasses efter årstidens grøntsager, og derfor blev den til en vinter-wok;-). I princippet kan man bruge alle slags grøntsager, så det er en god ret, når man skal rydde ud i grøntsagsskuffen.

Før jeg fik børn levede vi nærmest af wok-mad. Det var så let lige at smide lidt kød og grønt i en wok. Og jeg synes det kunne varieres i det uendelige. Men efter ungerne er kommet til, så er der kommet en masse andre favoritretter til. Nogle som er mere børnevenlige. Ikke at wok ikke er børnevenligt, men det er jo ikke pasta/kødsovs;-). Og mine unger er faktisk heller ikke særligt meget for mad, der er blandet sammen. De vil helst have kød for sig, gulerødder for sig, og sovs for sig. På den måde spiser de mere.

Denne wokret kan dog nemt tilpasses børn – i hvert fald mine børn – da kyllingen tilberedes først, og dermed kan tages fra inden grøntsagerne kommes ved.

Vinter wok, 2 voksne + 2 børn

Ingredienser
1 håndfuld hakket persille
Skal fra 1 citron
1 fed hvidløg
4 kyllingefileter i mundrette stykker/strimler
2-3 gulerødder i strimler
1 squash i tern
1 butternut squash i tern
2-3 porrer i ringe
Lidt olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde
Hak persille, revet citronskal og hvidlæg fint, og rør det sammen til en blanding. Lynsteg kyllingen, kryd med salt og peber, og læg til side (her kan der tages fra til børnene). Lynsteg gulerødder, squash og butternut i ca. 5 minutter. Tilsæt porrer og kød, drys halvdelen af persilleblandingen på, og lynsteg et kort øjeblik. Smag til og server med resten af persilleblandingen.

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier