Det er længe siden der har været opskrifter på bloggen. Det er ikke fordi, jeg ikke laver mad eller afprøver nye ting. For det gør jeg! Jeg elsker at stå i mit køkken. Jeg elsker at eksperimentere og smage nye ting.
Jeg har længe ville afprøve blomkålshummus. Tænkte det ville være godt som spread og dip. Tidligere i dag blev det brugt som dip til nogle kyllingespyd, og det fungerede rigtigt fint.
Det har en lidt skarpere smag end almindelig hummus, men blomkålshummus kan altså godt anbefales. Jeg tænker faktisk det sagtens kan bruges som en form for ‘kartoffelmos’ til gryderetter, hvis man blot undlader lidt af væsken. Ren blomkålsmos bliver ofte lidt tyndt, men blomkålshummus har lidt mere tekstur.
Blomkålshummus
Ingredienser
1 ds kogte kikærter
1/2 blomkål, ca 300 g
Saft fra 1 1/2 – 2 citroner
1 fed hvidløg
Paprika
Salt og peber
Fremgangsmåde
Del blomkålen i små buketter og kog dem møre i letsaltet vand. Lad afkøle og dræn dem. Dræn kikærter. Blend blomkål og kikærter med hvidløg og citronsaft. Lad være med at tilsætte al saften på een gang. Vurder først konsistensen. Smag til med salt, peber og paprika.