Cremet LCHF fløde”pasta”

17.03.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Dette er faktisk en af mine hofretter. Pasta i cremet flødesauce med bacon og en masse grønt. Mums! Manden og jeg spiste det tit før jeg besluttede at udelade pasta fra min kost, men nu er retten kommet tilbage på menuen. Jeg laver den nemlig blot med en pastaerstatning, fx med ærtepasta som her, eller med disse spaghetti varianter, som jeg ofte har i skuffen. Ærtepastaen er dog købt i Netto, og den er sågar økologisk. Den hedder Grainway, hvis nogle skulle være interesseret. De har også en variant lavet på røde linser, og den er virkelig god. Klart den bedste, jeg har smagt. Jeg mener, jeg gav 15 kr. for en pose med 250 g.

Min inspiration til retten stammer fra en pastaret, som man kunne få på en restaurant i Odense. Mammas er uden tvivl byens bedste pasta sted, og de havde i mange år en nr. 39 Don Carlos på menukortet, som var årstidens grønt med bacon i flødesauce. Den tog de dog af kortet og jeg har derfor eksperimenteret med min egen variant;-). Jeg har haft svært ved at få saucen blød og cremet, men jeg tror endelig jeg har knækket koden.

I princippet kan alle grøntsager bruges. Det er bare at vælge ens favoritter. Hvad der dog er vigtigt, er at baconen steges helt sprød. Sprødere end normalt, da den jo mister lidt af sprødheden pga. saucen. Der er ikke noget værre end gummi-bacon!

Cremet ærtepasta i flødessauce med bacon og grønt, 4 personer

Ingredienser
1-2 pakker bacon i tern (alt efter hvor meget bacon, man vil have)
1 squash
1-2 porrer
1 bundt asparges
1 løg (gerne rødløg)
1/2 L fløde
Et par håndfulde revet parmesan
1 pose ærtepasta, 250 g (eller almindelig pasta)
1/2 – 1 dl kogevand
Salt/peber

Fremgangsmåde
Kog pastaen i vand med rigeligt salt. Gem lidt af kogevandet inden du dræner pastaen.
Men pastaen koger steges bacon sprødt. Når det er ved at være færdigt tilsættes de snittede grøntsager. Giv dem et par minutter. De skal stadig have bid. Fløden tilsættes i panden, og parmesan røres i. Lad blandingen simre lidt, så saucen tykner. Hæld den drænede pasta i. Tilsæt lidt af kogevandet. Det giver lige saucen den dejlige cremede følelse. Krydr med salt og peber. Drys gerne lidt ekstra parmesan på toppen inden servering.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Cremet LCHF fløde”pasta”

  1. Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kategorier