Fløde”kartofler” på LCHF manér

07.03.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Jeg lever stadig efter LCHF, og bliver ved med at afprøve nye ting. Noget er direkte kopier fra dygtige LCHF’ere, mens andre ting bliver til i mit køkken, når jeg kommer i tanke om ting, der måske kunne fungere. Denne opskrift er faktisk et bevis på sidstenævnte. I fredags fik vi flødekartofler og bøf fra den lokale slagter, og jeg ærgrede mig over, at jeg ikke havde sørget for et alternativ til mig, som jo helst undgår kartofler.

Da vi så skulle have god langtidsstegt culotte om lørdagen, tænkte jeg, at jeg ville afprøve at lave fløde”kartofler” med knoldselleri i stedet for. Jeg fandt en spændende opskrift på flødekartofler, hvor de skulle langtidssimre i en Römertopf sammen med løg, porrer og fløde. Min tanke var at det ville passe rigtigt godt med knoldselleri, da langtidsstegning typisk giver en sødere smag. Og da knoldselleri jo er lidt bitter i smagen, så måtte det i mit lille hovede betyde at smagen ville blive lidt mere mild.

Og det viste sig at smage sindssygt godt!! Det skal jeg helt sikkert lave igen! Opskriften er super simpel, og det passer sig selv i ovnen. Perfekt til hvis man skal have gæster.

En Römertopf er ikke strengt nødvendig. Man kan sagtens lave dem i et almindeligt fad overdækket med staniol. Og man kan også sagtens give dem kortere eller længere tid alt efter hvor god tid, man har!

Fløde”kartofler” med knoldselleri, 2-4 personer

Ingredienser
1 knoldselleri
1 porre
1 løg
5 dl mælk
2 dl fløde
Salt/peber

Fremgangsmåde
Sæt Römertopfen i vand mens grøntsagerne snittes.
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær den i skiver, som du ville skære en kartoffel til flødekartofler. Mine skiver var ca. 1/2 cm tykke, og de blev fint møre mens de stadig holdt formen.
Vask og snit porren i tynde ringe. Skær løget i halve ringe.
Hæld knoldselleri, porrer og løg i Römertopfen. Bland det godt sammen og krydr med salt og peber (urtesalt eller hvidløg kunne også være lækkert). Vær endelig rundhåndet med krydderierne. Tilsæt mælk og fløde, og rør rundt.
Sæt Römertopfen i ovnen og lad det simre i 3 timer ved 150 grader. (hvis man kun har tid til 2 timer skal ovnen være 175 grader, og giver man det 4 timer, skal den stå på 125 grader).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier