Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/thespacebetween.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

LCHF gratin med kylling og grønt

11.04.2016 af: Tine Kategori: LCHF, Mad, Opskrifter

Gratin_lchf

Kender I de dér små madlavningsvideoer, der popper op på Facebook? Jeg møder dem i hvert fald flere gange om dagen. Jeg bliver faktisk tit inspireret af dem, og denne ret er lavet med inspiration fra sådan en video. I videoen laves der “Baked Rice & Cheese Casserole”. Altså en slags lasagne blot med ris, skinke og grøntsager. Jeg elsker sådan nogle retter, hvor man bare kan smide det hele sammen, og det så passer sig selv. Derfor måtte jeg prøve og lave en variant uden ris – og med kylling, da det lige var det, jeg havde i fryseren.

Fadet var egentlig lavet til mig selv, men manden spiste rester dagen efter, og var overrasket over, hvor godt det smagte. Det er jo egentlig en ret simpel ret – som indbyder til at man bruge alle sine rester – så den er god at lave, når man skal tømme køleskabet. Mine unger er ikke så vilde med at alt bliver blandet sammen, så derfor blev dette fad ikke serveret for dem. De fik derimod kylling og grønt serveret hver for sig, og med ris on the side.

Jeg kalder det en gratin, og den bliver faktisk kun bedre af at blive varmet op dagen efter. Så har det sat sig på den helt rigtige og cremede måde. Man kan selvfølgelig også laves det uden kød, så det blot bliver vegetarisk tilbehør.

Gratin med kylling og grønt, 4 personer

Ingredienser
1 blomkål
4 kyllingefileter
2 æggeblommer
2 1/2 dl fløde
2 håndfulde revet mozzarella
2 gulerødder
1 løg
1 håndfuld persille (eller anden frisk krydderurt – kan dog også helt udelades)
Salt/peber

Fremgangsmåde
Kog eller steg kyllingefileterne, og riv dem i mundrette stykker med to gafler. Imens rives blomkål til “ris”, guleroden rives fint, og løget hakkes i små tern. Persille snittes fint.

I en skål blandes æggeblommer med fløde og 1 håndfuld revet ost. Smid den revne kylling, grøntsager og persille ned i ægge-/ostemassen, og krydr med salt og peber.

I et ovnfast fad lægges der nu en bund af blomkålsris. Oven på lægges grøntsagsblanding. Derefter igen et lag ris og til sidst det sidste grøntsagsblanding. Top med revet ost.

Bag det i ovnen i 30 min. ved 180 grader.

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Følg via bloglovin

Follow

Følg via email

Follow

@tinethespacebetween

Kategorier